AcasăACTUALAmenzi de peste un milion de lei aplicate transporturilor cu probleme de...

Amenzi de peste un milion de lei aplicate transporturilor cu probleme de marfă

spot_img

Amenzi de peste un milion de lei au fost aplicate, în ultima perioadă, de către reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), în urma controalelor vehiculelor de transport de marfă.

- Publicitate -

Inspectorii au verificat, până în data de 6 august, 575 de autovehicule, dintre care: 357 transportau produse agricole sau materiale de construcții, 195 mărfuri generale şi 23 alte mărfuri, potrivit Agerpres

Echipele de control au întocmit 179 de procese verbale de constatare a contravenţiilor, au sesizat 219 de contravenţii, din care 70 pentru încălcarea regimului drumurilor, 122 pentru nerespectarea legislaţiei sociale, 25 pentru abateri privind legalitatea transportului şi două pentru lipsa rovinietei.


409 dintre aceste vehicule au fost cântărite iar 131 au fost imobilizate prin luarea plăcuțelor de înmatriculare, până când intră în legalitate.

“Toate autovehiculele cărora li s-a permis să îşi continue drumul au îndeplinit întru totul cerinţele şi obligaţiile legale, la plecarea din punctele de control”, precizează ministerul de resort.

Puncte de control mai sunt amplasate pe drumurile spre şi dinspre Portul Constanţa, utilizate pentru transportul mărfurilor: pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa (la Feteşti), pe E60 (la Hârşova) şi pe E87 (la Măcin). ISCTR derulează, în perioada 1 – 8 august, o acţiune de control ce are ca scop protejarea sectoarelor de drum intens tranzitate de vehicule de transport de marfă.


CITEȘTE ȘI: FOTO | Maşini cu „pericol iminent de accident”, pe drumurile publice. RAR, ample acțiuni de control în Olt şi alte județe din sudul țării

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri