AcasăACTUALA fost suplimentat volumul de lemn pus pe piață de Romsilva

A fost suplimentat volumul de lemn pus pe piață de Romsilva

spot_img

Volumul de lemn pus pe piaţă de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva până la finalul acestui an a fost suplimentat cu 500.000 de metri cubi, propunerea directorului general al Romsilva, Daniel Nicolăescu, fiind aprobată de Consiliul de Administraţie în şedinţa din 10 octombrie 2022.

Astfel, conform unui comunicat al RNP, faţă de un program iniţial de 9,5 milioane metri cubi recoltaţi din pădurile proprietate publică a statului, până la finalul anului vor fi puşi pe piaţă 10 milioane de metri cubi, din care 3,9 milioane de metri cubi vor fi oferiţi ca lemn fasonat, iar 6,1 milioane de metri cubi ca lemn pe picior, scrie Agerpres.

„Menţionăm că ponderea lemnului fasonat pus pe piaţă de Romsilva a crescut în acest an la 39%, faţă de 26% pe parcursul anului trecut”, subliniază reprezentanţii Romsilva.

De asemenea, Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva a aprobat, în aceeaşi şedinţă, un volum de 10 milioane de metri cubi pentru a fi recoltaţi în 2023 din pădurile proprietatea publică a statului. Din acest volum, 50% va fi valorificat ca lemn fasonat, exploatat prin forţe proprii sau contracte de prestări servicii de exploatare forestieră, şi 50% prin licitaţii de vânzare a lemnului pe picior către agenţii economici atestaţi.

CITEȘTE ȘI: Cardurile beneficiarilor de vouchere sociale de 250 lei vor fi încărcate din nou la sfârșitul acestei luni

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietate publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri