AcasăPOLITICĂAcțiune de mobilizare pentru aderarea României la Schengen, în fața sediului Consiliului...

Acțiune de mobilizare pentru aderarea României la Schengen, în fața sediului Consiliului UE

spot_img

Zeci de reprezentanți ai PES activists România s-au mobilizat miercuri, în fața sediului Consiliului UE, pentru a transmite mesajele lor de susținere pentru aderarea României la spațiul Schengen.

Județul Dolj a fost reprezentat la această acțiune de europarlamentarul Claudiu Manda si de președintele PES activists Dolj, Stelian Bărăgan.

Acțiunea organizată de militanții pro-europeni ai Partidului Social Democrat a avut ca menire să arate, încă o dată, susținerea românilor pentru acest obiectiv important pentru România, mai ales că astăzi, subiectul a fost discutat de către ambasadorii statelor membre în ședința pregătitoare a Consiliului Justiție și Afaceri Interne ce va avea loc mâine.

„Partidul Social Democrat şi militanții PES activists România au susținut mereu dreptul țării noastre de a adera la spațiul Schengen, iar familia noastră social-democrată europeană a sprijinit fără echivoc România. Toate demersurile noastre au fost realizate în echipă împreună cu toți colegii europarlamentari, iar colegul meu din Dolj, Claudiu Manda, a jucat un rol important în toate aceste acțiuni.

Prin această acțiune am dorit să arătăm, încă o dată, importanța acestui vot atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană, dar şi mizele unui răspuns negativ. Guvernanții de dreapta din Austria trebuie să înțeleagă impactul şi costurile acestor frâne politice puse proiectului european, întrucât un vot negativ subminează încrederea în solidaritatea și unitatea europeană.

În acest context, alături de întreaga echipă PES activists România, printre care și liderul PES activists Dolj, prin persoana domnului Stelian Bărăgan, am reușit să promovăm în fața Consiliului UE şi a Comisiei Europene mesajele pro-europene privind aderarea la spațiul Schengen, în toate limbile Uniunii Europene, pentru a arăta susținerea românilor pentru acest obiectiv.

Acest demers a venit ca o continuare a unui program complex inițiat și dezvoltat la nivelul echipei PES activists din județul Dolj, care a reușit să reunească un număr susținut de opinii pro-europene din partea locuitorilor regiunii S-V Oltenia. Întregul program a fost coordonat de Președintele PES activists Dolj – Stelian Bărăgan a cărei implicare activă și participativă reprezintă pentru noi un aport semnificativ la demersurile inițiate.

Acțiunea este cu atât mai relevantă cu cât astăzi aniversăm 22 de ani de la semnarea și proclamarea Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene prin care au fost clarificate drepturile personale, civice, politice, economice și sociale ale europenilor, iar noi considerăm accederea la spațiul Schengen un drept al românilor”, a declarat coordonatorul PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu.

CITEȘTE ȘI: Liviu Voiculescu (PNL Olt): Pentru oficialii austrieci, noaptea care vine va fi un sfetnic bun iar România va putea face mâine primii săi pași în Spațiul Schengen

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

reporter24
reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul Reporter24.info a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia. Următorul pas în dezvoltarea iniţiativei jurnalistice regio-locale reprezintă intrarea în portofoliul agenţiei Thinkdigital, începând din luna mai 2021. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri