Connect with us

ACTUAL

5 idei pentru amenajarea unui dormitor mic

Publicat

în

Transformarea unui dormitor ce are un spațiu redus într-un loc confortabil și total funcțional nu este atât de greu pe cât pare la prima vedere.

Tot ce trebuie să faci este să planifici cum vrei să arate această încăpere și să faci o listă cu piesele de mobilier de care ai absolută nevoie.

Ia în calcul că pentru a păstra un spațiu aerisit și relaxant pentru odihna ta, trebuie să te limitezi doar la mobila strict necesară, fără a-l aglomera inutil.


  1. Folosește mobilier de calitate adaptat spațiului pe care îl ai la dispoziție

În arhitectură și implicit în designul interior există un concept de ”less is more”, care reprezintă faptul că întotdeauna mai puțin înseamnă de fapt mai mult. Și pentru un dormitor de dimensiuni reduse cu siguranță acesta trebuie aplicat.

Pentru a crea un spațiu propice pentru odihnă, alege în primul rând mobilă de calitate. Nu numai că va arăta mult mai bine din punct de vedere estetic și psihic îți va da o stare de bine, dar va rezista și mai mult timp.

Lems îți pune la dispoziție mobilă special creată pentru dormitor, cu designuri moderne și potrivite oricărui stil. Paturi confortabile, noptiere, comode, rafturi și dresinguri încăpătoare îți stau la dispoziție în culori diverse și sunt realizate la cele mai înalte standarde de calitate.


Dacă vrei să eficientizezi spațiul pentru un dormitor mic, alege de exemplu un pat cu lățimea de 140 cm în locul unuia de 180 cm. De asemenea, lipește una din laturi de perete, pentru a crea impresia de loc mai mult. Vis-a-vis de pat, poți pune un dresing cu uși din oglindă. Pentru un spațiu în plus de depozitare, ar fi indicat să alegi un pat care este prevăzut cu o ladă sau sertare.

  1. Alege culori deschise

Paleta de culori potrivită pentru un dormitor mic ar trebui să fie alcătuită din bej, crem sau chiar alb. Culorile pastelate în general creează senzația de spațiu mai mare și mai aerisit. Alege de asemenea un mobilier care să se potrivească cu nuanța podelei și a pereților. Pentru un touch chic alege niște draperii de un roz pudrat sau albastru ciel. Acestea vor crea instant o senzație de relaxare și liniște perfectă pentru un somn odihnitor.

  1. Optimizează spațiile de depozitare

Profită de fiecare metru pătrat din cameră și alege piese de mobilier care să conțină spații de depozitare extra, dar care să nu ocupe spațiu în plus.

Alege un pat care are sub el sertare pentru a depozita ușor pilota sau lenjeriie de pat. Poți alege de asemenea ca în locul comodei sau a noptierelor clasice să integrezi niște polițe suspendate pentru a depozita anumite obiecte personale. Orice soluție de acest tip, creativă și funcțională în același timp, este binevenită pentru ca dormitorul tău să nu fie aglomerat.

  1. Alege decorațiuni puține

Nu încărca pereții cu tablouri sau cu tapet și nu exagera cu obiectele de decor. Folosite în exces, acestea nu vor face decât să aglomereze spațiul și să dea impresia că dormitorul tău este unul înghesuit. Alege de asemenea, texturi lejere și culori deschise pentru lenjeria de pat, cuverturi, perne sau draperii.

  1. Folosește cu încredere oglinzile

Oglinzile sunt ideale pentru a fi folosite în spațiile mici. Acestea reflectă lumina și creează impresia unui loc mai mare decât este în realitate. Le poți adapta și folosi pe ușile dresingului, deasupra patului sau pe peretele opus acestuia.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Patronii de restaurante din Olt, instruiţi pe tema verificării certificatului verde COVID

Publicat

în

Reprezentanţii sectorului HoReCa din judeţul Olt, inclusiv deţinători de săli de evenimente, au avut o întâlnire, miercuri, cu prefectul de Olt şi reprezentanţii poliţiei şi ISU, pe tema certificatului verde COVID, document care a devenit obligatoriu pentru accesul în baruri, restaurante sau cafenele.

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a declarat că a făcut un apel către organizatorii de evenimente private să respecte reglementările în vigoare pentru a preveni apariția de noi cazuri de COVID-19, inclusiv obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al UE privind COVID -19 prin utilizarea aplicației Check DCC.

CITEŞTE ŞI: Intrarea în restaurant POSIBILĂ cu certificatul verde al altei persoane? Ce spun reprezentanții HoReCa


„Obiectivul acestei întâlniri a fost acela de a asigura o mai bună punere în aplicare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului  specifice acestui sector de activitate. Mă refer la permiterea accesului la evenimente private (nunţi, botezuri) ori la restaurant doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, adică acele persoane care deţin un certificat digital al Uniunii Europene privind COVID-19”, a transmis prefectul.

Certificatul digital poate fi descărcat de pe portalul certificat-covid.gov.ro.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Moarte cumplită pentru un bărbat din Argeş. A sfârşit strivit sub o macara

Publicat

în

Un bărbat a murit, miercuri, după ce a fost prins sub o macara în localitatea Ştefăneşti din judeţul Argeş.

Au intervenit pompierii cu un echipaj de descarcerare grea și un echipaj de terapie intensivă mobilă.

Din păcate, bărbatul prezintă leziuni incompatibile cu viaţă. A fost declarat decesul.


O anchetă a fost deschisă de poliţişti.

“Bărbatul este decedat. Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut”, transmite IPJ Argeş.

CITEŞTE ŞI: GRAV accident în Argeş. Motociclist intrat într-un cap de pod (UPDATE)


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Anunţ OFICIAL: Începe administrarea dozei a treia a vaccinului anti-COVID în România

Publicat

în

Membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, miercuri, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.

Doza 3 este ferm recomandată:

  • persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;
  • persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

„Aceste măsuri sunt deosebit de importante pentru menținerea bunei funcționări a sistemului de sănătate și a unităților de învățământ”, transmite CNCAV.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.


Doza de rapel se va efectua indiferent de schema inițială numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3)

Se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.


Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către direcțiile de sănătate publică județene/ a municipiului București.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

CITEŞTE ŞI: Certificatul verde va fi obligatoriu în restaurante, la nunți și la activități în spații închise, începând de luni

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.