AcasăACTUALAJOFM Dolj organizează 15 programe de formare profesională. Cursurile sunt GRATUITE pentru...

AJOFM Dolj organizează 15 programe de formare profesională. Cursurile sunt GRATUITE pentru șomeri

spot_img

Doljenii aflați în căutarea unui loc de muncă pot participa la programe de formare profesională care să le asigure diversificarea competenţelor în vederea reintegrării pe piaţa muncii.

- Publicitate -

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Dolj, Anca Petcu, formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă se face ţinându-se seama de cerinţele de moment şi de perspectiva ale pieţei muncii şi în concordanţă cu opţiunile şi aptitudinile individuale ale persoanelor respective.

Aceste programe sunt gratuite pentru şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi.


„Persoanele interesate să urmeze un curs de formare profesională pot opta pentru unul din cele 15 programe  organizate în divese meserii/ocupaţii solicitate pe piaţa muncii: ajutor de bucătar, agricultor în culturi vegetale și crescător animale, brutar, coafor, competențe în matematică, competențe  digitale, comunicare în limba engleză, comunicare în limba română, electrician de intreținere în construcții, femeie de serviciu, instalator instalații tehnico sanitre și de gaze, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, îngrijitor spații verzi, măcelar, peisagist floricultor”, a menționat purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj.

Beneficiarii de servicii gratuite de formare profesională au dreptul la: pregatire teoretica si practica pe toata durata cursului; manuale, materiale de instruire si rechizite; echipament de protectie pe timpul instruirii practice, dacă este cazul; consultatii medicale, analize medicale si teste necesare frecventarii cursului.

De asemenea, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, aceștia beneficiază de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun.


CITEȘTE ȘI: Peste 1.000 de hectare de floarea-soarelui în Dolj și Olt. Producția crește față de anul trecut

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri