AcasăACTUALA demisionat premierul Marii Britanii. Liz Truss era în funcţie de foarte...

A demisionat premierul Marii Britanii. Liz Truss era în funcţie de foarte scurtă vreme

spot_img

Premierul Marii Britanii, Liz Truss, si-a dat demisia. Mandatul ei a durat mai putin decat a durat procedura de preluare a funcției.

Într-o declaraţie dată în faţa biroului de la Downing Street 10, Truss a admis că nu poate onora promisiunile făcută când, în urma demisiei predecesorului ei, Boris Johnson, a candidat pentru conducerea Partidului Conservator britanic, pierzând recent încrederea propriei sale formaţiuni.

CITEŞTE ŞI: MApN a început exerciţiile cu rezerviştii din Dolj (VIDEO)

Anunţarea unui program economic asumat de Liz Truss şi bazat pe reducerea fiscalităţii a bulversat pieţele, provocând o vânzare masivă de lire sterline şi obligaţiuni de stat britanice, de unde a rezultat prăbuşirea cursurilor monedei şi titlurilor respective, generând astfel tensiuni în interiorul Partidului Conservator, unde şefa guvernului s-a văzut tot mai contestată.

Liz Truss a fost ultimul premier britanic care a primit mandatul de la regina Elisabeta a II-a, care a primit-o la Balmoral cu două zile înainte să moară, potrivit Agerpres.ro.

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri