AcasăLIFE5 Motive pentru care scaunele ergonomice sunt eficiente pentru durerile de spate

5 Motive pentru care scaunele ergonomice sunt eficiente pentru durerile de spate

spot_img

Lucrezi la birou 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână și te doare spatele din această cauză? Atunci fă tot posibilul să-ți convingi șeful să-ți cumpere un scaun ergonomic profesional și vei scăpa odată pentru totdeauna de disconfortul cauzat de mediul de lucru!

Scaunele ergonomice sunt o minune pentru sănătatea corpului, dar și pentru productivitate, permițându-ți să te concentrezi mai bine pe sarcinile pe care le ai de executat, fără să fii deranjat de durerile de spate.

Scaunele ergonomice sunt create în așa fel încât să poți petrece mult timp în poziție șezândă, preluând asupra lor toată presiunea care altfel ar fi trebuit suportată de coloana vertebrală și chiar dacă nu constituie un tratament propriu-zis, sunt cea mai bună soluție pentru durerile de spate. Iată de ce!

#1 Scaunele ergonomice te ajută să-ți îmbunătățești postura

Cel mai important motiv pentru care ai nevoie de un scaun ergonomic în viața ta dacă vrei să scapi de durerile de spate este îmbunătățirea posturii corpului. Dacă este vorba de scaune ergonomice profesionale, atunci înseamnă că spatele tău are parte de suport de la gât și până la bazin și nu numai. Însă, dacă ar fi să alegem un singur element pentru care scaunele ergonomice fac cu adevărat o diferență notabilă pentru coloana vertebrală, am alege suportul pentru zona lombară. Acest suport, în general flexibil și ajustabil, se mulează după forma corpului utilizatorului său și permite acestuia să stea într-o pozițe relaxată, dar sănătoasă.

#2 Scaunele ergonomice îți sprijină șoldul și pelvisul

O cauză frecventă a durerilor de spate este alinierea improprie a oaselor șoldului cu pelvisul. Gândește-te la partea superioară a pelvisului tău ca la un bol cu supă pe care nu ar trebui să-l lași să se verse nici în stânga, nici în dreapta, nici în față, nici în spate. Când stai într-o poziție corectă, oasele pelvisului ar trebui să se alinieze în așa fel încât spatele tău să aibă o poziție ușor arcuită, cu partea convexă îndreptată către exterior. Dacă stai astfel, atunci se creează mai puțină presiune pe coloana vertebrală în zona șoldului și sursa durerii dispare.

#3 Scaunele ergonomice nu-ți permit să aduci capul în față atunci când stai jos

Când oasele bazinului tău nu stau într-o poziție corectă, atunci ai tendința să aduci capul în față și să-ți curbezi spatele, aducându-ți totodată și umerii înainte. Și acest mod de a sta pe scaun este nociv pentru sănătate și pe termen lung poate determina apariția unor afecțiuni foarte grave la nivelul coloanei vertebrale și nu numai. Este adevărat că scaunul nu este singurul motiv din cauza căruia te cocoșezi, dar indiferent de factorii care favorizează această tendință, scaunele ergonomice ajută la corectarea poziției corpului și implicit, la eliminarea durerilor de spate determinate de cocoașă. Nu toate, dar cel puțin cele mai performante scaune ergonomice sunt prevăzute cu șezuturi care se reglează, putând fi aduse în față sau în spate astfel încât oasele bazinului să nu stea prea depărtate față de birou și să te forțeze să aduci gâtul în față.

#4 Scaunele ergonomice reduc nevoia de flexare a trunchiului

Un efect secundar al posturii necorespunzătoare la șezutul pe scaun este și nevoia repetatî de flexare a trunchiului. Când stai într-o poziție nefavorabilă, simți cum corpul îți amorțește și involuntar vrei să te miști, să te ridici sau să faci orice pentru a-ți pune din nou sângele în mișcare. Dar dacă scaunul pe care îl folosești oferă corpului tău tot suportul de care acesta are nevoie, atunci nu vei mai simți niciodată senzația de amorțire a trunchiului și nici nevoia de a te pune mereu în mișcare la fiecare 10-15 minute.

#5 Scaunele ergonomice profesionale îți oferă un maxim de confort

În general, scaunele ergonomice, mai ales cele profesionale, sunt fabricate din materiale superioare din punct de vedere al calității în comparație cu scaunele obișnuite. Bineînțeles, nu de calitatea materialelor din care este fabricat un scaun depinde modul în care stai pe el, dar dacă te gândești la confort, și materialele au rolul lor. De exemplu, un scaun ergonomic fabricat din materiale de înaltă calitate îți lasă pielea să respire și îți permite astfel să stai în poziția corectă pentru toată perioada în care stai șezut.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri