Connect with us

ACTUAL

A fost semnat contractul pentru tronsonul 4 al drumului expres Craiova-Piteşti

Publicat

în

Contractul pentru ultimul tronson al drumului expres Craiova-Piteși a fost semnat marți, potrivit anunțului făcut de către Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția lotului 4 este grupul de firme UMB, același antreprenor care lucrează și pe tronsoanele 2 și 3 ale drumului.

„Același antreprenor lucrează excelent pe tronsoanele 2 și 3 ale drumului expres și mă aștept ca ritmul să fie similar și pe acest segment din DX12. Ca termene contractuale, avem 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuția celor 31,8 km ai lotului dintre Colonești și Pitești”, a scris Cătălin Drulă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.


Acest tronson va cuprinde 30 de structuri cu lungimea totală de 1.680 de metri (14 pasaje și 16 poduri); acestora li se adaugă 28 de podețe.

Totodată, tronsinul 4 va avea două  noduri rutiere: la Podul Broșteni (pentru legătura cu DN65A și DN65), respectiv la Catanele (pentru legătura cu A1);

„Este prevăzută o bază de întreținere și deszăpezire la Oarja și vor exista două spații de parcare/servicii, amplasate de-o parte și de alta a drumului”, a mai spus Drulă.


CITEȘTE ȘI: FOTO | Stadiul lucrărilor pe drumul expres Craiova-Pitești, între Slatina și Balș

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Etapa finală a Campionatului de atletism și cros al MAI, organizată la Târgu Jiu

Publicat

în

În perioada 21-24 septembrie, municipiul Târgu Jiu este gazda etapei finale a Campionatului de atletism și cros al Ministerului Afacerilor Interne.

Miercuri dimineață, potrivit IPJ Gorj, a avut loc festivitatea de deschidere a competiției, pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Peste 150 de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne din întreaga țară (polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și alte structuri), bărbați și femei, se vor întrece în probele de viteză, rezistență, cros, săritură în lungime și aruncarea greutății, miercuri și joi.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Ministerul Sănătății a cumpărat 10.600 de doze de Tocilizumab, pentru tratarea formelor grave de COVID

Publicat

în

Ministerul Sănătăţii (MS) a finalizat o achiziţie publică de 10.600 de flacoane de Tocilizumab, medicament necesar pentru tratarea formelor grave de COVID-19, a declarat, marţi, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

“Legat de Tocilizumab, care se administrează numai în spitale şi cu privire la care am preluat o anumită abordare legată de aprovizionare, dar pe care categoric nu l-am întrerupt, pentru că procedurile începute trebuie continuate şi aici, mâine, o să fac şi publică lista, pentru că aud multe poveşti prin sistem, poveşti care nu sunt adevărate, trebuie prezentate. Mă refer la situaţia în care în unele spitale se spune că Ministerul Sănătăţii nu dă acest medicament. Legat de Tocilizumab, în perioada anterioară mandatului pe care l-am început eu ca interimar, s-a luat decizia ca un stoc de 6.064 de flacoane de Tocilizumab să fie accesibile spitalelor, unei liste de spitale, spitale preponderent cele care au avut de-a face şi au tratat pacienţi COVID severi. Tocilizumab fiind pentru o formă mai gravă sau etapă mai gravă a bolii”, a spus ministrul.

“S-a dat pentru fiecare spital o anumită cotă şi pot să vă spun că astăzi, când vorbim, din 6.064 de flacoane, spitalele au cumpărat 4.323. Ceea ce înseamnă că avem 1.700 de flacoane necumpărate, în condiţiile în care această posibilitate a existat. Această listă o să o public mâine pe site-ul MS, ca să închidem această poveste. Este posibilă relocarea medicamentelor acolo unde este necesar. (…) Spitalele nu pot invoca faptul că nu au bani alocaţi în contractul lor de servicii medicale, pentru că există această hotărâre de guvern. Puteau să cumpere toţi cele 6.064 de flacoane, unii nu au cumpărat. Ministerul Sănătăţii a finalizat o achiziţie publică tot pe Tocilizumab – 10.600 de flacoane. S-a semnat contractul şi în scurt timp acest medicament va fi furnizat MS, care îl va distribui gratuit “, a explicat ministrul interimar al Sănătăţii.


n ceea ce priveşte medicamentul Remdesivir, Cseke Attila a spus că sunt în ţară 40.000 de flacoane.

“În ceea ce priveşte Favipiravir, comisia de specialitate trebuie să se pronunţe, acesta fiind un medicament care se discută a fi accesibilizat pentru pacienţii mai puţin severi, la început la boală. Discuţia este de a fi accesat din farmacii pe bază de reţete eliberate inclusiv de medicul de familie”, a arătat ministrul, potrivit Agrepres.

În opinia sa, valul patru are o tendinţă “mult mai abruptă, mai bruscă, mai brutală” decât au avut celelalte valuri ale pandemiei.


“Şi atunci s-ar putea ca numărul acela maxim de paturi ATI pe care l-am atins într-un val anterior – de 1.612, dacă nu mă înşel – să nu fie îndeajuns. Important este ca zilnic să găsim soluţii şi acest număr de paturi ATI să crească”, a mai arătat Cseke Attila.

CITEȘTE ȘI: Când va începe vaccinarea anti-Covid cu a treia doză. Anunț oficial

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Ministrul Sănătății despre situația medicamentelor din protocolul de tratament COVID: „Spitalele nu pot spune că nu au bani alocați”

Publicat

în

Ministrul Sănătății, Attila Cseke, a prezentat, marți seara, situația stocurilor de medicamente din protocolul de tratament COVID-19, punctând faptul că sunt spitale care nu au anumite doze pentru că nu le-au cumpărat, iar în privința Favipiravirului care ar putea fi eliberat în farmacii, în baza unei rețete de la medicul de familie, se așteaptă o decizie în acest sens. 

Ministrul a vorbit, marți seară, despre situația stocurilor de medicamente din protocolul de tratament COVID-19, precum Tocilizumab, Remdesivir, Favipiravir și Umifenovir, despre care unii manageri de spitale spun că lipsesc din unitățile lor sau că nu pot fi procurate din farmacie, deși unele dintre ele ar putea fi administrate în faza incipientă a COVID-19, scrie Antena 3.

Acesta a precizat că Tocilizumabul există, dar nu a fost cumpărat de spitale.


„Comisia de specialitate a Ministerului Sănătății ne-a dat un material, am cerut completarea acestui material. Pot să vă spun despre unul dintre aceste medicamente, Tocilizumab, care se administrează doar în spitale, și cu privire la care am preluat o anumită abordare legat de aprovizionare, dar pe care categoric nu l-am întrerupt pentru că procedurile începute trebuie continuate.  Mâine o să fac publică lista pentru că aud multe povești prin sistem. Mă refer la situația în care în unele spitale spun că Ministerul Sănătății nu dă acest medicament.  Legat de Tocilizumab, în perioada anterioară mandatului meu de interimar, s-a luat decizia ca un stoc de 6.064 de flacoane de Tocilizumab să fie accesibil preponderent spitalelor care au avut de-a face  cu pacienți cu forme severe de COVID-19.  Astăzi, din 6.064 de flacoane spitalele au cumpărat 4.323, ceea ce înseamnă că avem 1.700 de flacoane necumpărate, în condițiile în care această posibilitate a existat. Voi publica această listă pe site-ul MInisterului Sănătății, ca să încheiem această poveste. Evident, este posibilă relocarea medicamentelor acolo unde este necesar.  Astăzi pe contractul cadru nu există o presiune financiară. Hotărârea de guvern prevede foarte clar că se decontează și peste valoarea contractată. Deci spitalele nu pot convoca că nu au bani alocați în contractul lor de servicii medicale. Puteau să cumpere cele 6.064 de flacoane. Ministerul Sănătății a finalizat o achiziție publică pe tocilizumab, 10.600 de flacoane, și în scurt timp acest medicament va fi furnizat Ministerului Sănătății, care îl va distribui gratuit”, a explicat ministrul.

Acesta a vorbit și despre situația Remdesivirului și a Favipiravirului:

„În ceea ce privește Remdesivirul, avem în țară 40.000 de flacoane și pe bază de solicitare, dar aici este o procedură pe care vom încerca să o scurtăm. În ceea ce privește Favipiravirul, comisia de specialitate trebuie să se pronunțe, acesta fiind un medicament care se discută a fi accesibilizat pentru pacienții mai puțin severi. Discuția este de a putea fi accesat prin farmacii, pe bază de rețetă eliberată inclusiv de medicul de familie. Așteptăm propunerea comisiei de specialitate”, a completat ministrul.


CITEȘTE ȘI: Intrarea în restaurant POSIBILĂ cu certificatul verde al altei persoane? Ce spun reprezentanții HoReCa

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.