AcasăACTUALA fost aprobat un nou pachet de sancțiuni pentru Rusia

A fost aprobat un nou pachet de sancțiuni pentru Rusia

spot_img

Miniștrii europeni de finanțe au aprobat, marți, al patrulea pachet de sancțiuni pentru Rusia, care vizează peste 600 de cetățeni ruși. Ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, a numit o decizia ca fiind una „istorică”.

- Publicitate -

Acesta este „cel mai rapid și mai puternic pachet de sancțiuni adoptat vreodată de Uniunea Europeană în istoria sa”, au declarat miniștrii de finanțe europeni, potrivit CNN.

Numele persoanelor și entităților rusești incluse în noua rundă de sancțiuni nu au fost dezvăluite, însă într-o copie a textului juridic apare numele lui Roman Abramovici, care este descris ca un „oligarh rus care are legături strânse și de lungă durată cu Vladimir Putin”.


„El a avut acces privilegiat la președinte și a menținut relații foarte bune cu acesta. Această legătură cu liderul rus l-a ajutat să își mențină averea considerabilă. El este unul dintre principalii acționari ai grupului siderurgic Evraz, care este unul dintre cei mai mari contribuabili din Rusia”, se arată în textul citat de The Guardian.

„Va exista o nouă interdicție asupra unor exporturi, cum ar fi bunurile de lux, și vom retrage statului rus clauza națiunii celei mai favorizate în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului, care ne va permite tuturor celor 27 de state membre să creștem nivelul tarifelor comerciale pentru toate bunurile rusești”, a declarat Maire.

Sancțiunile au fost extinse pentru a include, „oligarhi cheie, lobbyiști și propagandiști care „împing” Kremlinul în ceea ce privește invazia din Ucraina, precum și companii cheie din sectoarele aviației, militar și cu dublă utilizare, construcții navale și de mașini”, a precizat Consiliul European într-un comunicat.


Întrebat dacă vor exista și alte sancțiuni, Maire a spus „Vă pot confirma ceea ce a spus (președintele francez) Emmanuel Macron săptămâna trecută: toate opțiunile rămân pe masă”.

CITEȘTE ȘI: Război în Ucraina | Explozii puternice în centrul Kievului

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri