Connect with us

ACTUAL

Anișoara Stănculescu, candidat la Primăria Craiova: „Am soluții la problema parcărilor“

Publicat

în

Ca peste tot în țară, şi în Craiova există o mare problemă cu locurile de parcare ale locatarilor blocurilor. Această problemă este şi mai acută în ceea ce-i privește pe locatarii blocurilor din centru, ale căror parcări rezidenţiale, fie au fost transformate de primăria Craiova în parcări cu plată, de luni până vineri,între orele 08.00-18.00, fie sunt ”invadate” de angajații instituțiilor publice din zonă.

Licitația PSD, o decizie proastă!

În urmă cu un an conducerea PSD a Primăriei Craiova a luat o hotărâre cu  privire la regulamentul parcărilor rezidențiale. În acest regulament, se propune ca locatarii blocurilor să se înscrie pe o platformă on-line dezvoltată de primăria Craiova. Fiecare s-ar înscrie pe această platformă cu numărul de locuri de parcare rezidențiale pe care le dorește.În acest fel s-ar identifica totalul locurilor de parcare disponibile.Dacă cererea este mai mare s-ar organiza o licitație online pentru concesionarea acestora.


Cu alte cuvinte, pensionarul de la etajul unu trebuie să liciteze cu doctorul de la etajul trei, care doctor are, poate, două mașini, iar pensionarul una. O competiție absolut anormală din toate punctele de vedere. PSD-ul nu a lămurit ce fac cu mașinile cei care pierd licitațiile. Deocamdată, nu au mers mai departe cu proiectul pentru că a venit pandemia și alegerile, însă nici nu au anunțat că ar avea altă idee.

Ce propun Anișoara Stănculescu și PMP?

Primăria Craiova va inventaria și va amenaja (asfaltat, delimitat vizual) locurile de parcare ale fiecărui bloc. Sunt încă centrale dezafectate si alte clădiri care ocupă terenuri unde am putea face, de asemenea, locuri de parcare. Apoi, prin intermediul Asociaţiilor de Proprietari, se vorstrânge solicitările de locuri de parcare ale proprietarilor. Pe principiul”fiecare apartament trebuie să aibă un loc de parcare” se vor atribui locurile existente.


Dacă sunt cereri mai puține decât numărul de locuri existent, atunci locurile de parcare vor fi redistribuite către blocurile (scările de bloc) vecine. Dacă sunt mai puține locuri de parcare decât numărul de apartamente, atunci primăria se obligăsă pună la dispoziția cetățenilor, parcări supraetajate, așa cum sunt în vestul Europei sau la noi,în Arad, Timișoara sauOradea. Luăm în calcul și crearea unor parcări subterane(deasupra vor fi spații verzi, locuri de joacă pentru copii).Dacă sunt cereri mai multe decât numărul de locuri legal asumat, unul pentru fiecare apartament, atunci poate exista o licitație pe locurile de parcare pe care primăria le va cumpăra.

Soluții europene, nu încăierare!

PSD vrea să încaiere vecinii pe locurile de parcare pentru că nu are o viziune europeană de a rezolva această problemă.  ”Soluția” aleasă de PSD este una discriminatorie, indiferentă față de pătura socială cea mai săracă. Noi, PMP venim cu o soluție de tip european care să ia în calcul interesele fiecărui posesor auto.

Craiova Tuturor!Asta vrem!Și în materie de parcări!

(P) Comandat de PMP Dolj, executat de SC JFK MEDIA&MORE SRL, cod AEP 21200020

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

GRAV accident în Argeş. Motociclist intrat într-un cap de pod (UPDATE)

Publicat

în

UPDATE: Din păcate, a fost constatat decesul motociclistului.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un grav accident rutier s-a petrecut, marţi seara, pe drumul DJ 703 D, în comuna Vedea din judeţul Argeş. Un motociclist a intrat într-un cap de pod.

„Accident rutier,  motociclist întrat intr-un cap de pod (posibil traumatism sever), în comuna vedea. Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și un echipaj de terapie intensivă mobilă”, transmite ISU Argeş.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Autoturism căzut pe calea ferată, în Vâlcea. Patru persoane rănite (FOTO&VIDEO UPDATE)

Publicat

în

Un autoturism a căzut pe calea ferată, în zona centurii staţiunii Călimăneşti din judeţul Vâlcea, patru persoane fiind rănite, potrivit ISU.

Sursa citată arată că intervin pompierii SMURD şi echipaje de la Ambulanţă. Trei persoane sunt transportate către UPU Vâlcea, iar una refuză transportul la spital.

“Accident rutier pe centura orașului Călimănești, un autoturism cazut pe calea ferată. Sunt anunțate 4 victime, nu sunt persoane încarcerată. Pompierii militari intervin cu două ambulanțe SMURD, o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, iar SAJ cu o ambulanță”, transmite ISU Vâlcea.


La faţa locului au ajuns şi poliţiştii. Aceştia au precizat că nu este afectat nici traficul rutier și nici cel feroviar.

“Polițiștii Serviciului rutier și Poliției orașului Călimănești intervin în acest moment la un accident rutier în orașul Călimănești, pe DN7CC la kilometrul 6. Din primele date, în urma accidentului ar fi rezultat patru victime acestea fiind conștiente. Se pare că un autoturism ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi ajuns pe acostamentul căii ferate. Nu este afectat nici traficul rutier și nici cel feroviar”, transmite IPJ Vâlcea.

CITEŞTE ŞI: ANGAJĂRI la Jandarmerie. Sunt scoase la concurs 700 de locuri, din SURSĂ EXTERNĂ, iar înscrierile încep mâine


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO. Bărbatul din Olt care şi-a răpit fosta concubină, reţinut pentru 24 de ore

Publicat

în

Bărbatul din Dobrosloveni care şi-a răpit fosta concubină a fost reţinut pentru 24 de ore, marţi seara.

Potrivit poliţiştilor, împotriva bărbatului exista deja un ordin de protecţie pe o perioadă de şase luni, care expira în noiembrie 2021.

„În continuarea cercetărilor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au dispus reținerea bărbatului de 31 de ani, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsite de libertate și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse, pe numele bărbatului fiind deja emis un ordin de protecție de către instanța de judecată, pe o perioadă de 6 luni, cu valabilitate până în luna noiembrie 2021”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.


Bărbatul de 31 de ani a fost săltat de poliţişti după ce, marţi dimineaţă, şi-a răpit fosta concubină, o femeie de aceeaşi vârstă, din Caracal.

Potrivit IPJ, femeia a fost luată cu forţa, din faţa Primăriei Dobrosloveni, şi pusă într-o maşină.

La fața locului, s-au deplasat efective sporite de polițiști, desfășurându-se activități complexe pentru identificarea autoturismului în cauză și depistarea femeii. Maşina bărbatului a fost interceptată, pe drumul naţional DN 6.


CITEŞTE ŞI: Olt: Femeie din Caracal, răpită de fostul concubin

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.