AcasăACTUALAccesul cu animale de companie pe plajă, permis de lege. Ce norme...

Accesul cu animale de companie pe plajă, permis de lege. Ce norme se vor respecta

spot_img

Prezența animalelor de companie pe plajele din România nu va mai fi considerată contravenție din acest an. Accesul pe plajă al animalelor de companie se va face numai cu respectarea unui set de norme menit să asigure curăţenia mediului înconjurător şi siguranţa tuturor celor aflaţi pe plajele Mării Negre.

- Publicitate -

A fost adoptat proiectul care prevede eliminarea sancțiunilor pentru persoanele care își aduc animalele pe plajă, astfel că atât în perioada estivală, cât și în extrasezon accesul animalelor domestice pe plajă va fi permis, cu condiţia ca animalele de companie să fie ţinute în zgardă sau ham şi lesă, scrie Antena3.

În perioada estivală, accesul animalelor de companie pe plajă se va face doar cu acordul operatorilor, în timp ce în extra-sezon nu există nicio condiție.


Proiectul de lege a fost votat în Camera Deputaților, care este decizională, cu 284 de voturi pentru, un vot împotrivă și 11 abțineri.

Până acum, amenda pentru persoanele care își aduceau animalele de companie pe plajă se încadra între 10.000 lei și 20.000 lei.

Deputata USR Cristina Rizea, iniţiatorul proiectului de lege, atrage atenția că deși legislaţia actuală interzice accesul animalelor de companie pe plajă, multe persoane își aduc animalele de companie pe plajă şi nu colectează deșeurile produse de acestea.


„Deşi există reglementare expresă privind sancţionarea persoanelor care vin pe plajă însoţite de animale de companie, realitatea arată că autorităţile îndreptăţite nu aplică niciun fel de sancţiune. În urma unei întrebări parlamentare, adresate Ministerului Afacerilor Interne, am aflat că în ultimii ani nu s-a dat niciun fel de sancţiune pentru proprietarii de animale care se plimbă cu căţeii pe plajă. Realitatea e că oamenii nici nu ştiu că este interzis, Astfel, se impune modificarea cadrului normativ, în sensul reglementării accesului pe plajă al animalelor, cu respectarea unui set de norme menit să asigure curăţenia mediului înconjurător şi siguranţa tuturor celor aflaţi pe plajă”, a explicat deputata.

CITEȘTE ȘI: Secția de sterilizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova intră în reabilitare

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri