AcasăACTUALActivităţi în afara spaţiului aerian naţional. Forţele Aeriene Române, misiuni deasupra Mării...

Activităţi în afara spaţiului aerian naţional. Forţele Aeriene Române, misiuni deasupra Mării Negre

spot_img

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că, în ultimele trei zile, Forţele Aeriene Române au executat două misiuni de poliţie aeriană, în urma detectării unor activităţi aeriene deasupra Mării Negre.

- Publicitate -

„În perioada 17-19 februarie aeronave de tip F-16 Fighting Falcon şi MiG-21 LanceR din cadrul Forţelor Aeriene Române au executat 2 misiuni reale de poliţie aeriană în spaţiul aerian naţional. Dirijarea, controlul şi coordonarea misiunii au fost gestionate de către controlorii de trafic aerian din cadrul Centrului de Operaţii Aeriene. Centrul NATO de operaţiuni aeriene combinate (CAOC) Torrejón a ordonat decolarea aeronavelor aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană în România sub comandă NATO. Decizia a fost luată în urma detectării unor activităţi aeriene deasupra Mării Negre, în afara spaţiului aerian naţional”, arată anunţul de presă postat pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării, citat de news.ro.

Conform sursei citate, aeronavele militare româneşti au executat patrulare aeriană după care au revenit la aerodromul de bază pentru refacerea capacităţii de zbor.


„În prezent Forţele Aeriene Române execută, alături de militari din forţele aeriene ale Italiei, Germaniei şi Statelor Unite, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO pentru apărarea spaţiului aerian naţional. Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare”, mai indică sursa citată.

CITEŞTE ŞI: Grup de luptă NATO, amplasat în România. Va avea comandă franceză

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri