AcasăACTUALA fost aprobat proiectul privind transportul gratuit pentru refugiaţii din Ucraina

A fost aprobat proiectul privind transportul gratuit pentru refugiaţii din Ucraina

spot_img

Guvernul a aprobat, sâmbătă, proiectul de hotărâre privind acordarea de gratuităţi şi facilităţi pentru transportul cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina. În situații deosebite, refugiații pot pleca din România cu chartere.

- Publicitate -

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, după ședința de Guvern, că este vorba despre gratuităţi şi facilităţi în transportul feroviar, rutier, naval și aerian, pentru cei care nu cer azil în România, scrie Mediafax.

Astfel: se acordă gratuitate la toate călătoriile efectuate cu trenul regio și InterRegio, clasa a doua, pe perioada staționării temporare sau a tranzitării României; scutirea de la plata tarifelor pentru trecerea cu bacul pe ruta Isaccea – Orlivka, precum și acordarea de gratuitate pentru transportul fluvial pe ruta Isaccea – Galați; acordarea de gratuitate la transportul rutier național sau internațional pe perioada staționării sau tranzitării României; scutirea de la perceperea taxelor aferente autorizațiilor de transport de persoane și marfă.


În situații excepționale, la solicitarea Ministerului Afacerilor de Interne, se vor putea organiza transporturi gratuite ale celor care vor să părăsească România cu curse charter, acordul statului de destinație urmând să se transmită Ministerului Transporturilor, a spus Cărbunaru.

CITEŞTE ŞI:

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri