< Marius Iancu (PSD Olt): Câte 1.078 de euro pentru fiecare secundă, nivelul incredibil la care a ajuns să ne împrumute Guvernul PNL-USR - REPORTER24
Connect with us

ECONOMIE

Marius Iancu (PSD Olt): Câte 1.078 de euro pentru fiecare secundă, nivelul incredibil la care a ajuns să ne împrumute Guvernul PNL-USR

Publicat

în

Deputatul PSD Marius Iancu arată că Guvernul Cîţu a ajuns să se împrumute cu o viteză ameţitoare, România plătind dobânzi mult mai mari faţă de alte ţări.

Parlamentarul oltean arată că România se îndatorează cu peste 1.000 de euro pe secundă.

„La intrarea în noul an, cu toții am numărat secundele, dar dacă lăsăm la o parte bucuria momentului, puteam număra în euro, câte 1.078 de euro pentru fiecare secundă, adică nivelul incredibil la care a ajuns să ne împrumute Guvernul PNL-USR girat și condus de Iohannis. Iar coșmarul împrumuturilor pentru  care fostul ministru al Finanțelor, actualul premier Florin Cîțu refuză să dea explicații, continuă. În prima zi lucrătoare a anului 2021, Cîțu a cerut băncilor 1 miliard de euro împrumut”, a declarat Marius Iancu.

El a adăugat că în 2020, România s-a îndatorat cu 164 miliarde lei, cu 80% mai mult decât totalul împrumuturilor contractate în 2019.

„Datorită viziunii economice și experienței din domeniul bancar ale premierului Cîțu, România a ajuns să se împrumute la dobânzi de 38 mai mari decât media UE. Astfel, România plătește dobânzi  de 15 ori mai mari decât Bulgaria (0,2%), de 19 ori mai mari decât Lituania (0,16%) și de 4 ori mai mari decât Grecia (0,75%). În 2020, Cîțu ne-a îndatorat cu 164 miliarde lei, cu 80% mai mult decât totalul împrumuturilor contractate în 2019. Iar pentru toate aceste “afaceri” negociate de omul care a fost implicat în atacul speculativ asupra leului, din 2008, bancherul Florin Cîțu, vom plăti noi toți. Peste un miliard de euro anual vor fi banii pe care companiile și populația îi va da în plus, prin taxe și impozite. Acesta este un alt “cadou” al Guvernului PNL-USR, un Guvern dorit și oferit de Iohannis românilor, în Ajunul Crăciunului”, a conchis parlamentarul PSD Olt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Alocaţiile copiilor vor crește cu 20%. Anunțul premierului

Publicat

în

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat miercuri seară că alocaţiile copiilor cresc cu 20 la sută de la 1 februarie. A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Raluca Turcan a anunţat că alocaţiile vor fi majorate de la 1 februarie. Referitor la cea de-a doua creştere, ministrul Muncii a spus că se va discuta despre asta atunci când bugetul va fi aprobat.

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a spus ministrul Muncii la TVR.

A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Premierul Florin Cîțu declara la sfârşitul anului trecut,  legat de faptul că actuala coaliție de guvernare vrea anularea dublării alocațiilor, că `sustenabil’ este doar o crestere de 20% pentru anul viitor, și nu 40% asa cum promisese fostul guvern Ludovic Orban.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Amânarea ratelor la credite, prelungită. Cine poate beneficia și care sunt condițiile

Publicat

în

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri propunerea Ministerului de Finanţe de a prelungi şi după 1 ianuarie 2021 măsurile de amânarea ratelor la credite pentru a-i sprijini pe cei aflaţi în dificultate din cauza pandemiei de COVID-19.

Condiţiile prin care românii pot cere amânarea ratelor la credite au fost făcute publice, după ce Guvernul a aprobat normele metodologice pentru această măsură de sprijin, scrie România Tv.

„Solicitarea de suspendare a obligaţiilor de plată poate fi formulată de debitor cel mai târziu până la data de 15 martie 2021, iar creditorul trebuie să comunice debitorului decizia în termen de maximum 15 zile calendaristice, până la data de 31 martie 2021.

Modificarea clauzelor contractuale, ca efect al aprobării solicitării debitorului, se realizează fără încheierea de acte adiţionale la contractul de credit, ci prin notificarea debitorului în termen de 30 zile calendaristice de la primirea solicitării complete.

Actul normativ adoptat astăzi prevede că persoanele pot beneficia de suspendarea plăţii obligaţiilor rezultate din creditele accesate pe o perioadă de maximum nouă luni, în această perioadă fiind incluse atât moratoriul legislativ implementat anterior, cât şi moratoriile non-legislative”, se arată în comunicatul Ministerului de Finanţe, conform Agerpres.

Poate beneficia de acordarea facilităţii de suspendare a obligaţiei de plată a ratelor, dobânzilor şi comisioanelor aferente creditului debitorul ale cărui venituri au fost afectate direct sau indirect de situaţia gravă generată de pandemia COVID-19.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Ministrul Muncii, despre salariile și sporurile bugetarilor: „E foarte important ca sistemul să fie stimulat și să avem eficiență”

Publicat

în

Raluca Turcan a făcut precizări despre ce se întâmplă cu salariile bugetarilor şi despre soluţiile pentru acordarea sporurilor. Ministrul Muncii a spus că s-a ajuns la situaţia ca unii dintre angajaţi să aibă salarii mai mari decât alţii aflaţi pe aceeaşi poziţie din cauza unor excepţii permise de “o lege a salarizării neunitare”.

Raluca Turcan a vorbit despre planurile Guvernului privind salariile şi sporurile bugetarilor, în condiţiile în care legea bugetului 2021 urmează să fie dezbătută în următoarele săptămâni în Parlament.

„E foarte important ca sistemul bugetar să fie stimulat, să performeze și să avem și eficiență. Dacă arunci anatema pe întreg sistemul, riști ca unii oameni să fie demobilizați. Problema este de aplicare a legii și vina nu o au cei care au beneficiat de sporuri peste plafonul prevăzut de lege, ci la cei care în permanență, prin diferite modificări la legislația în vigoare, au permis tot felul de excepții. Din nefericire o lege a salarizării unitare în sistemul public a devenit, prin excepții, o lege a salarizării neunitare”, a declarat ministrul Muncii, luni seara, la B1 TV.

Raluca Turcan a explicat cum a fost posibil ca unii dintre angajaţi să aibă salarii mai mari decât alţii, cu toate că sunt încadraţi pe aceeaşi poziţie.

„În mod normal principiul legii salarizării unitare era ca sporurile să nu depășească 30% din salariul de bază. Acest plafon de 30% a fost depășit, o dată, prin excepții pentru anumite categorii bugetare, după care el a fost transferat la ordonatorul principal de credite, au început să adauge sporuri neținând cont de funcțiile de bază și am ajuns să avem funcții cu salarii diferite de bază, oamenii au dat în judecată pentru că considerau că la pregătirea egală, muncă egală trebuiau să aibă un salariu egal. Au câștigat mulți dintre ei în instanță și am ajuns ca unii dintre ei să aibă lefuri mai mari decât alții din aceeași categorie ocupațională care nu au mai dat statul în judecată”, a menţionat Raluca  Turcan, conform sursei citate.

De asemenea, Turcan a afirmat că a fost creată o echipă mixtă din Ministerul Muncii, Ministerul Apărării, Ministerul de Interne şi Ministerul Finanţelor pentru a găsi o soluţie privind acordarea sporurilor, raportat la salariul de bază.

„Noi credem că trebuie să existe un plafon care să nu mai fie depășit cu niciun fel de excepție (…) Așezăm nivelul sporurilor raportat la nivelul salariilor de bază, reanalizăm numărul sporurilor, pentru că sunt unele sporuri care pur și simplu nu sunt justificate și evaluăm ca ele să fie acordate în sumă fixă”, a afirmat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 29 de minute

Percheziţii în Dolj. Suspecţii ar fi înţepat anvelopele mai multor maşini, într-o noapte

ACTUALacum o oră

Ministerul Sănătății lansează o broșură cu informații despre vaccinarea împotriva COVID-19

ACTUALacum 2 ore

VIDEO | Accident GRAV în Teleorman. Intervine elicopterul SMURD

ACTUALacum 2 ore

Soluţie pentru creşterea siguranţei rutiere pe drumurile publice, propusă de un parlamentar oltean

ACTUALacum 2 ore

Instituțiile publice din județul Dolj care fac angajări în această perioadă

POLITICĂacum 3 ore

Preşedintele CJ Olt n-are aşteptări de la bugetul pregătit de Cîţu: „Nu ştim dacă ne vom descurca”

ACTUALacum 3 ore

Pensie sau salariul de la stat, proiect pregătit de Ministerul Muncii

ACTUALacum 4 ore

90 de decese şi aproape 3.000 de cazuri noi de COVID-19, raportate | Ce se întâmplă în fiecare judeţ

ACTUALacum 4 ore

Un poliţist din Baraolt s-a împuşcat în cap, în sediul secţiei

ACTUALacum 4 ore

Vaccinarea anti-COVID | Câte persoane din judeţul Olt au primit doza a doua

ACTUALacum 4 ore

Protest în fața unui liceu din județul Dolj. „Vrem Literatură și Limba Română, nu Agricultură”

ACTUALacum 4 ore

Bărbat de 72 de ani, urmărit pentru tentativă de omor, prins de poliţiştii din Olt şi încarcerat

ACTUALacum 5 ore

Zeci de cazuri noi de Covid-19 în județul Dolj. Câte persoane s-au vaccinat până acum

ACTUALacum 5 ore

Dolj: A predat poliției un portofel găsit pe o stradă din Calafat

ACTUALacum 6 ore

OLT | Tânăr din Giuvărăști, arestat preventiv după ce a întreținut raporturi sexuale cu o fată de 12 ani care fusese dată dispărută

ACTUALacum 7 ore

Alocaţiile copiilor vor crește cu 20%. Anunțul premierului

ACTUALacum 7 ore

Amânarea ratelor la credite, prelungită. Cine poate beneficia și care sunt condițiile

POLITICĂacum 22 de ore

Statutul prefecților și subprefecților a fost modificat. Liber pentru membrii de partid

ADMINISTRAŢIEacum 24 de ore

Lia Olguța Vasilescu, despre reabilitarea termică a blocurilor cu bani europeni: „Acolo unde nu obținem semnături, se vor face reparații din fonduri proprii”

ACTUALacum o zi

Pe ce rută va circula autobuzul electric cumpărat de Primăria Craiova. Edilul anunță un proiect pentru alte 200 de autobuze electrice

ACTUALacum o zi

Accident la ieşirea din Alexandria spre Bucureşti. Trei persoane rănite

ACTUALacum o zi

VIDEO. Poliţiştii din Olt, pichet în faţa Prefecturii. Ce le cer guvernanţilor

ACTUALacum o zi

Revoltător: RMN sau CT decontate de stat, doar în baza unor liste de așteptare pe care sunt deja 4.000 de bolnavi

ACTUALacum o zi

Trafic rutier blocat pe Valea Oltului. Accident cu trei autoturisme implicate, în apropiere de Călimăneşti, judeţul Vâlcea

ACTUALacum 2 zile

Ghinionul de a fi turist când în stațiunea montană Straja ninge. Bătaia de joc cu o parcare ce costă 35 de lei/zi

LIFEacum 2 zile

Acum 103 ani, Nicolae Ceauşescu se năştea la Scorniceşti

ACTUALacum 2 zile

Un tânăr de doar 34 de ani, din Olt, mort după ce a fost infectat cu COVID-19. El revenise recent din Anglia

ACTUALacum 4 zile

Un şofer băut şi fără permis, reţinut de poliţişti, după o urmărire în timpul căreia a lovit un gard

ACTUALacum 3 zile

A fost prins șoferul care a produs accidentul din Craiova, în care patru mașini au fost implicate

LIFEacum 2 zile

Actriţa Georgeta Elena Tudor, de la Naţionalul craiovean, a încetat din viaţă

Reporter24 TVacum 3 zile

Preşedintele Cartel Alfa Olt, Cristel Ioţu, vine la emisiunea “Reporter 24”

ACTUALacum 4 zile

Accident cu patru autoturisme implicate, în Craiova. Şoferul vinovat a abandonat maşina şi a fugit

TECHacum 2 zile

Furtul de identitate online este infracțiune a decis Curtea Supremă

ACTUALacum 3 zile

Azi se decid prefecţii şi subprefecţii. Cine vine şi cine pleacă, în judeţul Olt

ACTUALacum 3 zile

Vaccinări anti-COVID, în afara listei de programare. Persoane programate pe platforma online, întoarse de la centru

ACTUALacum 2 zile

Sindicaliştii din Olt, pichet la Ministerul Muncii

ACTUALacum 2 zile

DSP Olt a amendat din nou Spitalul Corabia. NEREGULILE constatate

ACTUALacum 3 zile

Au fost recalculate costurile privind construirea centrului de recuperare neurologică din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova. Investiția este mai mare

ACTUALacum o zi

CORONAVIRUS: La cât a ajuns incidenţa infectărilor în judeţul Dolj şi în municipiul Craiova

ACTUALacum 3 zile

Încă o tranşă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni în țară. Peste 7.000 de doze vor fi distribuite centrului din Craiova

ACTUALacum 2 zile

Aproape 96.000 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au sosit azi în țară. Câte vor fi distribuite centrului din Craiova

ACTUALacum 3 zile

Mai multe judeţe din Oltenia, sub cod galben de vânt puternic

ACTUALacum 2 zile

Ministrul Muncii, despre salariile și sporurile bugetarilor: „E foarte important ca sistemul să fie stimulat și să avem eficiență”

ACTUALacum 3 zile

Cod galben de vânt puternic în mai multe localități din Dolj și Mehedinți

ACTUALacum 3 zile

Petrecere de majorat, fără respectarea restricţiilor sanitare, într-o comună din Gorj. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum 3 zile

Bătrân spulberat de un autoturism, în Gorj. A murit la spital

ACTUALacum 2 zile

Şoferiţă băută, pe contrasens, în Râmnicu Vâlcea. A lovit o altă maşină şi un indicator stradal

ACTUALacum 2 zile

Proiect pentru amenajarea unei parcări la baza telegondolei din stațiunea Straja. Administratorul public: „Va trebui să găsim soluțiile cele mai potrivite pentru ca turiștii să-și poată parca mașinile în condiții civilizate”

ACTUALacum o zi

VIDEO. Poliţiştii din Olt, pichet în faţa Prefecturii. Ce le cer guvernanţilor

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Eveniment privat întrerupt de polițiștii craioveni. 57 de persoane, amendate pentru participarea la petrecere

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Un bărbat de 75 de ani a ajuns la spital după ce un incendiu i-a cuprins locuinţa

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Doi bărbaţi care au spart un magazin de bijuterii din mall-ul din Craiova, prinşi după aproape doi ani

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Un TIR a luat foc în mers, pe DN 7. Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate la ieşirea din Râmnicu Vâlcea spre Sibiu

ACTUALacum 7 zile

VIDEO. Accident în Teleorman. Patru persoane la spital, din care două sunt în stare gravă

ACTUALacum 7 zile

Amendă pentru doljeanul în curtea căruia se ardeau cauciucuri în timpul vizitei ministrului Mediului. Ce spune Barna despre incident

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | Ministrul Barna a chemat Garda de Mediu într-o comună din Dolj prin care trecea după ce a văzut că acolo se ardeau cauciucuri

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Un incendiu a izbucnit la un magazin second-hand din Slatina

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Ciobanul dat dispărut după ce oile sale au fost găsite înecate într-un pârâu din judeţul Olt, căutat cu scafandrii

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Un bărbat reţinut, în urma unui scandal într-un bar din Olt. IMAGINI DURE

LIFEacum o săptămână

FILMELE ALINEI | Lupin, de la carte la film. Ce urmează în partea a doua?

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Incendiu izbucnit într-o gospodărie dintr-o comună din județul Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Bătrân căzut pe holul unui spital şi cerând ajutor în timp ce spune că se află de trei ore în această situaţie | IMAGINI postate pe Facebook

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. O şoferiţă a intrat cu maşina într-un magazin

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Locuinţă cuprinsă de incendiu, într-o comună din Olt. Doi bătrâni la spital cu arsuri

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza căderii de pietre de pe versanţi

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Inundaţii în Gorj din cauza codului ROŞU de precipitaţii. A fost emis mesaj RO-Alert

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Zeci de turişti, blocaţi în frig şi fără curent electric, în zona Vârfului Roman din Vâlcea. Jandarmii şi poliţiştii i-au evacuat

LIFEacum 3 săptămâni

FILMELE ALINEI | Dracula Untold (2014) – Transformarea

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Imagini cu momentul răpirii tinerei din localitatea doljeană Catane

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Fetiță în vârstă de 5 ani, preluată de elicopterul SMURD în urma unui accident rutier ce a avut loc la Oboga

ACTUALacum 4 săptămâni

Peste 350 de olteni vor să se angajeze la Poliţie din sursă externă. Pe ce posturi candidează

ACTUALacum o lună

VIDEO. Cutremur de proporţii în Croaţia. Capitala Zagreb, puternic afectată

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.