AcasăACTUALA fost semnat contractul pentru sistemul informatic național în care vor fi...

A fost semnat contractul pentru sistemul informatic național în care vor fi incluși toți copiii aflați în situații de risc

spot_img

Gabriela Firea a semnat, joi, contractul pentru realizarea Sistemului Informatic Național care evidențiază toți copiii cu probleme din țară: cu lipsuri materiale grave, fără acces la educație și sănătate, supuși violenței și abuzului, din familii cu risc de sărăcie extremă sau cu nevoi speciale.

- Publicitate -

Acesta dosar permite, potrivit Gabrielei Firea, cunoașterea situației exacte a copiilor din România care se găsesc în situații de risc.

„Am semnat contractul pentru realizarea Sistemului Informatic Național care evidențiază toți copiii cu probleme din țară: cu lipsuri materiale grave, fără acces la educație și sănătate, supuși violenței și abuzului, din familii cu risc de sărăcie extremă, cu nevoi speciale, inclusiv cei care sunt în grija statului și pot fi adoptați. În plus, în premieră, vom cunoaște în mod real câți copii sunt în situații de risc în România”, anunță Gabriela Firea, potrivit Mediafax.


Ministrul Familiei transmite că sistemul va fi realizat de asocierea S&T România – Sysdom proiecte, câștigătorii licitației.

„Reprezentanții celor două companii, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Elena Tudor, și secretarul de stat Doina Pârcălabu au participat la semnarea contractului. Pentru prima dată, familiile, copiii și instituțiile din domeniul protecției copilului și adopției vor avea acces la o platformă digitală. Facem o centralizare la nivel național privind copiii aflați în situații de risc și familiile vulnerabile. Așa vom putea ști, de la sate până la marile orașe, care este situația acestor copii. În același timp, simplificăm întreg procesul de adopție. Va fi mult mai ușor pentru părinții adoptatori, cât și pentru autorități să aibă acces la servicii electronice. Nu mai trebuie să se prezinte fizic la un ghișeu pentru a depune documente și toată comunicarea se face online”, adaugă Firea.

Ea precizează că această baza de date va fi completată în timp real de lucrătorii sociali, din toate județele țării, cu ajutorul tabletelor care fac parte din noul Sistemul Informatic Național.


„Putem constitui, astfel, dosarul electronic al copilului în situație de risc: prevenire, protecție specială, adopție, dar și monitorizarea în urma adopției. Sistemul Informatic Național va înlocui actualele baze de date și arhive electronice folosite de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. Acest sistem va fi bază pentru Legea prevenirii separării copilului de familie și a Observatorului Național al Copilului. Investim în acest proiect circa 9 milioane de euro, aproape 8 milioane de euro fiind fonduri europene nerambursabile. Noul sistem informatic va fi gata până la jumătatea anului viitor”, încheie ministrul Familiei.

CITEȘTE ȘI: Secretarul unei comune din Dolj şi-a angajat ilegal fiica, la stat. ANI a sesizat Parchetul

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri