AcasăACTUALAbuzul menţinut de România prin lege: Testul de virginitate (VIDEO)

Abuzul menţinut de România prin lege: Testul de virginitate (VIDEO)

spot_img

Cabinetele de medicină legală și cele de ginecologie din România au eliberat numai în anul 2021 peste 1.000 de certificate care atestă virginitatea a tot atâtor fete și femei. Cea mai mică persoană care a fost supusă acestui test are 1 an și 10 luni. Eliminarea acestui „abuz ginecologic” depinde doar de Ministerul Sănătății.

În ciuda unei campanii publice consistente organizată de către Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor (VIF), de un an nu se întâmplă nimic. A apărut doar o decizie a directorului Institutului Național de Medicină Legală (INML), care a eliminat acest serviciu doar la nivelul instituției. Pentru doctorii ginecologi și pentru serviciile de medicină legală din țară, a fost emisă doar o recomandare să nu mai accepte să elibereze aceste certificate de virginitate. Dar receptarea acesteia a fost sub așteptări.

CITEŞTE ŞI: Ce spune Poliţia despre escrocheria online cu permise de conducere

Inclusiv Organizația Mondială a Sănătății a cerut ca acest document să nu mai fie eliberat. Marea Britanie a eliminat certificatul anul trecut. Totuși, mai sunt și alte țări din Europa, în afară de România, care fac astfel de testări ale virginității,.

Carmen Gheorghe, activistă la Asociația E-Romnja, și Andrada Cibiliu, de la Centrul FILIA, au explicat, pentru PRESShub, de ce testul de virginitate este un abuz asupra fetelor și femeilor, care lasă în urmă traume psihologice puternice, și de ce România renunță atât de greu la această practică nu doar la nivelul statului, dar și la nivel de comunitate.

Articolul complet şi VIDEO, în PRESShub

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri