Connect with us

ACTUAL

Adrian Segărceanu, candidatul PSD pentru comuna Măceșu de Sus: „Vreau o comună demnă de secolul în care trăim, în care proiectele din fonduri europene să fie o prioritate”

Publicat

în

Are 47 de ani, a absolvit Colegiul Pedagogic de Institutori, după care și-a continuat studiile universitare la Facultatea de Filosofie-Sociologie și Facultatea de Educație Fizică și Sport. Cu o vechime în învățământ de 28 de ani la Școala Gimnazială Măceșu de Sus, din care 14 ani ocupând funcția de director, Adrian Segărceanu s-a implicat enorm în dezvoltarea învățământului din comună, considerând că elevii din mediul rural au dreptul să învețe în unități de învățământ dotate cu echipamente de ultimă generație. Acum este pregătit pentru o nouă provocare profesională, pentru bine comunității din care face parte, intrând în cursa pentru funcția de primar al comunei Măceșu de Sus.

”Locuitorii din comună mă cunosc foarte bine de atât de multă vreme, atât profesional, cât și personal. Am petrecut foarte mulți ani în învățământ (din 1992 și până în prezent) și am înțeles că, dacă vrei să realizezi ceva, să lași ceva în urma ta, este nevoie să te implici în totalitate. Eu cred că a venit vremea să candidez la funcția de Primar al comunei Măceșu de Sus deoarece vreau o schimbare reală pentru localitatea noastră. Vreau o comună demnă de secolul în care trăim, în care proiectele din fonduri europene să fie o prioritate”, a spus Adrian Segărceanu.


A implementat pentru elevii din Măceșu de Sus o serie de proiecte, precum: ,,Școală după școală” prin care elevii Școlii Gimnaziale Măceșu de Sus, îndrumați de cadre didactice calificate, au rezolvat temele pentru acasă și au beneficiat de mâncare caldă. Tot în cadrul aceluiași Proiect, au beneficiat de mâncare caldă și preșcolarii de la Grădinița de copii Măceșu de Sus. Un alt proiect implementat a fost,,A doua șansă”, prin care cetățenii din comuna Măceșu de Sus au avut ocazia să își completeze studiile până la 8 clase. Pentru unitățile de învățământ au fost obținute fonduri nerambursabile pentru achiziționarea de mobilier școlar nou (bănci și scaune);laptopuri, videoproiectoare și ecrane de proiecție pentru fiecare sală de clasă;articole de îmbrăcăminte și încălțăminte noi pentru elevi și preșcolari.

Segărceanu dorește o schimbare în bine pentru localitatea Măceșu de Sus, o administrație publică transparentă, bazată pe comunicare și colaborare. Are multe proiecte pe care dorește să le implementeze în comună, prioritare rămân domeniile: educație, sănătate, infrastructură.

”Ca și obiective vreau să implementez un proiect social care să includă zilnic mâncare caldă pentru locuitorii din comuna Măceșu de Sus (pentru cei care doresc să se înscrie în proiect), dar și continuarea proiectului social european care să includă zilnic mâncare caldă pentru elevii școlii și copiii din comuna Măceșu de Sus. De asemenea, vreau să vin în sprijinul celor care doresc să își continue studiile, cei care nu au patru clase sau pentru cei care nu au opt clase. Și elevii Școlii Gimnaziale ,,Sfântul Dumitru”și preșcolarii Grădiniței de copii ,,Albă ca zăpada” din Măceșu de Sus trebuie să învețe în unități moderne, de aceea aceste imobile vor fi modernizate”, a spus candidatul PSD.


Tot prin proiecte cu fonduri europene, Adrian Segărceanu vrea să modernizeze căminul cultural din comună, să înființeze ansambluri de dansuri populare (copii și adulți) la nivelul comunei. Vrea astfel ca tradițiile, dansurile și costumele populare să fie transmise noilor generații.

Un alt proiect important menit să dezvolte Măceșu de Sus este cel de amenajarea heleșteului (bazinului) din marginea comunei și popularea cu pește având ca scop petrecerea timpului liber și recreerea cetățenilor localității prin practicarea pescuitului.

Redeschiderea tuturor fântânițelor stradale pentru apă curentă; construirea unei capele în curtea bisericii din comună; înfrumusețarea tuturor spațiilor verzi din imediata apropiere a proprietăților, precum și a intrărilor în localitate sunt alte proiecte pe care Segărceanu vrea să le implementeze.

”Vă cer doar să aveți încredere în mine. Eu sunt același pe care îl știți dintotdeauna: sincer, determinat, implicat și permanent aproape de voi și de problemele voastre. Am lucrat mereu cu oamenii și am învățat că atunci când lucrezi în echipă, vei reuși. De aceea, vreau ca în data de 27 septembrie 2020 să facem o echipă care prin muncă, implicare și seriozitate să transforme localitatea noastră într-o comună în care condițiile de trai să fie la standarde europene.Vă aștept să fiți alături de mine, să fiți parte la schimbarea de care avem cu toții nevoie!Numai împreună vom reuși!”, a completat  Segărceanu.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC JFK MEDIA&MORE SRL, cod AEP 21200019.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Explozie de cazuri de COVID în județul Dolj. 13 localități au rată de infectare peste 3 la mia de locuitori

Publicat

în

303 noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în județul Dolj, miercuri, zi în care o persoană a pierdut lupta cu COVID-19. 

Potrivit DSP Dolj, 13 localități din județ sunt în scenariul roșu, având o rată de infectare de peste 3 cazuri la o mie de locuitori.

Totodată, în șapte localități incidența este de peste 4 cazuri la mie, iar în Ghercești peste 7.5 cazuri Covid la o mie de locuitori.


În municipiul Craiova, rata de infectare este 3,36 cazuri/mia de locuitori.

Potrivit Prefecturii Dolj, ieri au fost efectuate 431 de teste la solicitarea DSP Dolj, 111 la cerere şi au fost efectuate 1.357 de teste rapide.

303 cazuri noi au fost confirmate, 39 de pacienţi fiind la Terapie Intensivă. Tot ieri, a fost înregistrat un deces.


Cele 13 localități cu rată de infectare peste 3 cazuri la mia de locuitori sunt:

GHERCEŞTI 7,57
FĂRCAŞ 5,73
CÂRCEA 5,45
ORAŞ BECHET 5,09
ŞIMNICU DE SUS 4,88
CALOPĂR 4,32
CATANE 4,16
TEASC 3,62
PIELEŞTI 3,56
GIUBEGA 3,41
MUNICIPIUL BĂILEŞTI 3,4
MUNICIPIUL CRAIOVA 3,36
GHINDENI 3,25

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Şofer cercetat pentru trafic de migranţi

Publicat

în

Un bărbat din județul Constanța este cercetat penal după ce, miercuri seara, a preluat migranţi din apropierea graniţei cu Serbia şi intenţiona să-i transporte spre Timişoara.

Miercuri seara, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F.Jimbolia ITPF – Timişoara au oprit în localitatea Cenei, județul Timiș, un microbuz, înmatriculat în România, condus de un bărbat, cetățean român cu domiciliul pe raza județului Constanța.

Polițiștii de frontieră au constatat că în interiorul mijlocului de transport se mai aflau nouă pasageri, toţi bărbaţi, cetăţeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, toţi ocupanţii din microbuz au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.


Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că pasagerii sunt cetățeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 17 şi 36 ani.

Bărbaţii au declarat că au fost preluaţi din aproprierea frontierei cu Serbia de către şoferul mijlocului de transport şi că urmau să plătească 50 euro de persoană pentru a fi transportați la Timișoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cetățeanul român și de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii turci, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale care se impun.


CITEȘTE ȘI: Noi metode de înșelătorii aplicate pe Facebook. Un tânăr a fost reținut

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina într-un stâlp de beton

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din judeţul Arad, a murit, joi dimineaţă, după ce s-a izbit cu maşina de un stâlp din beton, iar autoturismul s-a răsturnat lângă şosea.

Accidentul a avut loc pe DJ 682, la ieşire din localitatea Călugăreni spre Bodrog, la faţa locului intervenind un echipaj de descarcerare al pompierilor din Arad şi o unitate SMURD, potrivit Agrepres.

“Echipajele de intervenţie au găsit un autoturism răsturnat, iar în maşină o victimă încarcerată şi decedată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.


Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) a informat că şoferul este din localitatea învecinată, Zădăreni.

“A intrat în coliziune cu un stâlp de beton, după care s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma impactului a rezultat decesul bărbatului, acesta fiind singur în autoturism”, a transmis IPJ.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor care au condus la producerea accidentului.


CITEȘTE ȘI: Activităţile economice se închid de la 18.00, în localităţile unde incidenţa COVID trece de 4 la 1.000

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.