Connect with us

ACTUAL

Au fost recalculate costurile privind construirea centrului de recuperare neurologică din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova. Investiția este mai mare

Publicat

în

Un proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru extindere corp-recuperare neurologică, în cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova, va ajunge pe masa consilierilor locali, joi, în cadrul ședinței din această lună.

Proiectul a fost adus în discuție la începutul anului trecut, s-a estimat atunci suma de 24.500.000 de lei, dar în urma actualizărilor efectuate s-a constat că a mai crescut valoarea investiției, ajungând la aproape 30.000.000 de lei.

„Documentațiile a căror aprobare o solicităm Consiliului Local a făcut obiectul contractului de prestări de servicii nr. 194009 /07.11.2019 având ca obiect „Extindere Corp C4 în cadrul Spitalului Clinic cu un corp P+4E pentru secția recuperare neurologică” (PT, detalii de execuție, verificare tehnică de calitate a PT și a DE, asistență tehnică din partea proiectantului), încheiat între Municipiul Craiova şi Optimal Project S.R.L. Iaşi. Creșterea valorii de investiție apărute între faza S.F. și faza D.T.A.C. şi Proiect Tehnic, se justifică după cum urmează: Prin HCL nr. 145/23.08.2019 s-a aprobat Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Extindere Corp C4 în cadrul Spitalului Clinic cu un corp P+4E pentru secția recuperare neurologică” – varianta minimală.

Pentru definitivarea soluțiilor din S.F. au fost astfel recalculate sau suplimentate cantitățile dupa cum urmează:- Au fost lăţite rampele scărilor celor două noduri de circulație verticală, de la 2,20 m la 2,60m;
– A fost realizată o scară interioară deschisă, cu lățimea rampei de 140 cm, podest de 145 x 165 cm, cu acces în hol central de la parter, care comunică direct cu exteriorul prin intermediul accesului principal (evacuare în caz de urgență);
– Pentru limitarea propagării incendiilor la vecinătăți au fost realizate măsuri compensatorii, respectiv: fațadă opacă spre pavilionul C4, realizare zidărie din materiale incombustibile BCA 25 cm, iar la etajele 1,2,3 şi 4 au fost realizate goluri de 120 x 200 cm, care vor avea tâmplărie fixă EI90;
– Pe latura estică s-a prevăzut tot pentru măsuri de siguranță la incendiu realizarea unui zid de cărămidă plină având Rezistența la Foc 180 min, pe o lungime de 21m şi cu înălțimea de 6m;
– La parter a fost prevăzut suplimentar un spațiu distinct în care va fi amplasat echipamentul de control şi semnalizare în caz de incendii. Încăperea va fi separată prin elemente incombustibile clasa de reacţie la foc A1, iar golurile de acces către aceste încăperi vor fi protejate cu uși rezistente la foc EI2 30-C;
– Se va realiza suplimentar un rezervor de apă, îngropat, de 260 mc din care Vinc = 180 mc şi a fost definitivată soluția de alimentare cu energie electrică a tabloului din două surse.

Modificările la faza PT sunt de natură să adapteze soluțiile constructive propuse in S.F., la exigențele apărute în reglementările privind siguranța şi securitatea la incendiu și în reglementările privind condițiile de sănătate”, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Durata de efectuare a lucrărilor este de 18 luni, mai spun autoritățile.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

INCENDIU la Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova. Trei medici şi un pacient au nevoie de îngrijiri medicale

Publicat

în

Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul care s-a produs în această seară de la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19):

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, patru saloane de la parterul spitalului au fost inundate cu fum. La acest moment, patru persoane necesită îngrijiri, dintre acestea trei sunt cadre medicale și una este pacient.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Primele două cazuri de infecare cu tulpina braziliană a coronavirusului, depistate în România

Publicat

în

Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului au fost confirmate în România. Este vorba despre doi bărbați din București, de 38 și 57 de ani, anunță Institutul Național de Sănătate Publică.

„Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul INSP, citat de Digi 24.

Potrivit acestuia, unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. „Sursa nu poate fi precizată”, menționează INSP.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Ancheta epidemiologică pentru cele două cazuri este în desfășurare.

În urmă cu 3 zile, au fost anunțate și primele două cazuri din România confirmate cu varianta sud-africană a coronavirusului.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO. Excavator care lucrează la Drumul Expres Craiova-Piteşti, lovit de un tren

Publicat

în

Un excavator al societăţii care lucrează la Drumul Expres Craiova-Piteşti a fost lovit de un tren, luni, în zona comunei Milcov din judeţul Olt.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu a declarat că în accident au fost implicate un automotor și un excavator.

Doi bărbaţi au fost răniţi, în urma accidentului.

„În urma evenimentului, conducătorul excavatorului, în vârstă de 54 de ani, din comuna Bordeiești, județul Vrancea, a fost rănit.

Pacientul a fost preluat de echipajele medicale, conștient, politraumatizat prin accident feroviar și transportat la UPU Slatina.

Echipajul SMURD a mai asistat la locul evenimentului un bărbat aflat în automotor, în vârstă de 41 de ani, din comuna Șopârlița, cu traumatism la membrul inferior drept. Pacientul a refuzat transportul la spital”, a declarat reprezentantul ISU.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.