Connect with us

ACTUAL

Adăpost pentru femeile abuzate, inaugurat la Craiova

Publicat

în

Primul adăpost pentru femeile abuzate din Craiova a fost inaugurat astăzi. S-a ales această dată întrucât ziua de 25 noiembrie este consacrată ca zi internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii.

Femeile care vor avea nevoie de serviciile acestui centru, spune edilul urbei, Lia Olguța Vasilescu, vor primi și consiliere psihologică.

„Am inițiat acest proiect în perioada în care eram ministrul Muncii și presupune crearea de adăposturi protejate pentru femeile abuzate, în toate marile orașe. Femeile care vor intra în acest program nu doar că vor avea un loc unde să se refugieze și să-și trăiască viața în siguranță, dar vor primi și consiliere psihologică și vocațională. Știm cu toții că femeile abuzate abia își găsesc curajul de a pleca din mediul toxic în care se află, iar multe dintre ele nu au sau rămân fără slujbă, pierzându-și încrederea în sine. Prin intermediul acestui proiect, ele vor fi ajutate să-și descopere aptitudinile, pentru a-și găsi ulterior un loc de muncă, iar statul le plătește cursurile”, a declarat Vasilescu.


În urma inițierii și adoptării Legii nr. 174/2018, s-au accesat fonduri europene și există deja în implementare un Program Național de protecție a victimelor violenței domestice, în valoare 51 de milioane de lei, beneficiar fiind Agenția Națională Pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați.

La Craiova, proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!” este implementat prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială, având o valoare de 1.137.171 lei, din care contribuția proprie este de 2 %.

„Scopul serviciului social <<Locuință protejată>>este asigurarea nevoilor sociale, creșterea calității vieții și promovarea incluziunii sociale, prin asigurarea asistenței de specialitate pentru victimele violenței domestice. Persoanele care pot face parte din grupul țintă trebuie să aibă vârstă peste 18 ani, să aibă calitatea de victimă a violenței domestice în formele prevăzute de lege și în legătură cu toate tipurile de relații familiale, sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate pe care victima le are cu celelalte persoane. Sediul locuinței protejate nu poate fi făcut public, având în vedere că scopul principal al proiectului este tocmai asigurarea protecției și a siguranței femeilor abuzate”, se arată într-un comunicat de presă remis joi presei.


Conform statisticilor ONU, la nivel mondial, una din trei femei este victima actelor de violență.

Fenomenul se manifestă îngrijorător și în Europa, în majoritatea țărilor continentului.

Doar în anul 2020, au fost înregistrate în România peste 27.000 de cazuri de violență asupra femeii din diferite cauze.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Petarde și artificii fără autorizații, descoperite la Frontiera Calafat

Publicat

în

Polițiștii de frontieră din Calafat au descoperit, miercuri dimineață, 572 articole pirotehnice, în valoare de 1.800 lei, pe care un cetățean german a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

Potrivit Poliției de Frontieră, cetățeanul german, în vârstă de 53 de ani, transporta diverse bunuri, pe ruta Turcia-Germania.

În urma controlului fizic efectuat asupra cabinei autocamionului au fost descoperite mai multe tipuri de articole pirotehnice, cantitatea totală fiind de 572 materiale.


Șoferul a declarat că bunurile îi aparțin și că nu știa că trebuie să aibă și autorizații pentru ele.

„În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele, în valoare de 1.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, informează Poliția de Frontieră.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO | Ce planuri și vise au copiii și adolescenții care miercuri au participat la manifestările organizate, de Ziua Națională a României, la Craiova

Publicat

în

Ziua Națională a României a fost marcată și în municipiul Craiova, centrul orașului fiind locul în care doljenii au ajuns pentru a participa la ceremonia organizată de către autorități. 

După discursul oficialităților, au avut loc și depuneri de coroane, dar momentul mult așteptat al zilei a fost parada organizată cu responsabilitate, ca în fiecare an.

Nici cei mici nu au lipsit din centrul urbei.


Tancuri, mașini de poliție, câinii salvatori sau mașinile de pompieri, toate acestea au fost în centrul atenției, mii de momente fiind imortalizate de către cei prezenți la ceremonie.

Micuții au vise mărețe. Vor să devină militari, alții pompieri, mulți cred că meseria de polițist sau cea de medic li se potrivește mai bine.

Ei știu că trebuie să învețe bine pentru a-și atinge obiectivele și speră să nu mai fie nevoiți să facă ore online. Le-a fost greu anul trecut și unora le este greu și acum. Au și examene și, evident, emoții.


Unii vor să învețe la liceele din Craiova, alții, cei din clasa a XII-a, vor pleca la facultăți din țară sau de peste hotare, chiar. Nu știu când și dacă vor mai reveni în orașul în care și-au petrecut copilăria și adolescența, dar speră ca lucrurile să se îndrepte. Să li se ofere și tinerilor o șansă, aici, în țara lor!

Parada militară a fost momentul care a marcat finalul manifestărilor organizate la Craiova cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.

CITEȘTE ȘI: FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | Femeie accidentată MORTAL la Filiași

Publicat

în

O femeie îm vârstă de 82 de ani, din orașul Filiași, județul Dolj, a decedat, miercuri, după ce a fost lovită de o mașină. 

Potrivit IPJ Dolj, accidentul a avut loc în orașul Filiași.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit că bărbatul în cauză, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Racoțeanu, din Filiași, ar fi accidentat o femeie de 82 de ani, din Filiaşi, care s-ar fi angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis. În urma evenimentului rutier, din păcate, femeia a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind negativ”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.


Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvarşirii infracţiunii de ucidere din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cauzei decesului.

CITEȘTE ȘI: Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. „Este una dintre formele de protest”


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.