< Ce algoritm de împărţire a prefecţilor a propus USR PLUS. Discuţiile, amânate - REPORTER24
Connect with us

POLITICĂ

Ce algoritm de împărţire a prefecţilor a propus USR PLUS. Discuţiile, amânate

Publicat

în

Liderii coaliției de guvernare au discutat, marți, despre sistemul de împărțire a județelor în care partidele membre, PNL, USR-PLUS și UDMR, își vor nominaliza prefecți, au relatat surse din coaliție pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Numărul prefecților care revine fiecărui partid, agreat în coaliție, este următorul: PNL – 23 de prefecți, USR PLUS – 14 prefecți, UDMR – 5 prefecți. USR a propus marți, în ședința coaliției, un sistem de ‘trageri’ pe model european a județelor care revin fiecărei formațiuni.

„E vorba de sistemul de ordine de opțiuni folosit și în instituțiile europene”, au spus surse din USR pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Sistemul este asemănător celui propus de USR la împărțirea funcțiilor de premier și președinte al Camerei Deputaților: PNL va alege primul județul în care să aibă prefect, după care vor alege USR PLUS și apoi UDMR.

Guvernul Cîțu a discutat în primă lectură, săptămâna trecută, un proiect care scoate prefecții din categoria înalților funcționari publici și funcția devine de demnitate publică, astfel că prefecții devin politici și pot fi numiți din rândul partidelor.

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Deputatul PSD Olt Chesnoiu, solicitare către Avocatul Poporului: Ordonanţa care amână sprijinul financiar pentru fermieri, atacată la CCR

Publicat

în

Deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu, preşedinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor, a anunţat că va formula o solicitare către Avocatul Poporului pentru a ataca la CCR ordonanţa care amână intrarea în vigoare a legii care oferă producătorilor agricoli sprijin financiar.

Chesnoiu a declarat că va face tot posibilul ca prevederile Legii 236/2020, care oferă producătorilor agricoli sprijin financiar, să se aplice.

„Dacă ministrul Oros uită de interesul agriculturii și al fermierilor, eu nu uit! Ieri scriam despre minciunile cu care se scuză ministrul OROS pentru a explica de ce amână aplicarea legii care oferă producătorilor agricoli sprijin financiar (Legea 236/2020). Interesul fermierilor români este mai presus de interesele politice ale guvernului de dreapta. Voi formula o solicitare către Avocatul Poporului pentru a ataca OUG 225/2020 la Curtea Constituțională! Iar în momentul în care proiectul de lege pentru aprobarea acestei ordonanțe va veni în Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților, vă asigur că în calitatea mea de Președinte voi face tot posibilul ca ea să fie respinsă și Legea 236/2020 să se aplice!”, a postat pe Facebook, parlamentarul oltean.

Adrian Chesnoiu reclamă „incapacitatea” ministrului Agriculturii, Adrian Oros, despre care spune că nu promovează interesele fermierilor români.

„O să lucrez alături de toți colegii deputați din Comisia pentru Agricultură, indiferent de culoarea politică, pentru a corecta “incapacitatea” domnului OROS de a pune în executare legile acestei țări! Pentru că fermierii au nevoie de sprijin, nu de minciunile electorale ale unui ministru incoerent. Și da, domnule Oros, fermierii vor fi cei care vă pot analiza activitatea, așa cum bine spuneați la audiere, și sunt sigur că tot ei vor fi cei care vă vor aplica și sancțiunile disciplinare binemeritate! Eu vă voi supraveghea activitatea pentru ei și le voi prezenta public toate boacănele dumneavoastră executive”, a conchis Chesnoiu.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

Viceprimar nou, la Caracal. Cu cine face echipă Ion Doldurea

Publicat

în

Consilierul local PSD Marina Samiee  este noul viceprimar al municipiului Caracal, după demisia din funcţie a lui Adrian Chesnoiu, ales ca deputat.

Noul viceprimar al municipiului Caracal a fost ales, miercuri, în prima şedinţă a Consiliului Local din acest an, cu 14 voturi “pentru” şi patru voturi “împotrivă”.

În vârstă de 52 de ani, Profesor, Marina Samiee a ocupat funcţia de director al Liceului Tehnologic ”Matei Basarab”. Ea a absolvit Facultatea de Biologie, Geografie și Geologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Programul de master Managementul agroturismului și calitatea produselor agroalimentare din cadrul Universității din Craiova.

„Este profesor, și mă bucur că a acceptat provocarea ca împreună cu dumneavoastră să clădim o administrație locală bazată pe respect, cinste, grijă față de oameni și oraș!”, era mesajul primarului Ion Doldurea, despre noul viceprimar, în campania de la alegerile locale.

Fostul viceprimar al Caracalului, Adrian Chesnoiu, a demisionat din Consiliul Local după ce a fost ales în funcţia de deputat, la alegerile din 6 decembrie 2020. Demisia atrage după sine şi pierderea funcţiei de viceprimar.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

POLITICĂ

Ministrul Dezvoltării, despre numirea politică a prefecţilor: O să fie mai corect, curat şi cinstit

Publicat

în

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, consideră că numirea politică a prefecţilor, care este în discuţie în ultima perioadă, ar trebui asumată, pentru că şi Guvernul este politic, iar statutul prefectului trebuie să fie de demnitate publică.

“O să fie mai corect, curat şi cinstit. În sensul în care şi până acum, în ultimii 13 – 14 ani, oameni politici de la toate partidele, nu trebuie să ne ascundem aici, prin diverse concursuri pe la primării, autorităţi locale, au ajuns să deţină temporar o anumită funcţie publică, de unde au fost detaşaţi sau au exercitat cu caracter temporar aceste funcţii (de prefect – n.r.). Întotdeauna aşa s-a întâmplat în ultima perioadă şi noi am spus următorul lucru: hai să ne aşezăm în matca constituţională. Constituţia spune foarte clar, prefectul este reprezentantul la nivel local al Guvernului, Guvernul fiind politic, în orice ţară e politic, e votat de o anumită majoritate politică în Parlament. Statutul prefectului trebuie să fie un statut de demnitate publică”, a spus, marţi seară, ministrul Dezvoltării, într-o emisiune la B1 TV.

Cseke Attila a afirmat că “România a şi discutat cu Comisia Europeană în ultimii ani” acest subiect.

“Comisia Europeană a spus un lucru foarte corect: domnule, vă rog eu frumos să delimitaţi odată linia de unde aveţi politic şi linia de unde nu aveţi nivel politic. Pentru că în ceea ce priveşte prefectura, nu este delimitat. (…) Hai să facem ordine în această chestiune, să spunem lucrurilor pe nume. Acest proiect asta urmăreşte, nimic altceva”, a declarat ministrul.

El a menţionat că “inclusiv pe Legea salarizării prefecţii sunt deja pe categoria de demnitate publică”.

Referitor la presupuse neînţelegeri între partidele din coaliţia de guvernare privind judeţele în care vor avea fiecare prefecţi, ministrul Dezvoltării a spus că nu intră în detalii, pentru că sunt “discuţii din interior”, dar există două mecanisme care trebuie avute în vedere.

“Mecanismul acela de a asigura un echilibru al puterilor în fiecare judeţ. Adică o anumită formaţiune politică, pentru că sunt trei în coaliţie, să nu deţină chiar toate funcţiile în judeţul respectiv, nu e bine în democraţie. (…) Pe de altă parte, e evident că fiecare partid politic are la nivel judeţean anumiţi actori, organizaţii judeţene care au avut un anumit rezultat şi s-ar putea şi există probabil situaţii în care pe anumite judeţe sunt mai mulţi doritori, dar se va depăşi această situaţie”, a susţinut Cseke Attila.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 8 ore

COMENTARIU | Când vaccinarea populației începe pe dibuite

ACTUALacum 10 ore

Doi bărbaţi suspectaţi de contrabandă cu ţigări, opriți cu focuri de armă de către polițiștii de frontieră

ACTUALacum 12 ore

BREAKING | 3.218 cazuri noi de coronavirus și 66 de decese. Cum se prezintă situația în județe

ACTUALacum 13 ore

Câți angajați din învățământ, din județele Olteniei, se vor vaccina împotriva Covid-19

ACTUALacum 14 ore

Nuntă cu aproximativ 200 de participanți, oprită de către polițiști

ACTUALacum 15 ore

Poștăriță judecată, după ce a fost depistată că fura bani din pensii și alocații

ACTUALacum 15 ore

Programul Rabla ar putea suferi modificări. Anunțul ministrului Mediului

ACTUALacum 15 ore

Ministerul Educaţiei: Peste 160.000 de angajaţi din învăţământ vor să se vaccineze

ACTUALacum 15 ore

Bărbat din Corabia, mort în casa cuprinsă de flăcări

ACTUALacum o zi

Un bărbat dintr-o comună din Olt a murit după ce s-a împușcat cu o armă de vânătoare

ACTUALacum o zi

Au mai fost identificați alți 15 participanți la logodna dintre minori din județul Dolj. Amenzi în valoare de 75.000 de lei

ACTUALacum o zi

VIDEO&FOTO. Incendiu de proporţii la un magazin de articole funerare din Slatina

ACTUALacum o zi

Destinaţie de vacanţă cu plecare de pe Aeroportul Craiova

ACTUALacum o zi

GORJ | Cinci femei și un bărbat s-au luat la bătaie din cauza unui teren. O persoană a fost dusă la spital

ACTUALacum o zi

Județul Olt înscris într-un program de prevenție pentru cancerul colorectal. Ivan: „Vom promova beneficiile proiectului”

ACTUALacum o zi

Un bărbat s-a sinucis în Centrul de Arestare Preventivă din cadrul Poliției Vâlcea. Anchetă internă

ACTUALacum o zi

Directorii școlilor din Târgu Jiu și primarul, discuții privind redeschiderea instituțiilor. „Suntem pregătiți cu măsuri prin care sa asigurăm un climat de siguranță”

ACTUALacum 2 zile

CIFRELE ZILEI | 3.353 de cazuri noi de coronavirus și 63 de decese raportate. Situația în fiecare județ

ACTUALacum 2 zile

Călin Popescu Tăriceanu, audiat la DNA. Este acuzat că a luat mită 800.000 de dolari

ACTUALacum 2 zile

Gorj: Au fost stabilite cinci centre de vaccinare pentru etapa a doua a programului. Unde vor funcționa

ACTUALacum 2 zile

Klaus Iohannis a făcut vaccinul împotriva Covid

ACTUALacum 2 zile

Cărți funciare gratuite pentru 11 comune din Dolj. Peste 9.100 de documente au fost eliberate

ACTUALacum 2 zile

Peste 100 de cazuri noi de coronavirus și două decese, raportate în județul Dolj

ACTUALacum 2 zile

Dosar penal și amenzi aplicate, în urma unei logodne între minori organizate într-o comună din Dolj

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Viceprimar nou, la Caracal. Cu cine face echipă Ion Doldurea

ACTUALacum 4 zile

Un medic de familie anunță că scoate din listă presoanele care vor refuza vaccinarea

ACTUALacum 2 zile

Unde au fost stabilite centrele de vaccinare din judeţul Olt, pentru a doua etapă de vaccinare

ACTUALacum 4 zile

Poliţist din Olt, fost şef de post, trimis în judecată după ce a fost prins în flagrant când primea o mită de 750 euro

ACTUALacum 3 zile

CRAIOVA | Autoritățile locale amenajează 12 centre de vaccinare. Care sunt locațiile stabilite

ACTUALacum 3 zile

Un şofer a călcat cu maşina un bărbat, apoi l-a dus acasă şi l-a pus în pat să se creadă că a murit din cauze naturale

ACTUALacum 4 zile

Ce au stabilit autorităţile judeţene din Dolj în privinţa tarifului pentru deşeuri. Adresă către Ministerul Fondurilor Europene

POLITICĂacum 4 zile

Ministrul Dezvoltării, despre numirea politică a prefecţilor: O să fie mai corect, curat şi cinstit

ACTUALacum 2 zile

Femeie din Craiova, dispărută de ieri, găsită moartă într-un canal colector

ACTUALacum 2 zile

Incendiu la un service auto din Craiova

ACTUALacum 3 zile

Un nou ghișeu al Direcției de Evidență a Persoanelor Dolj, deschis la Auchan Craiovița

ACTUALacum 3 zile

Autoutilitară furată din Anglia, găsită în Olt. Ce au făcut poliţiştii

ACTUALacum 3 zile

DOLJ | 26 de centre de vaccinare împotriva Covid, amenajate pentru etapa a doua de imunizare. Cum au fost împărțite localitățile

ACTUALacum 4 zile

Aproape jumătate dintre profesorii din Olt NU VOR să se vaccineze împotriva COVID-19

ACTUALacum 4 zile

Alte 130 de cazuri noi de coronavirus raportate în judeţul Dolj

POLITICĂacum 3 zile

Deputatul PSD Olt Chesnoiu, solicitare către Avocatul Poporului: Ordonanţa care amână sprijinul financiar pentru fermieri, atacată la CCR

ACTUALacum 2 zile

Vaccinarea anti-COVID întârzie la Craiova. Declaraţiile primarului Olguţa Vasilescu

ACTUALacum 3 zile

Vaccinarea împotriva COVID-19. Care sunt centrele din judeţul Teleorman pentru etapa a doua

ACTUALacum 2 zile

A lovit cu mașina o statuie dintr-un sens giratoriu din Craiova. „Rinocerul” a fost pus la pământ

EDUCAŢIEacum 3 zile

ASTĂZI ar putea fi anunţată redeschiderea şcolilor

ACTUALacum 2 zile

Femeie găsită moartă în casa cuprinsă de flăcări, la Filiași. O altă persoană a fost dusă la spital

ACTUALacum 3 zile

FOTO: Barajul de pe Olt de la Drăgăneşti, invadat de PET-uri. Deşeurile, aduse de Olteţ

ACTUALacum 2 zile

DOLJ | 52 de candidați pentru ocuparea celor șase posturi scoase la concurs de IPJ Dolj pentru „Protecția Animalelor”

ACTUALacum 2 zile

BREAKING | Școlile se redeschid în 8 februarie. Care sunt scenariile de funcţionare

ACTUALacum 3 zile

VIDEO | Incendiu izbucnit într-o gospodărie dintr-o comună din județul Olt

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Bătrân căzut pe holul unui spital şi cerând ajutor în timp ce spune că se află de trei ore în această situaţie | IMAGINI postate pe Facebook

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. O şoferiţă a intrat cu maşina într-un magazin

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Locuinţă cuprinsă de incendiu, într-o comună din Olt. Doi bătrâni la spital cu arsuri

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza căderii de pietre de pe versanţi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Inundaţii în Gorj din cauza codului ROŞU de precipitaţii. A fost emis mesaj RO-Alert

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Zeci de turişti, blocaţi în frig şi fără curent electric, în zona Vârfului Roman din Vâlcea. Jandarmii şi poliţiştii i-au evacuat

LIFEacum 2 săptămâni

FILMELE ALINEI | Dracula Untold (2014) – Transformarea

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Imagini cu momentul răpirii tinerei din localitatea doljeană Catane

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Fetiță în vârstă de 5 ani, preluată de elicopterul SMURD în urma unui accident rutier ce a avut loc la Oboga

ACTUALacum 2 săptămâni

Peste 350 de olteni vor să se angajeze la Poliţie din sursă externă. Pe ce posturi candidează

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Cutremur de proporţii în Croaţia. Capitala Zagreb, puternic afectată

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Soţul băut şi un prieten de pahar, căraţi în portbagaj de o şoferiţă. Femeia a fost amendată de poliţişti

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 28 decembrie | Invitat – Radu Voinea, antreprenor

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Dolj: Un şofer băut a lovit un stâlp de electricitate şi un bărbat aflat pe marginea drumului. Pietonul a decedat

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Locuinţă distrusă de un incendiu, în Seara de Crăciun, la Negreni

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO: Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns în România

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Un autobuz cu pasageri la bord, cuprins de un incendiu, pe o stradă din Slatina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Bicicletă furată din scara unui bloc din Slatina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Bătaie generală în parcare unui supermarket din Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Un copil a fost rănit

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Cum arată maşinile implicate în accidentul dintre Slatina şi Valea Mare. O persoană a murit

LIFEacum 4 săptămâni

FILMELE ALINEI | “The Queen’s Gambit” – Sex & Drugs & Alcohol

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Sute de kilograme de materiale pirotehnice, confiscate în Gorj, în urma unor percheziţii

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO & FOTO | Zeci de copii din patru comune doljene au primit daruri din partea polițiștilor

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.