AcasăACTUALA devenit din victimă inculpat. Un bărbat din Olt, care a luat...

A devenit din victimă inculpat. Un bărbat din Olt, care a luat 5.000 euro să-şi schimbe declaraţia într-un proces, condamnat la închisoare

spot_img

Un bărbat din comuna Izbiceni, judeţul Olt, a fost condamnat de Tribunalul Olt pentru „favorizarea făptuitorului” după ce, în instanţă, şi-a schimbat declaraţiile cu privire la identitatea a trei bărbaţi care l-au înjunghiat, într-un scandal. Instanţa a sancţionat nesinceritatea bărbatului care a fost „ajutat” să-şi schimbe poziţia după ce a primit 5.000 de euro de la tatăl unuia dintre inculpaţi, bulibaşă într-o comunitate de romi. Pedeapsa primită de bărbat este de doi ani cu suspendare.

- Publicitate -

În anul 2013, Adrian V., un bărbat din comuna olteană Izbiceni, a fost agresat într-o discotecă din localitate de alţi trei bărbaţi, care l-au lovit şi cu cuţitul „provocându-i leziuni traumatice care i-au pus în primejdie viaţa, totodată, aceştia provocând în rândul persoanelor prezente, reacţii puternice de indignare, nelinişte şi stare gravă de insecuritate”.

Bărbatul a declarat în repetate rânduri, atât în faza de urmărire penală cât şi în instanţă, la Tribunalul Olt, că a fost tăiat cu cuţitele de către cei trei.


Ulterior, după parcurgerea etapei procesuale a judecăţii în primă instanţă, Tribunalul Olt a dispus condamnarea unuia dintre inculpați la o pedeapsă de 7 ani închisoare şi a celorlalți doi la câte de șase ani închisoare cu executare.

La următoarea instanță, Curtea de Apel Craiova, Adrian V. a declarat că, deși în faza de urmărire penală, a precizat că a fost tăiat cu cuţitele de către toți cei trei inculapți, în realitate ar fi fost tăiat doar de unul. Instanța reține, însă, că a făcut această declarație în scopul de a împiedica tragerea la răspundere penală a unuia dintre agresori, după primirea sumei de 5.000 euro de la tatăl acestuia.

CITEŞTE ŞI: Un fost primar din Olt a plătit 100.000 euro cauţiune, ca să scape de arestul preventiv


Schimbarea declarațiilor nu i-a înduplecat pe magistraţii Curţii de Apel care au menţinut condamnările dispuse de Tribunalul Olt.

„În analiza faptelor comise de către numitul ###### ########, s-a reţinut că agresiunea persoanei vătămate ###### ###### exercitată şi de către acest participant s- a demonstrat prin declaraţiile constante ale acesteia la unitatea de parchet şi, în parte, la instanţă, când a recunoscut că a fost vizitată acasă de mai multe ori de tatăl inculpaţilor ###### de la care a şi primit suma de 5000 euro despăgubiri. Aşadar, instanţa de apel a constatat că nuanţarea declaraţiilor în acest context, în sensul că a fost tăiată doar de #### ###### zis #########, reprezintă o poziţie procesuală lipsită de sinceritate, în sens contrar fiind declaraţiile martorilor ###### ######, ####### #####, ######## ###### ###### şi ####### ########”, a reţinut instanţa.

A luat banii, dar spune că n-a fost influenţat de ei

Mai mult, Adrian V. a declarat că deşi a luat banii de la tatăl unuia dintre inculpaţi, acest fapt nu l-a determinat să-şi schimbe declaraţiile.

„A mai menţionat că declaraţiile sale din faţa instanţelor de judecată nu au fost influenţate de oferirea sumei de 5000 de euro de către bulibaşa comunităţii de rromi şi nu îşi aminteşte să îi fi precizat lui ##### ###### că în acea seară ar fi fost înjunghiat de două persoane de etnie rromă”, reţin judecătorii.

Adrian V. a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi la muncă în folosul comunităţii, fiind găsit vinovat de Tribunalul Olt de „favorizarea făptuitorului”. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

CITEŞTE ŞI: Bărbat din Olt, condamnat la închisoare după un transfer ilegal în contul său bancar de peste 8.000 euro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri