AcasăACTUALA început numărătoarea inversă până la inaugurarea Târgului de Crăciun la Craiova....

A început numărătoarea inversă până la inaugurarea Târgului de Crăciun la Craiova. Se pun la punct ultimele detalii

spot_img

Craiova a început numărătoarea inversă până la deschiderea celui mai mare târg de Crăciun din ţară, așa cum îl anunță autoritățile locale. Vineri are loc inaugurarea și tot atunci peste o sută de mii de spectatori sunt așteptați să participe la The Artist Awards.

Andra, Inna, Carla’s Dreams, Irina Rimes, Nicole Cherry și mulți alți artiști vor face un spectacol incendiar la Craiova, când sunt programate premiile muzicale românești.

Organizat de Filarmonica Oltenia, cu sprijinul Primăriei Craiova, The Artist Awards se desfășoară vineri, 11 noiembrie, de la ora 17.00, pe strada AI Cuza, la English Park.

Tot vineri se va inaugura și Târgul de Crăciun de anul acesta care se întinde pe o suprafață de peste un kilometru pătrat.

„Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru Târgul de Crăciun, care se va deschide vineri, 11 noiembrie. Pentru anul acesta, au venit elemente noi pentru decor, avem cele mai frumoase căsuțe pentru comercianți, iar probele de lumini din aceste zile arată că vom avea sărbători de poveste”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

CITEȘTE ȘI: Un spital, condamnat să plătească despăgubiri în cazul unui bărbat iradiat de 56 de ori, după un diagnostic greşit

Magia sărbătorilor poate fi deja resimțită în Centrul Vechi și Piața Mihai Viteazul, unde se fac ultimele finisaje.

Căsuțe de poveste unicat, un brad înalt de peste 20 metri, peste un milion de beculețe și figurine luminoase, dar și un patinoar de 700 mp sunt pregătite să-și primească oaspeții.

Desemnat de European Best Destinations în primele șase cele mai frumoase evenimente de gen din Europa, Târgul de Crăciun din Craiova se desfășoară anul acesta în cinci zone: Piața Mihai Viteazul, Centrul Vechi, esplanada Teatrului Național, zona Doljana, Părculețul de la Catedrala Sf. Dumitru.

Vizitatorii vor avea ocazia să-și cumpere tot felul de produse specifice sezonului, de la cei peste 70 de comercianți din Craiova și din toată țara: mâncare tradițională, jumări, brânzeturi, vin fiert, cozonaci, gogoși, waffles, burgeri, churros, stroh, turtă dulce, decorațiuni și cadouri lucrate hand-made, globuri, coronițe etc.

Copiii vor avea, anul acesta, mai multe surprize și locuri special amenajate pentru ei – atât în Piața Mihai Viteazul, cât și în Centrul Vechi, în Piața William Shakespeare, dar și în părculețul de la Casa Băniei.

Pentru prima oară, va fi amplasată o roată panoramică pe esplanada Teatrului Național, acolo unde aproape 20 de truckuri din toată țara (Prepelițescu, Chef Munti, Red, The Mobile Lab, Blend, Pleșkavița etc.) vor fi prezente pe toată perioada târgului. Și, tot pentru prima oară, locuitorii din Craiovița vor avea parte de amenajări speciale de sărbători, cu căsuțe, iluminat festiv, brad și trenuleț, în zona esplanadei, dinspre Racheta.

Târgul de Crăciun Craiova va rămâne deschis până pe 8 ianuarie 2023.

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri