AcasăACTUALA crescut numărul virozelor respiratorii în județul Dolj

A crescut numărul virozelor respiratorii în județul Dolj

spot_img

În ultima săptămână, în judeţul Dolj s-au înregistrat 1.160 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 359 cazuri de pneumopatii acute şi niciun caz de gripă, informează Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

Potrivit DSP Dolj, numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (1.519) este mai crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (1293 cazuri) şi se încadrează în limitele sezonului.

„Rata incidenţei în populaţie a cazurilor de IACRS a fost 169,90 o/oooo, gripă 0,00 o/oooo şi a pneumopatiilor a fost de 52,58 o/oooo. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 12,96 %. Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat şi nu există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin lipsă activitate gripală”, au precizat reprezentanţii DSP Dolj.

CITEȘTE ȘI: 50% din victimele traficului de persoane, din UE, provin din România. Expert: Avem patru „cazuri Caracal” despre care nu ştim nimic

Referitor la vaccinarea antigripală a populaţiei din grupele la risc, până în prezent au fost imunizate cu vaccin tetravalent 64.237 persoane.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri