AcasăACTUALAngajaţi ai Primăriei Turnu Severin, trimişi în judecată în dosarul vaccinărilor fictive

Angajaţi ai Primăriei Turnu Severin, trimişi în judecată în dosarul vaccinărilor fictive

spot_img

Procurorii din Mehedinţi au dispus trimiterea în judecată a 15 persoane, într-un dosar care vizează vaccinarea fictivă la un centru de vaccinare din Drobeta Turnu Severin. Doi dintre inculpaţi erau angajaţi ai Primăriei şi ar fi introdus în sistem date nereale pentru aproape 190 de persoane.

- Publicitate -

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi a transmis, luni, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a 15 inculpaţi, dintre care un inculpat aflat în stare de arest preventiv, trei inculpaţi sub control judiciar şi a unui număr de 11 inculpaţi aflaţi în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, fals informatic, în formă continuată şi complicitate la comiterea acestor infracţiuni.

”În fapt, s-a reţinut că, că doi inculpaţi erau angajaţi ai Primăriei Dr. Tr. Severin în perioada 23.02.2021-21.04.2021, unul dintre ei îndeplinind şi funcţia de registrator la Centrul de vaccinare Stadion Municipal Dr. Tr. Severin. În această calitate, în perioada 15.05.2021 – 08.07.2021, cu ajutorul celorlalţi inculpaţi au accesat fără drept aplicaţia RENV de pe sistemele de calcul din centrele de vaccinare Stadion Municipal şi Sala Polivalentă, ambele din municipiul Drobeta Turnu Severin, si au modificat fără drept datele informatice din evidenţa electronică introducând în aplicaţia RENV de 189 de ori, datele unor persoane care în realitate nu au fost vaccinate”, arată procurorii.


Dosarul a fost trimis Tribunalului Mehedinţi, potrivit g4media.ro.

CITEŞTE ŞI: Zelenski, discurs în Parlamentul României. Ce a transmis (VIDEO)

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri