< Ce spun antreprenorii din turism că s-a schimbat în anul 2020. Ce se aşteaptă să se întâmple în acest an - REPORTER24
Connect with us

LIFE

Ce spun antreprenorii din turism că s-a schimbat în anul 2020. Ce se aşteaptă să se întâmple în acest an

Publicat

în

Tânărul antreprenor în turism, Radu Voinea, a vorbit într-un interviu oferit Reporter 24 despre greutăţile întâmpinate de industria HoReCa, în anul care se încheie.

Cum a fost acest an pentru domeniul HoReca?

Anul 2020 intră în istorie ca cel mai greu an pentru industria HoReCa, restaurante, agenţii de turism, hoteluri. Misiunea noastră a devenit dificilă încă din luna februarie pentru că atunci au fost instituite primele restricţii de călătorie şi au apărut primele anulări. De Paşte a fost vârful, când nu s-au mai făcut rezervări. A fost o situaţie foarte grea pentru toată industria, de la restaurante şi până la agenţii. În cazul nostru, al agenţiilor de turism, n-am avut rezervări, dar a trebuit să muncim pentru a anula. Am mers pe minus. E bine că a trecut, aşteptam să se termine anul. Suntem optimişti, zâmbesc doar cu gândul la 2021 şi că vaccinul îşi va face efectul.

Totuşi, sezonul estival s-a putut desfăşura, cu unele restricţii ce-i drept.

Imediat după Paşte, cam din 15 iunie, atunci când s-a terminat starea de urgenţă, au început să vină solicitări pentru vară – litoralul românesc, Bulgaria şi Grecia. Am avut cereri nu foarte multe, dar ne-au ajutat să supravieţuim. Practic, a fost un an al supravieţuirii. Am avut multe solicitări pentru litorarul românesc. Şi pentru Bulgaria a fost o perioadă bună. Strict pentru rezervările din ţară ne-au ajutat foarte mult voucherele de vacanţă. E bine că nu s-a oprit programul. Oamenii au avut acces la aceste vouchere şi au putut să le folosească. Fără această infuzie, ar fi fost şi mai greu.

Ce s-a schimbat pentru hotelieri, având în vedere noile măsuri sanitare pe care a trebuit să le respecte?

În primul rând, costurile. Au fost nevoiţi să introducă o serie de măsuri: distanţare, mai puţini oameni în restaurant, materiale sanitare. Toate costurile au crescut şi au avut şi ei un volum mare de muncă pentru a asigura o protecţie suplimentară turiştilor. Am fost prezent pe litoral şi pot spune că în toate restaurantele au fost bine puse la punct toate măsurile şi n-am simţit niciun fel de pericol nici pentru familie şi nici pentru cei din jur.

Ce s-a schimbat în turism, în această perioadă?

Este evident că au avut loc schimbări majore în ceea ce înseamnă destinaţiile de călătoriile, felul în care călătoreşti. Dar, ce cred eu că nu s-a schimbat este dorinţa omenilor de a călători. Pasiunea, plăcerea, acele lucruri cu care ne-am născut au rămas în continuare vii. Iau contact cu foarte mulţi oameni zilnic şi toată lumea vorbeşte de un singur lucru, atunci când vine vorba de călătorii: când putem să plecăm?

Print Friendly, PDF & Email

LIFE

Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia şi Flavors of Romania, decorat de Iohannis

Publicat

în

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele de decorare a regizorului britanic Charlie Ottley şi a fostului ambasador elen Vassilis Papadopoulos.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, citate de stiripesurse.ro, şeful statului a conferit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria F-“Promovarea culturii”, lui Charlie Ottley – scriitor, jurnalist şi regizor britanic -, în semn de “apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea imaginii ţării noastre, pentru înţelegerea şi interesul manifestate faţă de civilizaţia şi cultura românească”.

Charlie Ottley este realizatorul celebrelor documentare “Wild Carpathia” şi “Flavors of Romania”.

De asemenea, în semn de “apreciere pentru contribuţia importantă avută la susţinerea şi promovarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Republica Elenă”, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Mare Cruce lui Vassilis Papadopoulos, secretar general al Administraţiei Preşedinţiei Elene, ambasador al Republicii Elene la Bucureşti în perioada 2016-2019.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

LIFE

Veniturile cazinourilor online din Marea Britanie au crescut cu 25% pe perioada lockdownului

Publicat

în

Prima perioadă de lockdown din Anglia, cea din primăvară, a fost „de aur” pentru cazinourile online. În lipsa fotbalului, pariorii s-au îndreptat spre sloturi, poker sau ruletă. Această industrie a luat amploare și în țara noastră. Mai multe informații găsiți pe site-urile cu recenzii despre operatorii licențiați la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

Potrivit cifrelor oficiale, în perioada menționată, britanicii cu pierdut 228 de milioane de lire sterline, cu 45 de milioane mai mult comparativ cu perioada similară din anul 2019. Segmentul cu cea mai mare creștere, de 25%, a fost cel al sloturilor. Un alt indicator relevant este mărirea cu 23% a numărului sesiunilor de joc cu durata de peste o oră.

Drama din spatele cifrelor

În spatele acestor cifre se ascund adevărate drame. Mulți au căzut în patima jocurilor de noroc, iar dependența i-a făcut să piardă bani pe care nici măcar nu îi aveau. Presa din Regat a prezentat mai multe cazuri în articole care pot reprezenta adevărate lecții de viață, din care ceilalți chiar au ce învăța.

Samantha a primit un bonus de la serviciu chiar înainte de intrarea în lockdown. Era fericită că își putea plăti niște datorii mai vechi, dar într-o seară a intrat pe un site de jocuri de noroc și a început coșmarul. A pierdut prima de la job, plus alți bani, în încercarea de a-și recupera pierderea inițială. În total, a ieșit pe minus cu 9.000 de lire sterline. Familia a aflat de dezastru târziu, pentru că femeia juca noaptea, după ce adormea toată lumea.

Charles și Liz Ritchie au înființat ONG-ul Gambling with Lives, prin care acordă suport pentru familiile care au pierdut un membri din cauza adicției pentru jocuri de noroc. Fiul lor s-a sinucis la vârsta de 24 de ani după ce a împrumutat bani și a pierdut 16.000 în două zile. Angajații cazinoului online au încercat să îl contacteze pe tânăr imediat după încheierea sesiunii de joc, pentru a-l întreba dacă este în regulă, dar nu le-a răspuns nimeni.

Capcana „ofertelor speciale”

Neal era șef de magazin. A luat 20.000 de lire sterline pentru a juca la sloturi și i-a pierdut pe toți. A reușit să îl înduplece pe patron și nu a fost trimis după gratii pentru furt. Timp de doi ani și jumătate nu a mai intrat pe site-uri de jocuri de noroc, până când, într-o zi, a primit o „ofertă specială”, un mesaj prin care era informat că îl așteaptă în cont 20 de rotiri gratuite. Le-a jucat, dar nu a câștigat nimic. A alimentat contul cu 10 lire, sumă pierdută imediat. A alimentat din nou… în 25 de minute a pierdut 1.700 de lire sterline, jucând pe mobil, din mașină.

Câteva zile mai târziu, a împrumutat 700 de lire sterline de la bancă pentru a-și plăti datoriile la utilități. A alimentat cu 50 de euro contul la jocuri de noroc, sperând să recupereze cei 1.700 de euro. A pierdut și acești bani, apoi restul de 650 de euro. Nu a mai avut cu ce să își plătească datoriile.

Din poveștile de mai sus se vede clar cât de periculoase sunt jocurile de noroc atunci când nu te poți stăpâni. În schimb, dacă te poți opri în cazul în care ai epuizat bugetul rezervat, cazinourile online reprezintă o sursă de divertisment la fel de sigură ca oricare alta.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

Slatina 653 | Sute de elevi, sportivi, profesori şi antrenori, premiaţi de primărie

Publicat

în

Primăria Slatina premiază, cu ocazia împlinirii a 653 de ani de la prima atestare documentară, peste 670 de de elevi, 70 cadre didactice, peste 120 de sportivi, 26 de antrenori şi 53 de cupluri care au împlinit 50 de ani de la căsătorie.

Din cauza pandemiei de coronavirus, premiile nu vor mai fi acordate în cadrul unor ceremonii, iar beneficiarii vor putea să-şi ridice diplomele şi banii de la direcţiile din subordinea primăriei.

Cuantumul total al premiilor va fi de 400.000 lei prin intermediul căruia vom premia: 676 elevi, 70 cadre didactice, 126 sportivi, 26 antrenori, 53 cupluri.

„În data de 20 ianuarie 2021, orașul nostru împlinește 653 de ani de la prima atestare documentară. Consiliul Local și Primăria municipiului Slatina au creat „Gala Laureaților” și au transformat-o în ultimii cinci ani într-o tradiție, care aduce un omagiu acestui eveniment important din istoria orașului nostru. Chiar și cu provocările aduse de actualul context, inclusiv în acest an vom premia elevii, profesorii, sportivii, antrenorii și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moţ.

Dat fiind contextul pandemic, premierea laureaților se va efectua în baza unei programări ce va fi adusă acestora la cunoștință, centrele de ridicare a premiilor având următoarele locații:

Elevii, profesorii, sportivii și antrenorii își vor ridica premiile în bani de la casieria Direcției Generale Economice din str. Toamnei, nr.2, diplomele fiind distribuite la secretariatele unităților de învățământ sau reprezentanților la sediul cluburilor sportive, de către personalul din cadrul Primăriei municipiului Slatina – Serviciul Cultură, Sport.

Premiile de fidelitate și diplomele înrămate pentru cuplurile din municipiul Slatina care au împlinit 50 de ani de căsătorie se vor ridica de la casieria Direcției Generale Economice, din str. Toamnei, nr.2.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 9 ore

COMENTARIU | Când vaccinarea populației începe pe dibuite

ACTUALacum 11 ore

Doi bărbaţi suspectaţi de contrabandă cu ţigări, opriți cu focuri de armă de către polițiștii de frontieră

ACTUALacum 13 ore

BREAKING | 3.218 cazuri noi de coronavirus și 66 de decese. Cum se prezintă situația în județe

ACTUALacum 14 ore

Câți angajați din învățământ, din județele Olteniei, se vor vaccina împotriva Covid-19

ACTUALacum 15 ore

Nuntă cu aproximativ 200 de participanți, oprită de către polițiști

ACTUALacum 16 ore

Poștăriță judecată, după ce a fost depistată că fura bani din pensii și alocații

ACTUALacum 16 ore

Programul Rabla ar putea suferi modificări. Anunțul ministrului Mediului

ACTUALacum 16 ore

Ministerul Educaţiei: Peste 160.000 de angajaţi din învăţământ vor să se vaccineze

ACTUALacum 16 ore

Bărbat din Corabia, mort în casa cuprinsă de flăcări

ACTUALacum o zi

Un bărbat dintr-o comună din Olt a murit după ce s-a împușcat cu o armă de vânătoare

ACTUALacum o zi

Au mai fost identificați alți 15 participanți la logodna dintre minori din județul Dolj. Amenzi în valoare de 75.000 de lei

ACTUALacum o zi

VIDEO&FOTO. Incendiu de proporţii la un magazin de articole funerare din Slatina

ACTUALacum o zi

Destinaţie de vacanţă cu plecare de pe Aeroportul Craiova

ACTUALacum o zi

GORJ | Cinci femei și un bărbat s-au luat la bătaie din cauza unui teren. O persoană a fost dusă la spital

ACTUALacum o zi

Județul Olt înscris într-un program de prevenție pentru cancerul colorectal. Ivan: „Vom promova beneficiile proiectului”

ACTUALacum 2 zile

Un bărbat s-a sinucis în Centrul de Arestare Preventivă din cadrul Poliției Vâlcea. Anchetă internă

ACTUALacum 2 zile

Directorii școlilor din Târgu Jiu și primarul, discuții privind redeschiderea instituțiilor. „Suntem pregătiți cu măsuri prin care sa asigurăm un climat de siguranță”

ACTUALacum 2 zile

CIFRELE ZILEI | 3.353 de cazuri noi de coronavirus și 63 de decese raportate. Situația în fiecare județ

ACTUALacum 2 zile

Călin Popescu Tăriceanu, audiat la DNA. Este acuzat că a luat mită 800.000 de dolari

ACTUALacum 2 zile

Gorj: Au fost stabilite cinci centre de vaccinare pentru etapa a doua a programului. Unde vor funcționa

ACTUALacum 2 zile

Klaus Iohannis a făcut vaccinul împotriva Covid

ACTUALacum 2 zile

Cărți funciare gratuite pentru 11 comune din Dolj. Peste 9.100 de documente au fost eliberate

ACTUALacum 2 zile

Peste 100 de cazuri noi de coronavirus și două decese, raportate în județul Dolj

ACTUALacum 2 zile

Dosar penal și amenzi aplicate, în urma unei logodne între minori organizate într-o comună din Dolj

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Viceprimar nou, la Caracal. Cu cine face echipă Ion Doldurea

ACTUALacum 4 zile

Un medic de familie anunță că scoate din listă presoanele care vor refuza vaccinarea

ACTUALacum 2 zile

Unde au fost stabilite centrele de vaccinare din judeţul Olt, pentru a doua etapă de vaccinare

ACTUALacum 4 zile

Poliţist din Olt, fost şef de post, trimis în judecată după ce a fost prins în flagrant când primea o mită de 750 euro

ACTUALacum 3 zile

CRAIOVA | Autoritățile locale amenajează 12 centre de vaccinare. Care sunt locațiile stabilite

ACTUALacum 3 zile

Un şofer a călcat cu maşina un bărbat, apoi l-a dus acasă şi l-a pus în pat să se creadă că a murit din cauze naturale

POLITICĂacum 4 zile

Ministrul Dezvoltării, despre numirea politică a prefecţilor: O să fie mai corect, curat şi cinstit

ACTUALacum 4 zile

Ce au stabilit autorităţile judeţene din Dolj în privinţa tarifului pentru deşeuri. Adresă către Ministerul Fondurilor Europene

ACTUALacum 2 zile

Femeie din Craiova, dispărută de ieri, găsită moartă într-un canal colector

ACTUALacum 2 zile

Incendiu la un service auto din Craiova

ACTUALacum 3 zile

Un nou ghișeu al Direcției de Evidență a Persoanelor Dolj, deschis la Auchan Craiovița

ACTUALacum 3 zile

Autoutilitară furată din Anglia, găsită în Olt. Ce au făcut poliţiştii

ACTUALacum 4 zile

Aproape jumătate dintre profesorii din Olt NU VOR să se vaccineze împotriva COVID-19

ACTUALacum 3 zile

DOLJ | 26 de centre de vaccinare împotriva Covid, amenajate pentru etapa a doua de imunizare. Cum au fost împărțite localitățile

ACTUALacum 4 zile

Alte 130 de cazuri noi de coronavirus raportate în judeţul Dolj

POLITICĂacum 3 zile

Deputatul PSD Olt Chesnoiu, solicitare către Avocatul Poporului: Ordonanţa care amână sprijinul financiar pentru fermieri, atacată la CCR

ACTUALacum 3 zile

Vaccinarea anti-COVID întârzie la Craiova. Declaraţiile primarului Olguţa Vasilescu

ACTUALacum 3 zile

Vaccinarea împotriva COVID-19. Care sunt centrele din judeţul Teleorman pentru etapa a doua

ACTUALacum 2 zile

A lovit cu mașina o statuie dintr-un sens giratoriu din Craiova. „Rinocerul” a fost pus la pământ

ACTUALacum 3 zile

FOTO: Barajul de pe Olt de la Drăgăneşti, invadat de PET-uri. Deşeurile, aduse de Olteţ

EDUCAŢIEacum 3 zile

ASTĂZI ar putea fi anunţată redeschiderea şcolilor

ACTUALacum 2 zile

Femeie găsită moartă în casa cuprinsă de flăcări, la Filiași. O altă persoană a fost dusă la spital

ACTUALacum 2 zile

DOLJ | 52 de candidați pentru ocuparea celor șase posturi scoase la concurs de IPJ Dolj pentru „Protecția Animalelor”

ACTUALacum 2 zile

BREAKING | Școlile se redeschid în 8 februarie. Care sunt scenariile de funcţionare

ACTUALacum 3 zile

VIDEO | Incendiu izbucnit într-o gospodărie dintr-o comună din județul Olt

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Bătrân căzut pe holul unui spital şi cerând ajutor în timp ce spune că se află de trei ore în această situaţie | IMAGINI postate pe Facebook

ACTUALacum 7 zile

VIDEO. O şoferiţă a intrat cu maşina într-un magazin

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Locuinţă cuprinsă de incendiu, într-o comună din Olt. Doi bătrâni la spital cu arsuri

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza căderii de pietre de pe versanţi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Inundaţii în Gorj din cauza codului ROŞU de precipitaţii. A fost emis mesaj RO-Alert

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Zeci de turişti, blocaţi în frig şi fără curent electric, în zona Vârfului Roman din Vâlcea. Jandarmii şi poliţiştii i-au evacuat

LIFEacum 2 săptămâni

FILMELE ALINEI | Dracula Untold (2014) – Transformarea

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Imagini cu momentul răpirii tinerei din localitatea doljeană Catane

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO | Fetiță în vârstă de 5 ani, preluată de elicopterul SMURD în urma unui accident rutier ce a avut loc la Oboga

ACTUALacum 3 săptămâni

Peste 350 de olteni vor să se angajeze la Poliţie din sursă externă. Pe ce posturi candidează

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Cutremur de proporţii în Croaţia. Capitala Zagreb, puternic afectată

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Soţul băut şi un prieten de pahar, căraţi în portbagaj de o şoferiţă. Femeia a fost amendată de poliţişti

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 28 decembrie | Invitat – Radu Voinea, antreprenor

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Dolj: Un şofer băut a lovit un stâlp de electricitate şi un bărbat aflat pe marginea drumului. Pietonul a decedat

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Locuinţă distrusă de un incendiu, în Seara de Crăciun, la Negreni

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO: Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns în România

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Un autobuz cu pasageri la bord, cuprins de un incendiu, pe o stradă din Slatina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Bicicletă furată din scara unui bloc din Slatina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Bătaie generală în parcare unui supermarket din Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Un copil a fost rănit

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Cum arată maşinile implicate în accidentul dintre Slatina şi Valea Mare. O persoană a murit

LIFEacum 4 săptămâni

FILMELE ALINEI | “The Queen’s Gambit” – Sex & Drugs & Alcohol

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Sute de kilograme de materiale pirotehnice, confiscate în Gorj, în urma unor percheziţii

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO & FOTO | Zeci de copii din patru comune doljene au primit daruri din partea polițiștilor

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.