Connect with us

ACTUAL

Artiștii Ansamblului „Maria Tănase” au donat obiecte dragi pentru a ajuta copiii aflați în situații speciale. Niculina Stoican: „Viața nu înseamnă eu! Viața înseamnă noi”

Octavia Hantea

Publicat

în

Artiștii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” s-au alăturat unei campanii organizate de către Asociația „Îngerul Meu”, donând piese ce compun costumele lor populare pentru a ajuta copiii aflați în situații speciale. Obiectele vor figura în cadrul unei licitații organizate în mediul online.   

Sumele încasate vor ajunge la copiii care provin din familii nevoiașe, dar și la micuții instituționalizați ori abandonați incluși în proiectul „Înger pentru o zi”.

Fiecare obiect donat de către artiștii Ansamblului „Maria Tănase” are o poveste a lui, o încărcătură emoțională și astfel, în timp, a căpătat valoare.  Sunt dăruite cu dragoste, spun aceștia, și cu speranța că vor bucura, prin diverse acțiuni, copilașii pe care asociația îi are în grijă.

„Trecutul este girat de părinții și bunicii noștri. Prezentul îl girăm noi! Viitorul îl dăruim prin tot ceea ce facem, copiilor și nepotilor noștri. Într-o lume plină de nesiguranță, noi avem nevoie de empatie, dăruind cu dragoste. Viața nu înseamnă eu! Viața înseamnă noi!”, este mesajul managerului Ansamblului Flocloric „Maria Tănase”, Niculina Stoican.

Acțiunea este o campanie inițiată de către Asociația „Îngerul Meu”, din dorinţa de a susţine în mod direct toţi acei copii care au nevoie de ajutor.

Atenţia se îndreaptă către copiii ale căror familii se află în situaţii sociale speciale, dar şi către cei abandonaţi ori instituţionalizaţi.

„Fiecare dintre noi poate fi <<Înger pentru o zi>>. Dacă ai un obiect personal, ideal cu o semnificație sau cu o importanță anume pentru tine și vei dori ca acest obiect împreună cu povestea sa să poată fi valorificate în urma organizării unei licitații online, iar banii obținuți în urma licitației să fie direcționați către copiii incluși în proiectul nostru, dă-ne de veste! Cu siguranță va fi o veste minunată!”, este îndemnul reprezentanților Asociației „Îngerul Meu”.

De asemenea, cei care doresc să se alăture campaniei pot recomanda ideea unui număr de cinci prieteni despre care consideră că ar fi încântați să facă o faptă bună devenind și ei parte din campania ,,Înger pentru o zi”.

Asociația ,,Îngerul Meu” urmăreşte monitorizarea şi susţinerea cazurilor preluate pe termen lung, astfel încât demersurile să aibă finalitatea dorită. De la susţinerea materială, donare de haine, jucării, rechizite şcolare, medicamente, până la susţinerea tinerilor în vederea integrării sociale şi profesionale, proiectul „Îngerul Meu” cuprinde o gamă largă de acţiuni, toate desfăşurate în beneficiul direct şi exclusiv al copiilor.

Activităţile asociației se bazează pe solidaritate socială, pornind de la principiul că o societate care se implică în susţinerea copiilor aflaţi în dificultate este o societate care ştie să îşi construiască viitorul.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Craiova: Se întrerupe apa în mai multe cartiere din municipiu

Octavia Hantea

Publicat

în

Reprezentanții Companiei de Apă Oltenia anunță întreruperea furnizării apei potabile în mai multe cartiere din Craiova, în data de 15 aprilie, între orele 09:00–18:00. 

Potrivit unui comunicat de presă remis de CAO, miercuri, este vorba despre cartierele Rovine, Calea București (parțial), Lăpuș, Lăpuș Argeș, în zona cuprinsă între Bulevardul Carol I, Calea București, Bulevardul Decebal, Bulevardul Carol I.

„Motivul întreruperii furnizării apei potabile este înlocuirea unei conducte cu diametrul nominal de 400 mm amplasată pe Strada Sărarilor”, se arată în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Gorj: Șofer amendat, după ce a fost depistat că transporta cenușa de la termocentrală cu o mașină neconformă

Octavia Hantea

Publicat

în

Un șofer a fost amendat de Garda de Mediu Gorj, după ce a fost prinsă că transporta cenușă de la termocentrală cu o mașină care prezenta defecțiuni și astfel conținutul era împrăștiat în jur.  

Amenda aplicată în acest caz a fost de 10.000 de lei.

„Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au finalizat cercetările în cazul unui autovehicul care transporta pe drumul național DN 66, cenușă de la termocentrală, având defecțiuni care au produs în trafic, poluarea aerului. Șoferul găsit vinovat a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei”, anunță Garda de Mediu Gorj.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Trei județe din Oltenia, sub cod galben de vânt

Octavia Hantea

Publicat

în

O avertizare nowcasting cod galben de vânt, valabilă în trei judeţe din Oltenia, a fost emisă de către meteorologi, miercuri. 

Potrivit meteorologilor, astăzi, până la ora 18.00, în judeţele Olt, Dolj şi Mehedinţi se vor semnala, local, intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55 – 65 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.