Connect with us

ACTUAL

Accident GRAV: Un microbuz cu pasageri s-a izbit de o maşină, o persoană a murit

Publicat

în

Un accident rutier a avut loc joi dimineața pe DN1 în zona localității Avrig. Un microbuz s-a izbit de o mașină. Șapte persoane sunt implicate în evenimentul rutier, iar una dintre ele a decedat.

“Politistii rutieri se afla la fata locului si fac cercetari in vederea stabilirii imprejurarilor in care s-a produs evenimentul”, anunța reprezentanții IPJ Sibiu, citaţi de oradesibiu.ro.

La fata locului s-au deplasat de urgenta echipaje Smurd. Șapte persoane sunt implicate în accident, dintre care două încarcerate. Una dintre persoanele rămasă blocată în microbuz a murit.


“ISU Sibiu intervine de urgență cu următoarele forțe: 4 autospeciale SMURD dintre care o autospecială SMURD cu medic și doua echipaje de descarcerare. Din primele informații sunt implicate 7 persoane, 2 încarcerate și alte 5 neîncarcerate”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Din nefericire, una dintre persoanele încarcerate a murit.

“Cele 7 persoane implicate se aflau după cum urmează: 5 persoane în microbuz dintre care *2* încarcerate. Din persoanele încarcerate *1* persoană în stare de inconștientă căreia ii s-au aplicat manevrele de resuscitare, din păcate fără răspuns fiind declarat decedat.  *2* persoane din autoturism”, anunța ISU Sibiu.


Cele 6 persoane adulte cu diverse traumatisme (3 femei și 3 bărbați) primesc în momentul de față îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Un nou transport ilegal de deșeuri, oprit în vamă

Publicat

în

Un TIR care aducea în țară 20 de tone de deșeuri de tip PET a fost oprit în vamă de către polițiștii de frontieră din Giurgiu.

TIR-ul era condus de un cetățean macedonean, în vârstă de 51 de ani, iar din documentele de însoțire a mărfii au rezultat neconcordanțe privind cantitatea și tipul deșeurilor transportate.

Polițiștii au cerut sprijin reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu, rezultând, din verificări, că transporta 20.180 kilograme de deșeuri de tip PET din Macedonia pentru o firmă din județul Buzău.


Intrarea TIR-ului pe teritoriul României nu a fost permisă, fiind luată și măsura returnării deșeurilor societății expeditoare.

CITEȘTE ȘI: Alte şase TIR-uri încărcate cu deșeuri, oprite la vamă

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Medicii şi asistenţii din centrele de vaccinare din Slatina, neplătiţi din luna mai. Ce spune DSP

Publicat

în

Medicii şi asistenţii medicali care lucrează în centrele de vaccinare din Slatina aşteaptă mai bine de trei luni ca să-şi primească remuneraţia pentru activitatea prestată.

După un şir de amânări, abia vineri au fost plătiţi banii aferenţi lunii mai. Potrivit unor informaţii, momentul a fost amânat încă din data de 5 iulie. Încă nu se ştie când se va ajunge cu plata la zi.

Banii ar trebui viraţi de Ministerul Sănătăţii către Direcţia de Sănătate Publică, iar DSP îi direcţionează către primării. Administraţiile locale plătesc apoi personalul medical.


CITEŞTE ŞI: Stimulente pentru vaccinare. Ce anunţ a făcut ministrul Sănătăţii

Contactat telefonic, prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a declarat că a fost informat de DSP că au fost viraţi banii pentru luna mai. Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a putut să explice de ce Ministerul transferă banii cu aşa mare întârziere.

„Potrivit informaţiilor de la DSP, a fost făcută plata pe 21 iulie, de la DSP către primăriile care au centre de vaccinare. Pot exista întârzieri, în funcţie de bănci. Cel puţin pentru luna mai, s-au virat banii”, a declarat Florin Homorean.


În Slatina funcţionează trei centre de vaccinare la fostul Liceu Agricol şi un centru de vaccinare drive-through.

CITEŞTE ŞI: Vaccinarea anti coronavirus cu cea de-a treia doză ar putea demara în septembrie. Ce persoane sunt vizate

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Ministrul Transporturilor: „Vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri nou-nouțe, moderne”

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că România va semna, în cel mult două luni, un contract de achiziție pentru 20 de trenuri nou-nouțe, moderne, de ultimă generație, electrice.

Ministrul Transporturilor a anunțat vineri că în cel mult două luni vor fi cumpărate 20 de noi trenuri electrice, moderne, scrie Antena 3.

„Acesta va fi un breaking news! În cel mult două luni vom semna un contract de achiziție pentru 20 de trenuri nou-nouțe, moderne, de ultimă generație, electrice, cu opțiune de a cumpăra încă 17 și eu cred că ar fi o idee absolut excelentă să cumpărăm 37 de trenuri. Iar discutăm de finanțare și mă voi lupta să avem acești bani, în special din fonduri europene. 37 de trenuri, rame electrice, moderne, cu aproximativ 350 de locuri, tocmai și-au cumpărat recent astfel de rame sistemul feroviar din Italia și din alte părți”, a spus Cătălin Drulă.


Potrivit acestuia, aceasta este parte din „soluția de viitor” și nu cârpeala care se face de zeci de ani, în care sunt reparate locomotive vechi de 40 de ani.

„Consecința subfinanțării cronice din ultimii ani nu este de ieri sau de azi sau din ultimele trei luni sau din ultimele 6 luni, ci de 30 de ani de zile și nu mă feresc să spun asta și am tot spus-o. Ceea ce trebuie noi să facem este să scoatem acest sistem din groapa în care a fost aruncat. Asta nu se poate face din gesturi sau din vorbe, ci cu capitalizare masivă a acestor companii și cu bani de investiții. Nu există eficientizare fără investiții. Eu sunt un liberal și asta este o parte din doctrina liberală. Nu există eficientizare doar din gesturi. A eficientiza costă, fie că e vorba să investești în echipamente care să înlocuiască oameni, fie că e vorba efectiv de capital de lucru: trenuri noi, șine noi ca să fiu specific”, a mai spus ministrul Transporturilor.

CITEȘTE ȘI: Două trenuri de marfă s-au ciocnit în judeţul Constanţa. Traficul feroviar spre şi dinspre Litoral, afectat


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.