AcasăACTUALA fost adoptată legea care permite acordarea unui ajutor de stat Complexului...

A fost adoptată legea care permite acordarea unui ajutor de stat Complexului Energetic Oltenia

spot_img

Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru restructurarea Complexul Energetic Oltenia a fost adoptată marți, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

- Publicitate -

„Le mulțumesc colegilor deputați că au votat această lege importantă pentru siguranța sistemului energetic românesc. Legea vizează aprobarea acordării unui ajutor de restructurare în favoarea Societăţii ,,Complexul Energetic Oltenia” — S.A., astfel cum a fost autorizat prin Decizia Comisiei Europene nr. C(2022) 553 final din 26 ianuarie 2022”, a transmis ministrul Energiei, pootrivit Mediafax.

Conform acestuia, se autorizează astfel Ministerul Finanţelor să garanteze, pe o perioadă de 9 ani, în numele şi contul statului, la solicitarea societăţii, unul sau mai multe împrumuturi contractate, în limita sumei de 195,8 milioane euro, cu titlu de ajutor de stat.


Ministrul Energiei susține că garanţia de stat va acoperi în procent de 100% valoarea împrumutului.

„Totodată, prin actul normativ se aprobă participarea statului prin Ministerul Energiei la majorarea capitalului social al societăţii prin aportul în numerar, cu suma reprezentând echivalentul în lei a 180 milioane euro, iar acţiunile emise de societate în schimbul aportului în numerar la majorarea capitalului social, revin statului român şi sunt administrate de Ministerul Energiei care exercită calitatea de acţionar în numele statului”, mai arată Virgil Popescu.

CITEȘTE ȘI: Programul Tomata, prelungit până la 1 iulie. Ministrul Agriculturii: „Am înțeles dificultățile pe care fermierii le întâmpină”


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri