< Povestea indianului care a cumpărat un fost IAS din România şi creşte 150 de bivoli - REPORTER24
Connect with us

LIFE

Povestea indianului care a cumpărat un fost IAS din România şi creşte 150 de bivoli

Publicat

în

Krishan George a cumpărat un fost IAS, 200 de hectare de păşune pe care creşte 150 de bivoli, şi 10.000 de hectare de pădure.

Lângă Caţa, în locul unde pe vremuri era IAS-ul, a luat fiinţă de câţiva ani, „Ferma indianului”. Locul îi aparţine chiar unui indian – Krishan George – care a ajuns în România în 1995 ca expert financiar în cadrul unui proiect important.

Atunci când avea timp, a explorat frumuseţile României, călare pe cal, într-o libertate şi rusticitate pe care nu le-a mai întâlnit nicăieri în Europa, ci, poate, doar acasă, în India. „În 2007 călăream alături de un prieten prin împrejurimile Braşovului şi am ajuns la o vale extrem de frumoasă. Am fost impresionat şi atunci amicul cu care eram mi-a spus că dacă îmi place zona, este ceva de vânzare acolo. Era, de fapt, o fermă părăsită, ceea ce odată era un IAS. Atunci am simţit că trebuie să fac acest pas, deşi nu aveam nici o experienţă în agricultură”, a povestit Krishan pentru agrointel.ro.

S-a înscris la licitaţie şi a făcut o ofertă care nu a putut fi contestată. Apoi a început reconstrucţia în ceea ce astăzi se numeşte „Ferma Indianului Transylvania”, din dorinţa de a sublinia că ferma există cu adevărat în cea mai frumoasă regiune a României.

„Am fost surprins să văd bivoli în România, iar despre laptele de bivoliţă ştiam că este cel mai bun, aşa că decizia mea a fost simplă. Veţi râde când vă voi spune că nu mi-a trecut niciodată prin cap să cresc vaci, deşi ele sunt animale sfinte la indieni. Nu le consider animale foarte deştepte, dar, într-adevăr, dau mai mult lapte, sunt mai uşor de ţinut. Dacă de la o vacă poţi avea uşor 16-20 de litri de lapte pe zi, de la o bivoliţă mulgem 6,7, poate 8 litri zilnic”, spune Krishan George, pentru bzb.ro, explicând opţiunea sa pentru bivoli şi bivoliţe, din care are acum un efectiv total de 150 de capete. De altfel, toate animalele sunt crescute exclusiv cu iarbă pentru că, aşa cum apreciază Krishan, de ce le-ar da porumb, când din natură, bivolii n-ar avea această sursă de hrană.

Deţine şi 200 de hectare de păşune, 10.000 de hectare de pădure, şi, din 2013, un hectar cu pomi fructiferi, nuci şi peste 300 de arbuşti de fructe de pădure. De anul acesta s-a apucat şi de apicultură cu 80 de stupi.

„Tot ce producem este organic. Nu folosim pesticide sau fertilizanţi chimici, iar animalele nu primesc steroizi sau hormoni. Este filozofia noastră pentru respect şi responsabilitate în cadrul comunităţii. Dacă respectăm natura înseamnă că ne respectăm şi pe noi şi pe cei din jurul nostru”, explică indianul conceptul care stă la baza afacerii care creşte în comuna Caţa.

O filozofie aparte este aplicată şi în procesarea laptelui şi a cărnii de bivol. Văzând că pe piaţa de la noi se produce mai mult brânză proaspătă, de tipul telemea sau caş, indianul a optat pentru specialităţi maturate. „În România, cea mai frecventă brânză maturată este cea de burduf, dar la fel ca şi la alte brânze româneşti, consider că gustul este umbrit de conţinutul de sare. Eu mi-am dorit să fac ceva deosebit şi nu folosesc aproape deloc sare. Am lucrat la un caşcaval făcut corect, iar acum testăm o brânză maturată cu mucegai albastru”, ne-a precizat fermierul.

Alături de bânzeturi, din carnea de bivol se prepară burgeri şi cârnăciori aromaţi.

„O dată pe săptămână livrez în Bucureşti, unde am un restaurant cu specific indian – Bakra Saffron, în zona Piaţa Domenii. Lumea care ne cunoaşte, face comandă şi vine la restaurant să îşi ridice produsele de fermă”, vorbeşte Krishan despre valorificarea producţiei de lapte şi de carne.

În acest moment, indianul stabilit în România recunoaşte că ferma sa nu este profitabilă şi, din acest motiv, încă ţine cu dinţii de celelalte afaceri şi investiţii pe care le are. Spune că în agricultură este foarte greu să faci avere dacă nu ai mii de hectare sau mii de animale. Și, totuşi, Krishan George priveşte optimist spre viitor: pentru familia sa şi copii săi ce cresc într-un mediu sănătos, „Ferma Indianului Transylvania” este speranţa că lumea o să îşi dea seama, la un moment dat, că nu calea industrială este cea corectă, ci mâncarea produsă natural, fără chimicale, dar cu multă muncă.

Print Friendly, PDF & Email

LIFE

Prima Doamnă a SUA, impresionată de un cunoscut meşter opincar din judeţul Vâlcea

Publicat

în

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a cunoscut tradiţiile româneşti prin intermediul unei vizite de lucru din anul 2014 (a vicepreşedintelui SUA, pe atunci Joe Biden) la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Prima Doamnă a fost cucerită şi de un reprezentant al tradiţiilor de pe meleagurile vâlcene: meşteşugarul opincar Alexandru Ilinca, potrivit reprezentanţilor Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Vâlcea.

Ilinca Alexandru sau nea Sandu, cum îi place să fie numit este un meşter opincar desăvârşit cu o dăruire aparte pentru datinile străbune.

S-a născut în comuna Orleşti, judeţul Vâlcea şi a învăţat să lucreze opinci de la tatăl său, Gheorghe Ilinca. A practicat croitoria până s-a pensionat şi a revenit cu drag la opincărie. Aşa a început Alexandru Ilinca să folosească din nou pielea de porc din care confecţionează tradiţionalele opinci.

La toate târgurile la care este invitat, Alexandru Ilinca poartă mândru costumul popular, reuşind de fiecare dată să fie remarcat. Barba albită de vreme, modul de lucru al opincilor (prin implicarea activa a publicului) şi poveştile despre lumea satului de odinioară, stârnesc de fiecare dată curiozitatea iubitorilor de tradiţie. El deţine o colecţie etnografică ce conţine aproape 60 de perechi de opinici, iar cea mai veche pereche a fost purtată de un ţăran din Horezu în anul 1870.

sursa foto: facebook.com/cniptvalcea

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

LIFE

Astăzi se împlinesc 653 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei

Publicat

în

La 20 ianuarie 1368 apare prima menţiune într-un document oficial a localităţii Slatina, deşi aceste meleaguri sunt locuite cu mult înainte de această dată.

Locuită încă din neolitic (5.500 a. Hr) cum o dovedesc numeroasele mărturii arheologice, Slatina este menționată intâia oară în hrisovul domnesc emis de Vladislav I (Vlaicu) la 20 ianuarie 1368 ca punct vamal.

Documentul scris în limba latină acorda privilegii comerciale negustorilor brașoveni, precizându-se că sunt scutiți „de toată vama noastră” de la Slatina.

„Această formulare indică existența vămii anterior anului 1368, poate din timpul voievodului Seneslau (1241-1247), după cum apreciază unii istorici. Astfel, Slatina este al treilea oraș ca vechime al țării, după Câmpulung și Curtea de Argeș, capitale ale Țării Românești, ceea ce reliefează importanța așezării”, notează istoricul Aurelia Grosu.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

LIFE

FILMELE ALINEI | Lupin, de la carte la film. Ce urmează în partea a doua?

Publicat

în

Arsène Lupin este cel mai cunoscut hoț din literatură. El a apărut în cărțile lui Maurice Leblanc începând cu anul 1905. Arsène Lupin este antagonistul lui Sherlock Holmes, dar la fel ca el, este un maestru al deghizărilor, are un simț al dreptății înnăscut și are abilități de detectiv ieșite din comun. Lupin este un serial care a apărut în prima săptămână a anului 2021.

Prima parte a serialului este o adaptare a cărții “Arsène Lupin, Hoțul-gentilom”. Fiecare episod este o reinterpretare a fiecărui capitol din carte. Copilăria lui Assane Diop a fost influențată de aventurile lui Arsène Lupin, iar după 25 de ani, inspirat de tot ce învățase despre Lupin, vrea să îl pedepsească pe cel care i-a condamnat tatăl pe nedrept pentru furtul colierului reginei Maria Antoaneta.

Prima parte a serialului are cinci episoade foarte bine închegate care construiesc personajul lui Assane, în jurul lui Lupin, în ultimii 25 de ani. În fiecare episod apar flashback-uri care completează acțiunea din prezent. Trecerile între cadrele temporale sunt fluide, încât momentele din trecut mențin atenția la un nivel ridicat.

Serialul Lupin tratează probleme sociale precum rasismul, lupta de clasă, corupția sistemului, dar menține și un echilibru între aventură, acțiune și comedie.

Filmul poate fi urmărit pe rețeaua de streaming online Netflix.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 2 ore

Un şofer băut şi fără permis, reţinut de poliţişti, după o urmărire în timpul căreia a lovit un gard

ACTUALacum 6 ore

54 decese din cauza COVID-19 şi peste 1.800 cazuri noi

ACTUALacum 7 ore

Olt: Aproape 6.000 doze de vaccin împotriva COVID-19, administrate până acum

ACTUALacum 8 ore

FOTO. Unirea Principatelor, marcată la Slatina. Coroane depuse la statuia domnitorului Cuza

ACTUALacum 9 ore

Cadavru carbonizat, găsit într-o maşină incendiată lângă Timişoara

ACTUALacum 9 ore

Incendiu la o hală de gater din Slatina

ACTUALacum 10 ore

Nouă contacți ai unui pacient infectat cu noua tulpină SARS-CoV-2, depistați pozitiv

ACTUALacum 11 ore

VIDEO. Eveniment privat întrerupt de polițiștii craioveni. 57 de persoane, amendate pentru participarea la petrecere

ACTUALacum o zi

Copil dispărut, de două săptămâni. Ultima oară mergea spre o stână

EDUCAŢIEacum o zi

Care sunt elevii care ar putea merge la şcoală din 8 februarie. Declaraţiile ministrului Cîmpeanu

ACTUALacum o zi

Vaccinarea anti-COVID, în judeţul Olt: Peste 5.500 persoane au fost imunizate

ACTUALacum o zi

Coronavirus CIFRE OFICIALE: 94 decese şi 2.719 cazuri noi | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum o zi

FOTO: O maşină a intrat într-un gard, la Grădinari, judeţul Olt. Imagini cu bolidul, după impact

POLITICĂacum o zi

Lider PSD Olt: Declaraţiile Vioricăi Dăncilă, o ofensă adusă mie și colegilor mei. Amintirile sale din acea perioadă diferă mult de ale noastre!

ACTUALacum o zi

FOTO. Accident rutier într-o comună din Teleorman: Doi tineri au fost răniţi

ACTUALacum o zi

Băiatul fugit dintr-un centru de tip familial, găsit de poliţişti

ACTUALacum o zi

Când se reiau zborurile de pe Aeroportul Craiova către Italia, Germania şi Spania. Anunţ oficial

ACTUALacum 2 zile

Un băiat de 13 ani, căutat de poliţişti după ce a fugit dintr-un centru de tip familial din Slatina

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Reţelele de apă şi canal din Scorniceşti, modernizate şi extinse cu fonduri europene. Contract semnat

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Un bărbat de 75 de ani a ajuns la spital după ce un incendiu i-a cuprins locuinţa

ACTUALacum 2 zile

Un craiovean care a spart sediul unui oficiu poştal, reţinut de poliţişti, în urma unor percheziţii

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Doi bărbaţi care au spart un magazin de bijuterii din mall-ul din Craiova, prinşi după aproape doi ani

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Sectoare de drum din Craiova, închise duminică. MOTIVUL

ACTUALacum 2 zile

Vaccinarea anti-COVID. Peste 25.000 de olteni s-au programat pentru imunizare

ACTUALacum 3 zile

El este ciobanul dispărut, a cărui turmă de oi a fost găsită înecată

ACTUALacum 3 zile

Un bărbat din Olt a murit călcat de un cal ce trăgea după el o căruţă plină cu bălegar

ACTUALacum 3 zile

Permis de conducere gratuit pentru tinerii care provin din medii defavorizate. Care sunt condițiile

ACTUALacum 3 zile

VIDEO | Ministrul Barna a chemat Garda de Mediu într-o comună din Dolj prin care trecea după ce a văzut că acolo se ardeau cauciucuri

LIFEacum 3 zile

Prima Doamnă a SUA, impresionată de un cunoscut meşter opincar din judeţul Vâlcea

ACTUALacum 3 zile

Un nou termen în dosarul Caracal. Dincă a trimis o scrisoare familiei Luizei, în care spune că nu a ucis-o pe fată

ACTUALacum 3 zile

Șofer din Olt, implicat într-un accident în județul Dolj

ACTUALacum 3 zile

Programarea la vaccinarea anti-COVID, SISTATĂ. Care este motivul

ACTUALacum 2 zile

Ciobanul din judeţul Olt, dat dispărut, găsit de poliţişti. Ce explicaţii are în legătură cu oile înecate

ACTUALacum 2 zile

Ciobanul „dispărut” şi găsit, primele explicaţii despre înecarea celor 70 de oi

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Biserica Ortodoxă Română a trecut de la sfinţirea cu trafaletul, la cea cu ştampila

ACTUALacum 3 zile

Accident în Teleorman. Un şofer băut a intrat cu maşina într-un copac de pe marginea drumului

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Primarul Doldurea, întâlnire cu oamenii de afaceri locali pe tema atragerii fondurilor europene şi susţinerii HORECA

ACTUALacum 2 zile

69 de cazuri noi de coronavirus, raportate în Dolj. La cât a ajuns rata de infectare în judeţ şi Craiova

ACTUALacum 2 zile

Teleorman: Trei persoane rănite într-un accident rutier, în Roşiori de Vede

ACTUALacum 3 zile

Ciobanul din Olt, de negăsit după ce oile pe care le păzea au fost găsite înecate într-un pârâu. Căutat pe câmp de poliţişti şi voluntari

ACTUALacum 3 zile

O nouă destinație de vacanță, tot în Egipt, de pe Aeroportul Internațional Craiova

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Un incendiu a izbucnit la un magazin second-hand din Slatina

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Doi bărbaţi care au spart un magazin de bijuterii din mall-ul din Craiova, prinşi după aproape doi ani

ACTUALacum 3 zile

21 de persoane care participau la un chef, într-o comună din Gorj, identificate şi amendate de poliţişti

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Un TIR a luat foc în mers, pe DN 7. Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate la ieşirea din Râmnicu Vâlcea spre Sibiu

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Sectoare de drum din Craiova, închise duminică. MOTIVUL

ACTUALacum 3 zile

Post de poliție din Dolj, reabilitat cu fonduri europene

ACTUALacum 4 zile

CRAIOVA | Șicanare în trafic urmată de lovirea unui dintre șoferi. A fost întocmit dosar penal

ACTUALacum 11 ore

VIDEO. Eveniment privat întrerupt de polițiștii craioveni. 57 de persoane, amendate pentru participarea la petrecere

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Un bărbat de 75 de ani a ajuns la spital după ce un incendiu i-a cuprins locuinţa

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Doi bărbaţi care au spart un magazin de bijuterii din mall-ul din Craiova, prinşi după aproape doi ani

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Un TIR a luat foc în mers, pe DN 7. Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate la ieşirea din Râmnicu Vâlcea spre Sibiu

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Accident în Teleorman. Patru persoane la spital, din care două sunt în stare gravă

ACTUALacum 3 zile

Amendă pentru doljeanul în curtea căruia se ardeau cauciucuri în timpul vizitei ministrului Mediului. Ce spune Barna despre incident

ACTUALacum 3 zile

VIDEO | Ministrul Barna a chemat Garda de Mediu într-o comună din Dolj prin care trecea după ce a văzut că acolo se ardeau cauciucuri

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Un incendiu a izbucnit la un magazin second-hand din Slatina

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Ciobanul dat dispărut după ce oile sale au fost găsite înecate într-un pârâu din judeţul Olt, căutat cu scafandrii

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Un bărbat reţinut, în urma unui scandal într-un bar din Olt. IMAGINI DURE

LIFEacum 5 zile

FILMELE ALINEI | Lupin, de la carte la film. Ce urmează în partea a doua?

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Incendiu izbucnit într-o gospodărie dintr-o comună din județul Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Bătrân căzut pe holul unui spital şi cerând ajutor în timp ce spune că se află de trei ore în această situaţie | IMAGINI postate pe Facebook

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. O şoferiţă a intrat cu maşina într-un magazin

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Locuinţă cuprinsă de incendiu, într-o comună din Olt. Doi bătrâni la spital cu arsuri

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza căderii de pietre de pe versanţi

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Inundaţii în Gorj din cauza codului ROŞU de precipitaţii. A fost emis mesaj RO-Alert

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Zeci de turişti, blocaţi în frig şi fără curent electric, în zona Vârfului Roman din Vâlcea. Jandarmii şi poliţiştii i-au evacuat

LIFEacum 3 săptămâni

FILMELE ALINEI | Dracula Untold (2014) – Transformarea

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Imagini cu momentul răpirii tinerei din localitatea doljeană Catane

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Fetiță în vârstă de 5 ani, preluată de elicopterul SMURD în urma unui accident rutier ce a avut loc la Oboga

ACTUALacum 4 săptămâni

Peste 350 de olteni vor să se angajeze la Poliţie din sursă externă. Pe ce posturi candidează

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Cutremur de proporţii în Croaţia. Capitala Zagreb, puternic afectată

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Soţul băut şi un prieten de pahar, căraţi în portbagaj de o şoferiţă. Femeia a fost amendată de poliţişti

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.