< Numirea unui director de grădiniţă din Slatina, avizată în şedinţa PNL. Plângeri la Ministerul Educaţiei - REPORTER24
Connect with us

EDUCAŢIE

Numirea unui director de grădiniţă din Slatina, avizată în şedinţa PNL. Plângeri la Ministerul Educaţiei

Publicat

în

Fostul director al Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 2 din Slatina, Mihaela Dicu, a depus sesizări la Ministerul Educaţiei şi la Comisia de învăţământ din Senatul României, după ce a fost înlocuită din funcţie cu o persoană care nu ar fi membru în Corpul naţional al experţilor în management educaţional (CNEME), aşa cum cere legea. Elena Leulescu, noul director, este însă membru PNL, iar numirea sa ar fi fost avizată în forurile decizionale ale partidului.

GPP Nr.2 Slatina se numără printre cele peste 100 de unităţi de învăţământ din judeţ unde directorii au fost înlocuiţi cu persoane apropiate partidelor din actualul Guvern. La conducerea grădiniţei din Slatina a fost numită Elena Leulescu, membru al PNL, însă fostul director, Mihaela Dicu, acuză că acest lucru s-a făcut netransparent şi, mai grav, cu încălcarea legii. Aceasta susţine că Elena Leulescu nu era membru CNEME la momentul limită al depunerii candidaturii pentru funcţia de director.

„Numirea în funcția de director a unei persoane din afara unității este prevăzută de legislația în vigoare, Legea educației nr. 1/ 2011 cu modificările și completările ulterioare. Este însă condiționată de promovarea în Corpul național al experților în management educațional. Doamna în cauză nu era membru CNEME la momentul limită al depunerii candidaturii pentru funcția de director, respectiv 5 ianuarie 2021, ora 15.00. Așadar, pe acel Acord de numire nu ar fi avut cum să completeze că este membru CNEME, iar dosarul ar fi trebuit să îi fie respins din start, cu atât mai puțin să i se dea câștig de cauză și să fie numită în locul meu. Dacă a completat că este membru CNEME a declarat în fals, ceea ce este fals in declarație”, a afirmat Mihaela Dicu.

Aceasta a depus deja plângeri la Ministerul Educaţiei şi Comisia de învăţământ din Senat. Ea acuză că a fost eliminată din cauză că nu este membru PNL sau USR PLUS.

Noul director, Elena Leulescu, este membru în PNL, partidul aflat la guvernare, şi a candidat chiar pe lista de consilieri ai filialei Slatina, la alegerile locale, la poziţia 18.

„În data de 6 ianuarie, primesc un telefon de la o colegă director care îmi spune că doamna Leulescu este numită prin decizie ca director la GPP nr. 2 Slatina, în urma ședinței de la Partidul Național Liberal din 5 ianuarie 2021. Așadar, din data de 5 ianuarie, numirile de directori  sau directori adjuncți, împărțirea funcțiilor în unitățile de învățământ, s- au făcut la sediul PNL Olt, nu la Inspectoratul Școlar unde se depuseseră dosarele și se presupunea că se face selecția. În data de 7 ianuarie 2021, dupa ora 17, am fost anunțată că a avut loc ședința Consiliului de administrație al ISJ Olt, că mie îmi încetează mandatul pe 9 ianuarie 2021 și că domna Leulescu Elena a fost votată de membrii Consiliului de administrație al ISJ în funcția de director la Grădinița cu program prelungit nr.2 Slatina, începând cu 11 ianuarie 2021. Consider că am fost nedreptățită, că ar fi trebuit să fie o numire corectă bazată pe rezultatele obținute în ultimii 4 ani și să se țină cont de situația excepțională în care se află țara în aceste momente”, a mai spus Mihaela Dicu.

Contactat telefonic, inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a asigurat că numirea noului director al GPP Nr. 2 Slatina îndeplineşte toate condiţiile legale.

„E dreptul fiecăruia să facă plângeri. Eu ştiu că doamna este membru CNEME, pentru că dacă nu era, cei din comisia care a analizat dosarul nu cred că erau atât de înduioşaţi să pună pe cineva director, mai ales în oraş, fără îndeplinirea condiţiilor. În cele din urmă, fiecare şcoală are director”, a precizat Iacobescu.

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Câți angajați din învățământ, din județele Olteniei, se vor vaccina împotriva Covid-19

Publicat

în

Aproximativ jumătate dintre angajaţii din învăţământ, în județul Dolj, este de acord să se vaccineze împotriva Covid-19, conform raportării efectuate către Ministerul Educației, în urma consultărilor cu personalul didactic și nedidactic din școli.  

În județul Dolj, conform centralizatorului ISJ Dolj, sunt 9.216 persoane încadrate în învățământul preuniversitar. Dintre acestea, 4.632 au spus „Da” vaccinării împotriva Covid(50,26%).

Din acest total, 6.652 de persoane sunt cadre didactice. 3.295 dintre acestea sunt dispuse să se vaccineze(49.53%).

Alte 820 de persoane reprezintă personalul didactic auxiliar, iar dintre acestea se vor vaccina 468(57.07%).

În ceea ce privește personalul nedidactic, este vorba despre 1.744 de persoane, dintre care 869 au spus că se vor vaccina(49.83%).

În județul Olt, din totalul de 5.714 persoane care lucrează în domeniul învățământului, personal didactic și nedidactic, 55,92% au spus că sunt de acord să se vaccineze. În Gorj, procentul este 40,13%, în Vâlcea este 45,90%, iar în Mehedinți doar 39,11% dintre angajați sunt dispuși să se vaccineze.

Aceste rezultate sunt după prima etapă de consultare cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ.

Ministerul Educației a decis și inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie-1 februarie 2021.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Directorii școlilor din Târgu Jiu și primarul, discuții privind redeschiderea instituțiilor. „Suntem pregătiți cu măsuri prin care sa asigurăm un climat de siguranță”

Publicat

în

O serie de întâlniri între edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și directorii unităților de învățământ din oraș va avea loc în perioada următoare, primarul anunțând că vrea să se asigure că școlile sunt pregptite pentru ziua redeschiderii.  

Marcel Romanescu a anunțat că au fost alocate fonduri necesare pentru a se lua toate măsurile astfel încât cursurile să se desfășoare în condiții de maximă siguranță.

 „În perioada următoare voi purta discuții cu toți directorii unităților de învățământ din municipiul Târgu Jiu pentru a mă asigura că pe 8 februarie cursurile vor începe fără probleme. Am făcut investiții majore în învățământ în ultimii ani, am asigurat fondurile necesare pentru a se lua toate măsurile de siguranță atât pentru elevi, cât și pentru cadrele  didactice, iar părinții pot sta liniștiți: copiii nu vor duce lipsă de nimic la școală. Mă bucur că, în cele din urmă, s-a hotărât ceea ce am cerut de mult timp: revenirea la un sistem descentralizat prin care măsurile se iau în funcție de situația de la fața locului. Mizez în continuare pe seriozitatea și responsabilitatea târgujienilor. Noi suntem pregătiți cu măsuri prin care sa asigurăm un climat de siguranță în unitățile de învățământ”, a scris Marcel Romanescu pe pagina sa de Facebook.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Condițiile în care se vor redeschide școlile. „S-a renunțat la scenariul hibrid”

Publicat

în

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că scenariul hibrid nu va mai exista din 8 februarie, atunci când ar urma ca elevii să revină în școli. Există trei scenarii stabilite pentru reluarea cursurilor în format fizic, în funcție de evoluția ratei de infectare la nivel local. 

Noutatea celor trei scenarii este dată de faptul că în scenariul galben dispare complet varianta de învățământ hibrid, unde clasa era împărțită în două grupe de elevi care făceau, pe rând, școală fizică și online, scrie Digi 24.

„Toți elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a sunt în clasă în scenariul galben, s-a renunțat la scenariul hibrid în decizia de astăzi. În galben nu merg cei din clasele V, VI și VI, respectiv IX, X, XI, acești elevi fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet”, a explicat Cîmpeanu.

Acesta susține că varianta hibridă nu a dat rezultate, fiind eliminată complet în decizia luată de autorități.

„Experiențele din educație mi-au arătat că nu este eficient și mi se pare mai eficient așa. Unul dintre motivele pentru renunțarea la varianta hibrid este acela că profesorilor le e imposibil să aibă grijă de jumătate de elevi în clasă și de cealaltă jumătate în online, în același timp”, a mai spus ministrul Educației.

În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 8 minute

COMENTARIU | Când vaccinarea populației începe pe dibuite

ACTUALacum 2 ore

Doi bărbaţi suspectaţi de contrabandă cu ţigări, opriți cu focuri de armă de către polițiștii de frontieră

ACTUALacum 4 ore

BREAKING | 3.218 cazuri noi de coronavirus și 66 de decese. Cum se prezintă situația în județe

ACTUALacum 6 ore

Câți angajați din învățământ, din județele Olteniei, se vor vaccina împotriva Covid-19

ACTUALacum 6 ore

Nuntă cu aproximativ 200 de participanți, oprită de către polițiști

ACTUALacum 7 ore

Poștăriță judecată, după ce a fost depistată că fura bani din pensii și alocații

ACTUALacum 7 ore

Programul Rabla ar putea suferi modificări. Anunțul ministrului Mediului

ACTUALacum 7 ore

Ministerul Educaţiei: Peste 160.000 de angajaţi din învăţământ vor să se vaccineze

ACTUALacum 7 ore

Bărbat din Corabia, mort în casa cuprinsă de flăcări

ACTUALacum 18 ore

Un bărbat dintr-o comună din Olt a murit după ce s-a împușcat cu o armă de vânătoare

ACTUALacum 21 de ore

Au mai fost identificați alți 15 participanți la logodna dintre minori din județul Dolj. Amenzi în valoare de 75.000 de lei

ACTUALacum o zi

VIDEO&FOTO. Incendiu de proporţii la un magazin de articole funerare din Slatina

ACTUALacum o zi

Destinaţie de vacanţă cu plecare de pe Aeroportul Craiova

ACTUALacum o zi

GORJ | Cinci femei și un bărbat s-au luat la bătaie din cauza unui teren. O persoană a fost dusă la spital

ACTUALacum o zi

Județul Olt înscris într-un program de prevenție pentru cancerul colorectal. Ivan: „Vom promova beneficiile proiectului”

ACTUALacum o zi

Un bărbat s-a sinucis în Centrul de Arestare Preventivă din cadrul Poliției Vâlcea. Anchetă internă

ACTUALacum o zi

Directorii școlilor din Târgu Jiu și primarul, discuții privind redeschiderea instituțiilor. „Suntem pregătiți cu măsuri prin care sa asigurăm un climat de siguranță”

ACTUALacum o zi

CIFRELE ZILEI | 3.353 de cazuri noi de coronavirus și 63 de decese raportate. Situația în fiecare județ

ACTUALacum o zi

Călin Popescu Tăriceanu, audiat la DNA. Este acuzat că a luat mită 800.000 de dolari

ACTUALacum o zi

Gorj: Au fost stabilite cinci centre de vaccinare pentru etapa a doua a programului. Unde vor funcționa

ACTUALacum o zi

Klaus Iohannis a făcut vaccinul împotriva Covid

ACTUALacum o zi

Cărți funciare gratuite pentru 11 comune din Dolj. Peste 9.100 de documente au fost eliberate

ACTUALacum o zi

Peste 100 de cazuri noi de coronavirus și două decese, raportate în județul Dolj

ACTUALacum o zi

Dosar penal și amenzi aplicate, în urma unei logodne între minori organizate într-o comună din Dolj

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Viceprimar nou, la Caracal. Cu cine face echipă Ion Doldurea

ACTUALacum 3 zile

Un medic de familie anunță că scoate din listă presoanele care vor refuza vaccinarea

ACTUALacum 2 zile

Unde au fost stabilite centrele de vaccinare din judeţul Olt, pentru a doua etapă de vaccinare

ACTUALacum 3 zile

CRAIOVA | Autoritățile locale amenajează 12 centre de vaccinare. Care sunt locațiile stabilite

ACTUALacum 3 zile

Poliţist din Olt, fost şef de post, trimis în judecată după ce a fost prins în flagrant când primea o mită de 750 euro

ACTUALacum 2 zile

Un şofer a călcat cu maşina un bărbat, apoi l-a dus acasă şi l-a pus în pat să se creadă că a murit din cauze naturale

POLITICĂacum 3 zile

Ministrul Dezvoltării, despre numirea politică a prefecţilor: O să fie mai corect, curat şi cinstit

ACTUALacum 3 zile

Ce au stabilit autorităţile judeţene din Dolj în privinţa tarifului pentru deşeuri. Adresă către Ministerul Fondurilor Europene

ACTUALacum 2 zile

Femeie din Craiova, dispărută de ieri, găsită moartă într-un canal colector

ACTUALacum o zi

Incendiu la un service auto din Craiova

ACTUALacum 3 zile

Autoutilitară furată din Anglia, găsită în Olt. Ce au făcut poliţiştii

ACTUALacum 2 zile

Un nou ghișeu al Direcției de Evidență a Persoanelor Dolj, deschis la Auchan Craiovița

ACTUALacum 2 zile

DOLJ | 26 de centre de vaccinare împotriva Covid, amenajate pentru etapa a doua de imunizare. Cum au fost împărțite localitățile

ACTUALacum 3 zile

Aproape jumătate dintre profesorii din Olt NU VOR să se vaccineze împotriva COVID-19

ACTUALacum 3 zile

Alte 130 de cazuri noi de coronavirus raportate în judeţul Dolj

POLITICĂacum 2 zile

Deputatul PSD Olt Chesnoiu, solicitare către Avocatul Poporului: Ordonanţa care amână sprijinul financiar pentru fermieri, atacată la CCR

ACTUALacum 2 zile

Vaccinarea împotriva COVID-19. Care sunt centrele din judeţul Teleorman pentru etapa a doua

ACTUALacum 2 zile

Vaccinarea anti-COVID întârzie la Craiova. Declaraţiile primarului Olguţa Vasilescu

ACTUALacum o zi

Femeie găsită moartă în casa cuprinsă de flăcări, la Filiași. O altă persoană a fost dusă la spital

ACTUALacum 2 zile

A lovit cu mașina o statuie dintr-un sens giratoriu din Craiova. „Rinocerul” a fost pus la pământ

ACTUALacum 3 zile

FOTO: Barajul de pe Olt de la Drăgăneşti, invadat de PET-uri. Deşeurile, aduse de Olteţ

ACTUALacum 2 zile

DOLJ | 52 de candidați pentru ocuparea celor șase posturi scoase la concurs de IPJ Dolj pentru „Protecția Animalelor”

EDUCAŢIEacum 2 zile

ASTĂZI ar putea fi anunţată redeschiderea şcolilor

ACTUALacum 2 zile

BREAKING | Școlile se redeschid în 8 februarie. Care sunt scenariile de funcţionare

ACTUALacum 3 zile

VIDEO | Incendiu izbucnit într-o gospodărie dintr-o comună din județul Olt

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Bătrân căzut pe holul unui spital şi cerând ajutor în timp ce spune că se află de trei ore în această situaţie | IMAGINI postate pe Facebook

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. O şoferiţă a intrat cu maşina într-un magazin

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Locuinţă cuprinsă de incendiu, într-o comună din Olt. Doi bătrâni la spital cu arsuri

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza căderii de pietre de pe versanţi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Inundaţii în Gorj din cauza codului ROŞU de precipitaţii. A fost emis mesaj RO-Alert

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Zeci de turişti, blocaţi în frig şi fără curent electric, în zona Vârfului Roman din Vâlcea. Jandarmii şi poliţiştii i-au evacuat

LIFEacum 2 săptămâni

FILMELE ALINEI | Dracula Untold (2014) – Transformarea

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Imagini cu momentul răpirii tinerei din localitatea doljeană Catane

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Fetiță în vârstă de 5 ani, preluată de elicopterul SMURD în urma unui accident rutier ce a avut loc la Oboga

ACTUALacum 2 săptămâni

Peste 350 de olteni vor să se angajeze la Poliţie din sursă externă. Pe ce posturi candidează

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Cutremur de proporţii în Croaţia. Capitala Zagreb, puternic afectată

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Soţul băut şi un prieten de pahar, căraţi în portbagaj de o şoferiţă. Femeia a fost amendată de poliţişti

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 28 decembrie | Invitat – Radu Voinea, antreprenor

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Dolj: Un şofer băut a lovit un stâlp de electricitate şi un bărbat aflat pe marginea drumului. Pietonul a decedat

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Locuinţă distrusă de un incendiu, în Seara de Crăciun, la Negreni

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO: Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns în România

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Un autobuz cu pasageri la bord, cuprins de un incendiu, pe o stradă din Slatina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Bicicletă furată din scara unui bloc din Slatina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Bătaie generală în parcare unui supermarket din Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Un copil a fost rănit

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Cum arată maşinile implicate în accidentul dintre Slatina şi Valea Mare. O persoană a murit

LIFEacum 3 săptămâni

FILMELE ALINEI | “The Queen’s Gambit” – Sex & Drugs & Alcohol

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Sute de kilograme de materiale pirotehnice, confiscate în Gorj, în urma unor percheziţii

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO & FOTO | Zeci de copii din patru comune doljene au primit daruri din partea polițiștilor

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.