AcasăACTUAL25 de spitale reabilitate și reamenajate prin PNRR. Vor fi selectate dintr-un...

25 de spitale reabilitate și reamenajate prin PNRR. Vor fi selectate dintr-un total de 49 de unități medicale

spot_img

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Adriana Pistol, a anunțat, luni că 25 de spitale vor fi reabilitate prin PNRR, corectând astfel informația apărută în spațiul public, potrivit căreia 25 de unități spitalicești ar urma să fie construite de la zero prin acest program. Pistol a menționat că spitale noi vor fi doar spitalele regionale. 

Întrebată, luni, în conferință de presă, când va fi cunoscută lista celor 25 de spitale noi care vor fi construite prin PNRR, Adriana Pistol a spus că nu vor fi construite spitale noi, ci vor fi aduse îmbunătățiri celor existente, ce vor fi alese dintr-o listă de 49 de unități medicale, scrie Mediafax.

„În mod sigur va dura, nu pot să vă dau un termen cât va dura, pentru că este o procedură laborioasă. Problema e că nu va construi 25 de spitale. În PNRR, aceste 25 de spitale sunt finanțate pentru diverse îmbunătățiri, reconstrucții, reamenajări, fie în totalitate, fie parțial în anumite secții. Deci nu se vor construi 25 de spitale”, a spus Pistol.

Secretarul de stat din MS a fost întrebat, apoi, câte din cele 25 de spitale vor fi noi, iar dr. Pistol a răspuns: „Niciunul!”.

„25 de spitale sunt selectate dintr-o listă de 49 pe baza acelor criterii care au fost elaborate pentru a primi bani să își îmbunătățească stadiul în care ei lucrează acum. Spitale noi nu sunt decât acele spitale regionale. Nu au legătură acelea cu acestea 25. (…) Eu vă spun care e realitatea. Dacă așa scrie, vă rog frumos – cei de la presă – să verificați și să corectați. Nu se construiesc spitale noi”, a precizat secretarul de stat.

Ministerul Sănătății a publicat vineri în consultare publică Metodologia de prioritizare a investițiilor în infrastructura publică de sănătate aferente Componentei 12 – Sănătate, Investițiile 2.1 și 2.2. Infrastructură spitalicească publică nouă, incluzând echipamentele și aparatura medicală din cadrul PNRR.

CITEȘTE ȘI: Fonduri europene pentru modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat public din Târgu Jiu. Valoarea proiectului depăşteşte 24 milioane lei

Investiția totală se va ridica la peste 1.7 milarde de euro.

Potrivit MS, noile construcții vor respecta cerințele de eficiență energetică, conform legislației naționale și standardele de calitate și performanță existente la nivel internațional.

Includerea proiectelor în lista proiectelor finanțate prin PNRR va fi propusă de către Ministerul Sănătății, respectând prevederile metodologiei de prioritizare.

Lista va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern, ulterior demarându-se procedurile de finanțare specifice fiecărei investiții.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri