AcasăACTUAL5 idei pentru amenajarea unui dormitor mic

5 idei pentru amenajarea unui dormitor mic

spot_img

Transformarea unui dormitor ce are un spațiu redus într-un loc confortabil și total funcțional nu este atât de greu pe cât pare la prima vedere.

- Publicitate -

Tot ce trebuie să faci este să planifici cum vrei să arate această încăpere și să faci o listă cu piesele de mobilier de care ai absolută nevoie.

Ia în calcul că pentru a păstra un spațiu aerisit și relaxant pentru odihna ta, trebuie să te limitezi doar la mobila strict necesară, fără a-l aglomera inutil.


  1. Folosește mobilier de calitate adaptat spațiului pe care îl ai la dispoziție

În arhitectură și implicit în designul interior există un concept de ”less is more”, care reprezintă faptul că întotdeauna mai puțin înseamnă de fapt mai mult. Și pentru un dormitor de dimensiuni reduse cu siguranță acesta trebuie aplicat.

Pentru a crea un spațiu propice pentru odihnă, alege în primul rând mobilă de calitate. Nu numai că va arăta mult mai bine din punct de vedere estetic și psihic îți va da o stare de bine, dar va rezista și mai mult timp.

Lems îți pune la dispoziție mobilă special creată pentru dormitor, cu designuri moderne și potrivite oricărui stil. Paturi confortabile, noptiere, comode, rafturi și dresinguri încăpătoare îți stau la dispoziție în culori diverse și sunt realizate la cele mai înalte standarde de calitate.


Dacă vrei să eficientizezi spațiul pentru un dormitor mic, alege de exemplu un pat cu lățimea de 140 cm în locul unuia de 180 cm. De asemenea, lipește una din laturi de perete, pentru a crea impresia de loc mai mult. Vis-a-vis de pat, poți pune un dresing cu uși din oglindă. Pentru un spațiu în plus de depozitare, ar fi indicat să alegi un pat care este prevăzut cu o ladă sau sertare.

  1. Alege culori deschise

Paleta de culori potrivită pentru un dormitor mic ar trebui să fie alcătuită din bej, crem sau chiar alb. Culorile pastelate în general creează senzația de spațiu mai mare și mai aerisit. Alege de asemenea un mobilier care să se potrivească cu nuanța podelei și a pereților. Pentru un touch chic alege niște draperii de un roz pudrat sau albastru ciel. Acestea vor crea instant o senzație de relaxare și liniște perfectă pentru un somn odihnitor.

  1. Optimizează spațiile de depozitare

Profită de fiecare metru pătrat din cameră și alege piese de mobilier care să conțină spații de depozitare extra, dar care să nu ocupe spațiu în plus.

Alege un pat care are sub el sertare pentru a depozita ușor pilota sau lenjeriie de pat. Poți alege de asemenea ca în locul comodei sau a noptierelor clasice să integrezi niște polițe suspendate pentru a depozita anumite obiecte personale. Orice soluție de acest tip, creativă și funcțională în același timp, este binevenită pentru ca dormitorul tău să nu fie aglomerat.

  1. Alege decorațiuni puține

Nu încărca pereții cu tablouri sau cu tapet și nu exagera cu obiectele de decor. Folosite în exces, acestea nu vor face decât să aglomereze spațiul și să dea impresia că dormitorul tău este unul înghesuit. Alege de asemenea, texturi lejere și culori deschise pentru lenjeria de pat, cuverturi, perne sau draperii.

  1. Folosește cu încredere oglinzile

Oglinzile sunt ideale pentru a fi folosite în spațiile mici. Acestea reflectă lumina și creează impresia unui loc mai mare decât este în realitate. Le poți adapta și folosi pe ușile dresingului, deasupra patului sau pe peretele opus acestuia.

- Publicitate-spot_img
reporter24
reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul Reporter24.info a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri