< Slatina 653 | Sute de elevi, sportivi, profesori şi antrenori, premiaţi de primărie - REPORTER24
Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Slatina 653 | Sute de elevi, sportivi, profesori şi antrenori, premiaţi de primărie

Publicat

în

Primăria Slatina premiază, cu ocazia împlinirii a 653 de ani de la prima atestare documentară, peste 670 de de elevi, 70 cadre didactice, peste 120 de sportivi, 26 de antrenori şi 53 de cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

Din cauza pandemiei de coronavirus, premiile nu vor mai fi acordate în cadrul unor ceremonii, iar beneficiarii vor putea să-şi ridice diplomele şi banii de la direcţiile din subordinea primăriei.

Cuantumul total al premiilor va fi de 400.000 lei prin intermediul căruia vom premia: 676 elevi, 70 cadre didactice, 126 sportivi, 26 antrenori, 53 cupluri.

„În data de 20 ianuarie 2021, orașul nostru împlinește 653 de ani de la prima atestare documentară. Consiliul Local și Primăria municipiului Slatina au creat „Gala Laureaților” și au transformat-o în ultimii cinci ani într-o tradiție, care aduce un omagiu acestui eveniment important din istoria orașului nostru. Chiar și cu provocările aduse de actualul context, inclusiv în acest an vom premia elevii, profesorii, sportivii, antrenorii și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moţ.

Dat fiind contextul pandemic, premierea laureaților se va efectua în baza unei programări ce va fi adusă acestora la cunoștință, centrele de ridicare a premiilor având următoarele locații:

Elevii, profesorii, sportivii și antrenorii își vor ridica premiile în bani de la casieria Direcției Generale Economice din str. Toamnei, nr.2, diplomele fiind distribuite la secretariatele unităților de învățământ sau reprezentanților la sediul cluburilor sportive, de către personalul din cadrul Primăriei municipiului Slatina – Serviciul Cultură, Sport.

Premiile de fidelitate și diplomele înrămate pentru cuplurile din municipiul Slatina care au împlinit 50 de ani de căsătorie se vor ridica de la casieria Direcției Generale Economice, din str. Toamnei, nr.2.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Instituțiile publice din județul Dolj care fac angajări în această perioadă

Publicat

în

Mai multe posturi la primării şi instituţii publice din județul Dolj sunt scoase la concurs, în această perioadă, unele pentru debutanți, altele pentru persoane cu experiență în anumite domenii de activitate. 

Instituțiile de stat care fac angajări sunt următoarele:

Muncitor IV – liftier la Spitalul Municipal Calafat;

Inspector debutant-Primăria Comunei Malu Mare;

Paznic-Liceul Tehnologic „Petre Baniţă”, Comuna Călăraşi;

Inspector IA si muncitor calificat-Serviciul Public de Salubrizare şi Spaţii Verzi din Băileşti;

Supraveghetor-Muzeul Olteniei Craiova;

Contabil șef I-Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova;

Contabil șef-Unitatea Medico-Socială Amărăștii de Jos;

Inginer-Universitatea din Craiova;

Administrator financiar S I, 0,5 normă-Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova;

Îngrijitor I, treaptă profesională I (1,5 norme)-Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova;

Casier M, 0,5 normă-Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova;

Muncitor întreținere-Școala Gimnazială Cerăt;

Secretar II-Centrul Județean de Excelență Dolj;

Secretar șef-Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Craiova;

Muncitor calificat, treapta I (buldoexcavatorist)-Primăria Comunei Siliştea Crucii;

Șef birou II-Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova;

Director-Primăria Comunei Cârcea;

Muncitor IV-I (fochist)-Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Băileşti;

Șef birou grad I-Unitatea Militară 02590 Craiova.

Detalii cu privire la documentele necesare pentru înscrierea la concurs, condiţii de participare şi data organizării concursurilor de angajare pot fi găsite AICI.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

Lia Olguța Vasilescu, despre reabilitarea termică a blocurilor cu bani europeni: „Acolo unde nu obținem semnături, se vor face reparații din fonduri proprii”

Publicat

în

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, miercuri, că în cazul blocurilor unde locatarii nu vor fi de acord cu reabilitarea termică a imobilului, pe fonduri europene, se va aplica o lege apărută la finalul anului trecut, potrivit căreia cetățenii vor trebui să suporte costurile cu reparațiile fațadei.   

Edilul a spus că aceasta va fi o ultimă soluție și municipalitatea a luat-o în calcul întrucât craiovenii sunt reticenți în privința reabilitării termice a blocurilor. Aceștia nu prea vor să semneze întrucât deși este un proiect cu finanțare europeană, ei vor trebui să suporte 20% din costul investiției.

„Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că este foarte bine să semneze pentru procedura de reabilitare termică a blocurilor. Ne-am întâlnit până acum cu toți președinții de asociații. În urma discuțiilor cu dumnealor, dar și cu cetățenii din cartiere, am observat că unii s-au mișcat extraordinar de bine și au obținut semnăturile, în schimb alții nu sunt suficient de interesați și atunci considerăm ca și cetățenii, atunci când merg să achite întreținerea, să pună întrebări legate de acea listă unde să semneze pentru reabilitarea termică a blocurilor. Reabilitarea, așa cum s-a mai făcut și în mandatul meu trecut, se desfășoară în cam aceleași condiții. Deocamdată asta știm pentru că încă nu au apărut ghidurile. Probabil că partea de cofinanțare a proprietarilor va fi de 20%, va fi o cofinanțare a primăriei și restul din fonduri europene. Practic, proprietarii vor trebui să suporte doar 20% din costul reabilitării”, a explicat edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Lucrările presupun reabilitare termică pe exterior, refacerea tavanului de la subsol, înlocuirea ușilor de la bloc sau a ferestrelor care sunt în proprietate comună, schimbarea conductelor din subsol, a șarpantei și a festrelor sau teraselor din termopan pentru absolut toate apartamentele.

În cazul în care proprietarii au termopane și proiectantul va susține că acestea sunt conforme, nu va mai fi nevoie să achite cofinanțarea în totalitate, ci procentul va fi mai mic.

Deși Craiova ocupă un loc codaș în privința numărului de blocuri ce vor fi reabilitate termic, primarul speră ca numărul imobilelor să ajungă la 4.000.

„Este foarte important să avem acest proiect. Suntem unul dintre puținele municipii din țară care au intrat în prima fază cu doar 40 de blocuri în reabilitare, asta pentru că efectiv asociațiile de proprietari nu au înțeles demersurile noastre și nu au putut să îi convingă pe oameni să semneze. În alte orașe stau mult mai bine lucrurile. Eu sper să intrăm cu 4.000 de blocuri în reabilitare termică în următorul ciclu financiar al UE”, a mai spus Vasilescu.

Aceasta a punctat faptul că este suficient ca într-un bloc să fie de acord cu reabilitarea termică, jumătate plus unu din totalul proprietarilor apartamentelor. Unde nu se va atinge acest prag, municipalitatea ia în calcul aplicarea legii care obligă cetățenii să repare fațada blocurilor.

„Când se atinge pragul de 50% plus unu este suficient pentru a demara proiectul. Celor care refuză să plătească, li se va impune la Direcția de Taxe partea care le revine la plată. Când acest prag nu se atinge, luăm în calcul să aplicăm legea care prevede obligativitatea tuturor proprietarilor de a-și repara fațada blocurilor. Legea a apărut la finalul anului trecut. Oamenii trebuie să știe că aceste reparații costă cam cât înseamnă acea cofinanțare de 20%, avanatajul reabilitării termice fiind net superior”, a conchis primarul Craiovei.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Pe ce rută va circula autobuzul electric cumpărat de Primăria Craiova. Edilul anunță un proiect pentru alte 200 de autobuze electrice

Publicat

în

Noul autobuz electric care a ajuns în parcul auto al RAT Craiova va circula pe Traseul 9, anunță autoritățile. Alte 15 autobuze de acest fel vor mai ajunge în municipiu până în luna iulie, iar în lucru mai este un proiect ce vizează achiziția a 200 de autobuze electrice, 100 pentru zona metropolitană și alte 100 pentru transportul școlar. 

Marcel Tănăsescu, administratorul RAT Craiova, a menționat că autobuzul electric va avea două posibilități de încărcare, fie cea lentă, când după șapte ore ajunge la capacitate maximă, fie cea rapidă când în 5-10 minute ajunge la 50-60%.

„Acest autobuz electric o să ruleze pe Traseul 9. Autobuzul are dotări de ultimă generație, o lungime de 18 metri, capacitate de 40 de călători pe scaun, 94 în picioare și un loc pentru persoane cu dizabilitățăi. Are încărcare de două feluri, lentă și rapidă. Timp de șapte ore se încarcă 100%. Încărcarea rapidă înseamnă 5-10 minute și ajunge la 50-60%. Are aer condiționat, priză pentru încărcare laptop sau telefon, sistem de numărare călători, ceea ce înseamnă că vom știi în timp real câți călători transportăm”, a spus Tănăsescu.

La rândul său, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a punctat faptul că celelalte 15 autobuze vor ajunge treptat în municipiu.

În derulare este și o licitație pentru alte 30 de autobuze electrice, dar se lucrează și la un proiect pe fonduri europene care presupune cumpărarea a încă 200 de autobuze electrice.

„Orașul Craiova se modernizează și ține pasul cu Uniunea Europeană sau mai precis cu directivele acesteia, în sensul că beneficiem, în sfârșit, ca și achiziție proprie, de primul autobuz 100% electric. Au mai fost două care au rulat în probe prin oraș, dar nu au fost ale noastre. Am achiziționat 16 autobuze care trebuie să vină până în luna iulie a acestui an. Luna viitoare, de exemplu, mai așteptăm patru autobuze, în martie încă patru patru și tot așa până când vor fi 16 în total. Între timp, suntem în licitație cu alte 30 de autobuze, tot electrice, pe fonduri europene. Sperăm, de asemenea, ca până la finalul acestui an să înceapă să se deruleze și acel contract. De asemenea, pe fonduri europene, lucrăm la un proiect care se referă la achiziția a 200 de autobuze, tot electrice și acestea. 100 vor fi pentru zona metropolitană și 100 pentru transportul școlar. Vrem ca în tot municipiul Craiova să introducem transport școlar. Așteptăm ghidurile de finanțare despre care știm că vor fi gata abia în luna iulie”, a precizat Vasilescu.

Autoritățile municipale sunt ceva mai încrezătoare în privința reușitei proiectului privind tramvaiele, dar la Craiova nu va ajunge niciun tramvai mai devreme de anul viitor.

Acest proiect este derulat de Ministerul Dezvoltării și a întârziat, mai bine de un an, din cauza contestațiilor.

„În ceea ce privește tramvaiele, achizița este făcută de Ministerul Dezvoltării și a fost blocată mai bine de un an din cauza contestațiilor. Am ținut legătura cu cei de la Ministerul Dezvoltării și veștile sunt bune, în sensul că a fost finalizată procedura de evaluare a ofertei tehnice. Urmează evaluarea ofertei financiare, după care va mai fi o perioadă de contestații și sperăm că după aceea putem să semnăm contractul. Acest lucru înseamnă că mai devreme de anul viitor nu vom avea niciun tramvai pentru că nicio fabrică nu are tramvaie pe stoc. Important este însă că se finalizează și această procedură”, a conchis Lia Olguța Vasilescu.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 26 de minute

Ministerul Sănătății lansează o broșură cu informații despre vaccinarea împotriva COVID-19

ACTUALacum 39 de minute

VIDEO | Accident GRAV în Teleorman. Intervine elicopterul SMURD

ACTUALacum 48 de minute

Soluţie pentru creşterea siguranţei rutiere pe drumurile publice, propusă de un parlamentar oltean

ACTUALacum o oră

Instituțiile publice din județul Dolj care fac angajări în această perioadă

POLITICĂacum 2 ore

Preşedintele CJ Olt n-are aşteptări de la bugetul pregătit de Cîţu: „Nu ştim dacă ne vom descurca”

ACTUALacum 2 ore

Pensie sau salariul de la stat, proiect pregătit de Ministerul Muncii

ACTUALacum 3 ore

90 de decese şi aproape 3.000 de cazuri noi de COVID-19, raportate | Ce se întâmplă în fiecare judeţ

ACTUALacum 3 ore

Un poliţist din Baraolt s-a împuşcat în cap, în sediul secţiei

ACTUALacum 3 ore

Vaccinarea anti-COVID | Câte persoane din judeţul Olt au primit doza a doua

ACTUALacum 3 ore

Protest în fața unui liceu din județul Dolj. „Vrem Literatură și Limba Română, nu Agricultură”

ACTUALacum 3 ore

Bărbat de 72 de ani, urmărit pentru tentativă de omor, prins de poliţiştii din Olt şi încarcerat

ACTUALacum 4 ore

Zeci de cazuri noi de Covid-19 în județul Dolj. Câte persoane s-au vaccinat până acum

ACTUALacum 5 ore

Dolj: A predat poliției un portofel găsit pe o stradă din Calafat

ACTUALacum 5 ore

OLT | Tânăr din Giuvărăști, arestat preventiv după ce a întreținut raporturi sexuale cu o fată de 12 ani care fusese dată dispărută

ACTUALacum 6 ore

Alocaţiile copiilor vor crește cu 20%. Anunțul premierului

ACTUALacum 7 ore

Amânarea ratelor la credite, prelungită. Cine poate beneficia și care sunt condițiile

POLITICĂacum 21 de ore

Statutul prefecților și subprefecților a fost modificat. Liber pentru membrii de partid

ADMINISTRAŢIEacum 23 de ore

Lia Olguța Vasilescu, despre reabilitarea termică a blocurilor cu bani europeni: „Acolo unde nu obținem semnături, se vor face reparații din fonduri proprii”

ACTUALacum o zi

Pe ce rută va circula autobuzul electric cumpărat de Primăria Craiova. Edilul anunță un proiect pentru alte 200 de autobuze electrice

ACTUALacum o zi

Accident la ieşirea din Alexandria spre Bucureşti. Trei persoane rănite

ACTUALacum o zi

VIDEO. Poliţiştii din Olt, pichet în faţa Prefecturii. Ce le cer guvernanţilor

ACTUALacum o zi

Revoltător: RMN sau CT decontate de stat, doar în baza unor liste de așteptare pe care sunt deja 4.000 de bolnavi

ACTUALacum o zi

Trafic rutier blocat pe Valea Oltului. Accident cu trei autoturisme implicate, în apropiere de Călimăneşti, judeţul Vâlcea

ACTUALacum o zi

CRAIOVA: 15 mașini abandonate, ridicate de pe domeniul public

ACTUALacum 2 zile

Ghinionul de a fi turist când în stațiunea montană Straja ninge. Bătaia de joc cu o parcare ce costă 35 de lei/zi

LIFEacum 2 zile

Acum 103 ani, Nicolae Ceauşescu se năştea la Scorniceşti

ACTUALacum 2 zile

Un tânăr de doar 34 de ani, din Olt, mort după ce a fost infectat cu COVID-19. El revenise recent din Anglia

ACTUALacum 4 zile

Un şofer băut şi fără permis, reţinut de poliţişti, după o urmărire în timpul căreia a lovit un gard

ACTUALacum 3 zile

A fost prins șoferul care a produs accidentul din Craiova, în care patru mașini au fost implicate

LIFEacum 2 zile

Actriţa Georgeta Elena Tudor, de la Naţionalul craiovean, a încetat din viaţă

Reporter24 TVacum 3 zile

Preşedintele Cartel Alfa Olt, Cristel Ioţu, vine la emisiunea “Reporter 24”

ACTUALacum 4 zile

Accident cu patru autoturisme implicate, în Craiova. Şoferul vinovat a abandonat maşina şi a fugit

TECHacum 2 zile

Furtul de identitate online este infracțiune a decis Curtea Supremă

ACTUALacum 3 zile

Azi se decid prefecţii şi subprefecţii. Cine vine şi cine pleacă, în judeţul Olt

ACTUALacum 3 zile

Vaccinări anti-COVID, în afara listei de programare. Persoane programate pe platforma online, întoarse de la centru

ACTUALacum 2 zile

DSP Olt a amendat din nou Spitalul Corabia. NEREGULILE constatate

ACTUALacum 2 zile

Sindicaliştii din Olt, pichet la Ministerul Muncii

ACTUALacum 3 zile

Au fost recalculate costurile privind construirea centrului de recuperare neurologică din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova. Investiția este mai mare

ACTUALacum o zi

CORONAVIRUS: La cât a ajuns incidenţa infectărilor în judeţul Dolj şi în municipiul Craiova

ACTUALacum 3 zile

Încă o tranşă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în țară. Peste 7.000 de doze vor fi distribuite centrului din Craiova

ACTUALacum 2 zile

Ministrul Muncii, despre salariile și sporurile bugetarilor: „E foarte important ca sistemul să fie stimulat și să avem eficiență”

ACTUALacum 2 zile

Aproape 96.000 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit azi în țară. Câte vor fi distribuite centrului din Craiova

ACTUALacum 3 zile

Mai multe judeţe din Oltenia, sub cod galben de vânt puternic

ACTUALacum 3 zile

Cod galben de vânt puternic în mai multe localități din Dolj și Mehedinți

ACTUALacum 3 zile

Petrecere de majorat, fără respectarea restricţiilor sanitare, într-o comună din Gorj. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum 3 zile

Bătrân spulberat de un autoturism, în Gorj. A murit la spital

ACTUALacum 2 zile

Şoferiţă băută, pe contrasens, în Râmnicu Vâlcea. A lovit o altă maşină şi un indicator stradal

ACTUALacum o zi

Bunic din Dolj, tâlhărit de nepot. Bărbatul a fost reținut

ACTUALacum o zi

VIDEO. Poliţiştii din Olt, pichet în faţa Prefecturii. Ce le cer guvernanţilor

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Eveniment privat întrerupt de polițiștii craioveni. 57 de persoane, amendate pentru participarea la petrecere

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Un bărbat de 75 de ani a ajuns la spital după ce un incendiu i-a cuprins locuinţa

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Doi bărbaţi care au spart un magazin de bijuterii din mall-ul din Craiova, prinşi după aproape doi ani

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Un TIR a luat foc în mers, pe DN 7. Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate la ieşirea din Râmnicu Vâlcea spre Sibiu

ACTUALacum 7 zile

VIDEO. Accident în Teleorman. Patru persoane la spital, din care două sunt în stare gravă

ACTUALacum 7 zile

Amendă pentru doljeanul în curtea căruia se ardeau cauciucuri în timpul vizitei ministrului Mediului. Ce spune Barna despre incident

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Ministrul Barna a chemat Garda de Mediu într-o comună din Dolj prin care trecea după ce a văzut că acolo se ardeau cauciucuri

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Un incendiu a izbucnit la un magazin second-hand din Slatina

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Ciobanul dat dispărut după ce oile sale au fost găsite înecate într-un pârâu din judeţul Olt, căutat cu scafandrii

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Un bărbat reţinut, în urma unui scandal într-un bar din Olt. IMAGINI DURE

LIFEacum o săptămână

FILMELE ALINEI | Lupin, de la carte la film. Ce urmează în partea a doua?

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Incendiu izbucnit într-o gospodărie dintr-o comună din județul Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Bătrân căzut pe holul unui spital şi cerând ajutor în timp ce spune că se află de trei ore în această situaţie | IMAGINI postate pe Facebook

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. O şoferiţă a intrat cu maşina într-un magazin

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Locuinţă cuprinsă de incendiu, într-o comună din Olt. Doi bătrâni la spital cu arsuri

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza căderii de pietre de pe versanţi

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Inundaţii în Gorj din cauza codului ROŞU de precipitaţii. A fost emis mesaj RO-Alert

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Zeci de turişti, blocaţi în frig şi fără curent electric, în zona Vârfului Roman din Vâlcea. Jandarmii şi poliţiştii i-au evacuat

LIFEacum 3 săptămâni

FILMELE ALINEI | Dracula Untold (2014) – Transformarea

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Imagini cu momentul răpirii tinerei din localitatea doljeană Catane

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Fetiță în vârstă de 5 ani, preluată de elicopterul SMURD în urma unui accident rutier ce a avut loc la Oboga

ACTUALacum 4 săptămâni

Peste 350 de olteni vor să se angajeze la Poliţie din sursă externă. Pe ce posturi candidează

ACTUALacum o lună

VIDEO. Cutremur de proporţii în Croaţia. Capitala Zagreb, puternic afectată

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.