AcasăACTUALAcțiuni de control inopinate la distribuitorii de energie electrică. Ce verifică ANRE

Acțiuni de control inopinate la distribuitorii de energie electrică. Ce verifică ANRE

spot_img

ANRE a demarat acțiuni de control inopinate la o serie de operatori de distribuție a energiei electrice, în contextul în care tot mai mulți clienți finali se plâng de valorile mari ale facturilor de energie electrică, anunță instituția.

ANRE verifică modul de îndeplinire a obligației legale privind citirea indexului grupului de măsurare al clienților casnici la un interval de maximum 3 luni, în vederea emiterii facturilor de regularizare, scrie Mediafax.

Companiile controlate sunt Distribuție Energie Electrică România, Distribuție Energie Oltenia, Delgaz Grid, E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea.


Importanța citirii indexului aparatului de măsură de către operatorul de distribuție și transmiterea acestuia furnizorului este esențială întrucât furnizorul are obligația facturării cantităților reale de energie electrică consumate, pe baza acestui index.

CITEȘTE ȘI: Proiectul de buget pentru anul viitor, prezentat până pe 20 octombrie. Premierul Ciucă: „În luna noiembrie să intre la analiză şi vot în Parlament”

ANRE a mai efectuat acțiuni de control, având aceeași tematică, aplicând operatorilor de distribuție de energie electrică, pentru fapte săvârșite în perioada 01.05.2020-31.12.2021, sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.860.000 lei, după cum urmează: Distribuție Energie Electrică România – 1.070.000 lei; Distribuție Energie Oltenia – 590.000 lei; Delgaz Grid- 800.000 lei; E-Distribuție Muntenia- 800.000 lei; E-Distribuție Banat- 800.000 lei; E-Distribuție Dobrogea – 800.000 lei.


În anul 2022 ANRE a primit un număr de 615 petiții în legătură cu necitirea indexului aparatului de măsurare a energiei electrice de către operatorii de distribuție a energiei electrice.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri