AcasăACTUALA fost eliminat plafonul la gaze pentru cei cu centrale individuale. „Preţul...

A fost eliminat plafonul la gaze pentru cei cu centrale individuale. „Preţul va fi acelaşi ca cel de anul trecut”

spot_img

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că plafonul de consum la gaze a fost eliminat pentru consumatorii casnici cu centrale individuale. Astfel, prețul va fi același ca anul trecut, de 31 de bani pe kilowatt, oricât ar fi consumul, a spus ministrul.

Oficialul a dat asigurări că România va trece cu bine peste această iarnă și a subliniat că în prezent avem gaz înmagazinat în proporție de 75,6 la sută din capacitate, adică mai mult decât aveam la 1 noiembrie anul trecut.

Mai mult, acesta a menționat, luni seara, la Digi24, că pentru cei care au centrale individuale pe gaz s-a eliminat plafonul de consum, astfel încât pot consuma oricât, iar prețul va fi același ca anul trecut, de 31 de bani pe kilowatt.


„Eu am spus de mai mult timp: vom avea o iarnă complicată și monitorizăm complet și continuu fluxurile de gaze. E adevărat, România nu este atât de dependentă de gazul rusesc ca alte state europene. Avem în continuare discuții și înțelegeri cu alte state pentru livrare suplimentară de gaze naturale pentru această iarnă. Mai sunt depus la cap la cap niște lucruri cu privire la tranzitul acestor gaze în așa fel încât să le putem aduce în România. Avem pe unde să le aducem în România, prin sudul țării, prin Coridorul Trans-Balcanic, pentru că ați văzut interconectorul între Grecia și Bulgaria în continuare nu este finalizat. Sperăm să fie finalizat până la începerea iernii, dar nu luăm în calcul și discutăm de Coridorul Trans-Balcanic”, a arătat ministrul energiei, Virgil Popescu.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Cîmpeanu a anunțat că Educația va primi 6% din PIB

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri