AcasăACTUALAlocare de 100 milioane euro pentru revitalizarea Casei de Comerţ Agroalimentar "Unirea"

Alocare de 100 milioane euro pentru revitalizarea Casei de Comerţ Agroalimentar “Unirea”

spot_img

Guvernul vrea să revitalizeze Casa de Comerţ Agroalimentar „Unirea” cu o alocare de 100 milioane euro, inclusă în Pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”.

- Publicitate -

Deși s-a aflat de-a lungul timpului în centrul mai multor scandaluri, Casa „Unirea” nu a fost închisă, ci a continuat să funcționeze, chiar dacă era pe piedere. Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și-a anunțat încă de la începutul mandatului sprijinul pentru acest proiect, ceea ce și începe să se vadă.

„O altă măsură decisă și care va fi implementată prin Pachetul „Sprijin pentru România” este bugetarea cu 100 milioane euro a Casei Unirea. A fost un proiect început în 2019, blocat o bună perioadă de timp din diferite chichițe administrative sau orice altceva, bani ținuți în bugetul MADR, în conturile Casei de Comerț, în loc să ajute Casa să devină un integrator de soluții între fermier și consumator, să facă viabilă practic preluarea produselor agricole din fermă și livrarea lor către consumatorul final”, a declarat ministrul Agiculturii Adrian Chesnoiu, luni seara, la Realitatea.


CITEŞTE ŞI: VIDEO | Preşedinte CJ, pacient sub acoperire la UPU. Cât timp a fost lăsat să aştepte

Chesnoiu spune că din sumele ce vor fi alocate, acum, o parte vor fi folosite pentru achiziția de materie primă de la producători în vederea procesării.

„Am luat această decizie, este o alocare extrem de importantă, va viza și azhiziția unei bune părți din productia primară pe acele produse pe care le avem în vedere să le stimulăm în scopul procesării, evident procesarea lor în țară, astfel încât să aducem de fapt produse cu valoare adăugată către consumatorii români. Acesta este dezideratul Casei și sper să-și producă efectul”, a mai spus ministrul Agriculturii.


Înființață de Ministerul Agriculturii în ianuarie 2019 cu un capital de 93 milione lei, Casa Unirea a lucrat numai pe pierderi în cei doi ani de activitate, singurul lucru bun fiind faptul că a reușit totuși să le reducă de la 7 milioane euro, în 2019, la 5 milioane euro în 2020. Pentru 2021, obiectivul era trecerea pe plus, potrivit puterea.ro.

CITEŞTE ŞI: Planurile lui Adrian Chesnoiu pentru Casa de Comerţ Unirea: Trebuie să fie un integrator între producător şi retailul mare

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri