AcasăACTUALA fost publicată lista medicamentelor disponibile în România pentru gripă și răceală

A fost publicată lista medicamentelor disponibile în România pentru gripă și răceală

spot_img

Ministerul Sănătății a publicat, marți seara, lista preparatelor comerciale pentru adulți și copii (antitermice, antiinflamatoare, antivirale pentru gripă) disponibile în România.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, marți, că sunt medicamente pe piață și recomandă administrarea medicamentelor generice, care au aceeași substanță activă, scrie Mediafax.

Marți seara, Ministerul Sănătății a publicat lista preparatelor comerciale pentru adulți și copii (antitermice, antiinflamatoare, antivirale pentru gripă) disponibile în România cu denumirea comună internațională, precum și cu denumirea comercială.

Lista este următoarea:

Ibuprofen

Paracetamol

Oseltamivirum

De la începutul sezonului au fost raportate 208 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul, transmite Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Cele mai multe cazuri sunt în București, Sibiu, Cluj și Ilfov.

În săptămâna 19 – 25 decembrie, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 140.688, comparativ cu 101.059 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă și cu 38.322 cazuri înregistrate în S 51/2021.

CITEȘTE ȘI: Posturi de medic cu jumătate de normă, scoase la concurs de Serviciul de Ambulanță Gorj

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri