AcasăACTUALA fost prelungită perioada în care românii din Diaspora pot depune proiecte...

A fost prelungită perioada în care românii din Diaspora pot depune proiecte prin Start-Up Nation

spot_img

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului prelungește perioada de depunere a proiectelor pentru granturi nerambursabile pentru Pilonul II Start-Up Nation Diaspora 2022. Se pot depune proiecte până pe 3 octombrie, ora 20.00.

„Avem peste 600 de firme înscrise în cadrul Start-Up Nation Diaspora, însă bugetul ne permite să finanțăm 1.000 de societăți. Am decis, astfel, prelungirea termenului de depunere a proiectelor pentru acest Pilon până la data de 03 octombrie, pentru că ne dorim ca un număr cât mai mare de români din diaspora, care vor să își înceapă o afacere în România, să poată avea șanse reale. Mult succes în continuare!”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Schema de ajutor Start-Up Nation 2022 a fost lansată la data de 19 iulie, iar termenul limită de depunere a proiectelor este de 1 septembrite.

Astfel, statusul depunerilor de proiecte este următorul:

– În cadrul Pilonului I Start-Up Nation Diaspora România s-au înscris peste 12.700 de solicitanți

– În cadrul Pilonului II – Start-Up Nation Diaspora s-au înscris peste 600 de solicitanți.

„Având în vedere faptul că bugetul alocat Pilonului I a fost epuizat, aplicația de înscriere se va închide în cadrul zilei de astăzi, 01 septembrie a.c., la ora 20.00 conform procedurii de implementare inițiale. În cazul Pilonului II – Start-Up Nation Diaspora, la această oră sunt transmise peste 600 de aplicații în platforma de înscriere, solicitări care nu acoperă bugetul alocat acestui Pilon, în valoare de 200 milioane lei. O parte dintre persoanele care și-au înființat întreprinderi și care doresc să aplice la Pilonul II Diaspora au întâmpinat greutăți în obținerea documentelor care să ateste domiciliul sau rezidența în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii”, informează Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

CITEȘTE ȘI: Peste 8.000 de firme și-au suspendat activitatea în primele șapte luni din acest an

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri