AcasăACTUALA fost promulgată legea care permite intervenția împotriva urșilor și în extravilanul...

A fost promulgată legea care permite intervenția împotriva urșilor și în extravilanul localităților

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea ce permite intervenția împotriva urșilor periculoși, nu doar în interiorul, ci și în exteriorul localităților.

- Publicitate -

Administrația Prezidențială informează că președintele Klqaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative

Parlamentul a adoptat pe 22 iunie, după reexaminarea cerută de președinte, legea care permite intervenția imediată împotriva urșilor periculoși, nu doar în interiorul, ci și în exteriorul localităților.


Potrivit ministrului Mediului, încă de anul trecut este în vigoare Ordonanța de Urgentă care a permis intervenția în intravilan.

„Prin completările aduse de Parlament, acum avem o reglementare și pentru situația în care acest pericol apare în extravilan. Totodată, la inițiativa noastră, cheltuielile administrațiilor locale privind permanența și intervenția imediată vor fi decontate de către Ministerul Mediului”, susținea Tánczos Barna.

Acesta spune că România are, în sfârșit, toate instrumentele pentru a salva vieți, pentru a apăra viața și bunurile oamenilor împotriva urșilor deveniți agresivi.


„Sunt soluții imediate, imperios necesare în condițiile înmulțirii atacurilor de urs și a pagubelor provocate de aceste carnivore mari, pe fondul creșterii constante a populației de urs brun din cauza unui management impropriu. Soluția pe termen lung rămâne gestionarea corectă a populației de urs”, anunța ministrul.

Conform acestuia, Ministerul Mediului derulează un proiect de 10 milioane de euro pentru estimarea populației de urs brun cu ajutorul unor metode științifice moderne, proiect care va avea ca rezultat scăderea numărului conflictelor om-urs, conservarea habitatului natural al ursului, respectiv managementul durabil al speciei.

CITEȘTE ȘI:

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri