AcasăACTUALA mai fost aprobată construirea a încă 10 creșe noi prin programul...

A mai fost aprobată construirea a încă 10 creșe noi prin programul demarat anul trecut. Vor fi 53 de astfel de unități

Alte 10 noi construcţii de creşe au primit aprobare prin Programul naţional de construcţie de creşe, derulat din 2021 de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a anunţat luni ministrul Attila Cseke.

Numărul total al creşelor aprobate pentru a fi construite la nivel naţional creşte la 53.


Ministerul Dezvoltării susţine dezvoltarea echitabilă a localităţilor, de aceea, pentru fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi municipiu am aprobat construirea unei creşe sau două acolo unde numărul locuitorilor depăşeşte 100.000. Am aprobat finanţarea pentru primele 43 de creşe în noiembrie, iar acum am aprobat alte 10 noi construcţii în fiecare parte a ţării”, a declarat ministrul Dezvoltării, potrivit unui comunicat de presă.

Conform actului normativ aprobat, se vor construi creşe mici, cu o capacitate de 40 de antepreşcolari în Câmpia Turzii, Galaţi, Oradea, Orăştie şi Vaslui, iar creşe mari, pentru 100-110 de copii, în Deva, Galaţi şi Roman. În Bârlad şi Călăraşi vor fi construite creşe de dimensiuni medii.

Ministrul Dezvoltării a precizat că, în urma aprobării finanţării, construirea acestor creşe noi intră în proces de achiziţie publică, urmând ca după aceea să fie demarate lucrările de construcţie.


“Sprijinim educaţia timpurie a copiilor, tinerele familii şi tinerele mame în întoarcerea pe piaţa forţei de muncă după întemeierea unei familii şi terminarea concediului de creştere a copilului”, a arătat Cseke.

CITEȘTE ȘI: WiFi gratuit, în oraşul Corabia. 11 puncte de acces la internet, instalate în localitatea de la Dunăre

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri