AcasăACTUALAmenzi de peste 200.000 de lei, aplicate de inspectorii ITM Gorj pentru...

Amenzi de peste 200.000 de lei, aplicate de inspectorii ITM Gorj pentru nereguli găsite la firme. Angajator din Olt, printre cei taxați

spot_img
- Publicitate -

Aproximativ 70 de controale au fost efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au efectuat, în perioada 19-30 iulie, la angajatorii din judeţ, pentru neregulile găsite fiind aplicate amenzi în valoare de 217.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Gorj, verificările au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă, cât şi domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.


Au fost aplicate 37 de amenzi contravenţionale în cuantum de 217.000 de lei şi au fost dispuse 166 de măsuri de intrare în legalitate.

„În data de 19 iulie, inspectorii de muncă, împreună cu inspectorul-şef şi inspectorul-şef adjunct în domeniul relaţiilor de muncă, au verificat modul de respectare a prevederilor legale de către operatorii economici care prestau activitate în interiorul Târgului de la Polovragi. A fost depistată o persoană prestând activitate fără forme legale de angajare şi o alta lucrând în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial, pentru un angajator cu sediul în judeţul Olt, cu domeniu de activitate bâlciuri şi parcuri de distracţii, acesta fiind sancţionat cu amendă în cuantum de 30.000 de lei”, se arată în comunicatul de presă.

Un alt angajator din municipiul Târgu Jiu, având domeniu de activitate activităţi de protecţie şi gardă, a fost depistat în data de 26 iulie în timp ce folosea o persoană pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă, fiind sancţionat cu amendă în valoare de 20.000 de lei.


„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage în continuare atenţia angajatorilor să respecte prevederile Ordonanţei de Urgenţă numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă, fiind vizate, cu prioritate, activităţile desfăşurate în spaţii deschise”, a declarat inspectorul şef al ITM Gorj, George Octavian Romanescu.

CITEȘTE ȘI: Amenzi pentru comercializarea apei, sucurilor și berii. Ce nereguli au descoperit inspectorii ANPC

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri