< VIDEO. Locuinţă distrusă de un incendiu, în judeţul Olt - REPORTER24
Connect with us

ACTUAL

VIDEO. Locuinţă distrusă de un incendiu, în judeţul Olt

Publicat

în

O locuinţă din Găneasa a fost distrusă, joi, de un incendiu care a izbucnit de la un scurtcircuit electric.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la bunurile din două camere de locuit și la acoperișul casei.

“Pompierii au localizat rapid incendiul și au reușit să împiedice propagarea acestuia la întreaga locuință. Intervenția a durat aproximativ o oră și jumătate. În urma incendiului au ars mobilier, textile, electronice și electrocasnice, zece metri pătrați de acoperiș și zece metri din tavanul unei camere de locuit”, a afirmat reprezentantul ISU.

Potrivit ISU, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la un conductor electric defect sau cu improvizații.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL | Licee din Dolj și Gorj pregătesc mecanici și electricieni pentru Complexul Energetic Oltenia

Publicat

în

Complexul Energetic Oltenia a încheiat, anul trecut, șase contracte-cadru pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul profesional de stat cu licee din județul Gorj și Dolj. 

Potrivit unui comunicat de presă al CE Oltenia, este vorba despre Colegiul Tehnic Motru, Colegiul Gheorghe Tătărăscu Rovinari, Colegiul Tehnic Mătăsari, Liceul Energetic Craiova, Liceul Tehnologic Bâlteni și Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Peştişani.

Anul trecut, 157 elevi s-au înscris la învățământ profesional dual în anul 2020 și vor absolvi studiile în anul 2023.

Pe durata celor trei ani de studiu, CE Oltenia asigură bursă lunară, premii pentru stimularea performanței pentru primii 5 elevi merituoși din fiecare clasă, examinare de medicina muncii și analize medicale obligatorii în vederea efectuării stagiilor de practică, echipament individual de protecție pe perioada pregătirii practice, echipamente tehnice pentru desfășurarea pregătirii practice, pregătire practică alături de cei mai buni profesioniști din cadrul companiei, prioritate la angajare după absolvire, oportunități de dezvoltare alături de companie.

Contractele au fost incheiate pentru domeniile de pregătire: mecanic pentru calificările de sudor și mecanic utilaje şi instalaţii în industrie; electric pentru calificările de electrician exploatări miniere, electrician aparate şi echipamente electrice şi energetice, electrician protecţii prin relee, automatizări şi măsurători în instalaţii energetice.

În perioada 2021–2025, CE Oltenia va încheia contracte-cadru pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul profesional de stat cu instituții de învățământ, pentru calificarea a 600 de tineri în domeniile de pregătire mecanic, electric și electromecanic.

La finalizarea celor 3 ani de învățământ profesional, elevii vor dobândi calificare profesională recunoscută la nivel european și vor avea oportunități de angajare în cadrul companiei.

Alegerea partenerilor instituționali din domeniul învățământului, din județele Gorj și Dolj, s-a făcut în corelare cu numărul de angajați din sucursalele energetice și unitățile miniere, cu vârsta medie a angajaților și cu necesitățile de întinerire a personalului operativ în fiecare sucursală energetică și unitate minieră, pornind de la estimările privind pensionarea personalului în perioada 20212025.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Când vor demara înscrierile elevilor în clasa pregătitoare. Ce trebuie să știe părinții

Publicat

în

Înscrierile elevilor în clasa pregătitoare 2021 vor începe în aceeași perioadă ca anul trecut, în jurul lunii martie. Regulile și metodologia vor fi făcute publice în februarie, a menționat secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Sorin Ion.

Acesta a precizat că are în vedere menținerea repartizării elevilor în clasele pregătitoare în ordinea alfabetică a numelor celor mici, introdusă anul trecut în premieră ca regulă la nivel național de ministrul Monica Anisie, scrie Edupedu.ro.

Regula face imposibil ca un părinte să-și aleagă o anumită învățătoare, în contextul în care anii trecuți existau liste de zeci de persoane care voiau un anumit cadru didactic.

“Eu aș menține-o, chiar dacă există destulă lume supărată pe tema asta (din cauza repartizării aleatorii a elevilor în clasele pregătitoare – N.Red.). Dar principalul obiectiv este oferirea de șanse egale tuturor copiilor. Și mai e ceva: din experiența proprie, sunt clase la care solicitarea depășește mult mult mult numărul de locuri. Și atunci ești în imposibilitate de-a face niște criterii pentru formarea claselor și este mai corect așa. Plus că nu am observat anul trecut mari probleme pe zona asta. Au fost mai mari probleme în ceea ce înseamnă percepția publică atunci când a apărut metodologia, decât când ea s-a aplicat”, a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat din Ministerul Educației responsabil cu învățământul preuniversitar.

Acesta a mai spus că procedura de tragere la sorți la învățătoarelor, pe fiecare clasă în parte, va putea fi decisă de fiecare școală în parte.

“Dacă ai stabilit învățătorii la clasă și apoi ai tras la sorți copiii din fiecare clasă, este asigurată egalitatea de șanse. Putem să facem și repartizarea elevilor întâi și apoi tragerea la sorți a învățătorilor, dar înseamnă 2 acțiuni aleatorii și nu e cazul” să fie impuse ambele ca obligatorii, la nivel național, a precizat oficialul.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Vlad Voiculescu anunță demiteri atât în Ministerul Sănătății cât și în instituțiile subordonate

Publicat

în

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat că în perioada următoare va efectua schimbări majore atât în Ministerul Sănătăţii, cât şi în unităţile din subordinea instituţiei pe care o conduce.

Vlad Voiculescu a mai spus, în ceea ce-i priveşte pe secretarii de stat, că unul singur va rămâne. Restul vor fi schimbați, a spus ministrul Sănătății la EpochTimes.

Ministrul le-a transmis celor interesați să intre în sistem să îi trimită CV-ul la adresa ministrul@ms.ro.

„Vor exista schimbări peste tot. Legat de secretarii de stat din Ministerul Sănătăţii, va fi unul singur care va rămâne din vechii secretari de stat. Vor exista schimbări la toate instituţiile din Sănătate, la toate instituţiile centrale, fără excepţie, vor exista schimbări. De asemenea, în toate structurile de mai jos, dar nu trebuie să le vedem pe toate de la început. Nu fac parte dintr-o construcţie politică care să aibă în buzunar nişte cadre […] pe care să le plasăm într-un loc sau altul.

Fiecare om care e deja în administraţie şi vrea să lucreze, vrea să pună umărul la o schimbare reală în bine pentru români este binevenit să o facă în continuare. Şi, de asemenea, cine vrea să pună umărul din afara administraţiei, fie că este membru de partid sau nu, este binevenit să îşi trimită CV-ul la ministrul@ms.ro. Este locul în care oricine îşi poate trimite CV-ul şi cu o parte dintre aplicanţi pot să am o discuţie. Încercăm să aducem cei mai buni oameni”, a spus Vlad Voiculescu.

„Dacă patru ani de zile am vorbit împotriva politizării managementului de spitale, cu siguranţă nu voi face ceea ce am blamat în această perioadă şi nu este vorba numai de mine. Din fericire, USR-PLUS este un alt fel de construcţie politică, USR-PLUS nu vreau să spun că urăşte, dar nu are o mare stimă pentru politizare, pentru politizarea instituţiilor publice, să spunem aşa”.

Întrebat ce anume îl nemulţumeşte la actualii secretari de stat şi şefii instituţiilor din subordinea DSP, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ministrul a răspuns: „Nu e vorba neapărat de a judeca o persoană, mai degrabă ne uităm la cum au funcţionat anumite instituţii dacă vrem o schimbare. Şi vrem ca această schimbare să se petreacă într-un anumit ritm, atunci evident că avem nevoie alături de noi de oameni care pe de o parte să aibă acelaşi set de valori cu noi – şi asta este foarte important -, pe de altă parte trebuie să fie oameni care să poată să ducă, oameni care au mai implementat astfel de schimbări, care au experienţă internaţională şi o experienţă românească destulă cât să fie credibil că noi chiar vrem să ne ţinem de treabă.

La Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vom aduce un expert de la Londra care lucrează acolo de mai bine de zece ani. Lucrează la Londra, în Oxford. Un expert român în politici publice de sănătate, român stabilit în Marea Britanie, care cred că a lucrat în cel puţin 10 ţări pentru strategii de sănătate şi pentru politici publice de sănătate. Este vorba de domnul Adrian Gheorghe. Invit pe oricine să verifice CV-ul dumnealui, care sunt capabilităţile acestui domn, eu unul sunt foarte mândru şi bucuros că o astfel de persoană ni se alătură în ceea ce încercăm să facem aici”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 21 de minute

ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL | Licee din Dolj și Gorj pregătesc mecanici și electricieni pentru Complexul Energetic Oltenia

ACTUALacum 41 de minute

Când vor demara înscrierile elevilor în clasa pregătitoare. Ce trebuie să știe părinții

ACTUALacum o oră

Vlad Voiculescu anunță demiteri atât în Ministerul Sănătății cât și în instituțiile subordonate

ACTUALacum 2 ore

Zeci de cazuri noi de COVID, raportate în Dolj. La cât a ajuns incidenţa infectărilor în judeţ şi Craiova

ACTUALacum 2 ore

TREN plin cu pasageri, BLOCAT în câmp din cauza gerului | HAOS pe calea ferată

ACTUALacum 3 ore

Amenzi după o petrecere transmisă pe net, într-o comună din Gorj

ACTUALacum 3 ore

Preot găsit mort într-un canal colector

ACTUALacum 3 ore

Primăria Târgu Jiu și-a digitalizat serviciile. Cetățenii nu mai stau la cozi în fața ghișeelor

LIFEacum 3 ore

FILMELE ALINEI | Lupin, de la carte la film. Ce urmează în partea a doua?

POLITICĂacum 4 ore

CONTRAST. Liberalii Ştirbu şi Voiculescu au vrut să fie printre primii imunizaţi împotriva COVID-19. Social-democraţii dau prioritate miilor de olteni din categoriile vulnerabile

ACTUALacum 4 ore

Până când va mai fi obligatorie masca de protecție

ACTUALacum 4 ore

AVARIE la reţeaua de alimentare cu apă din Slatina. Muncitorii CAO au lucrat toată noaptea pentru remediere

POLITICĂacum 14 ore

Schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor | Preşedintele USR Olt a confirmat la emisiunea „Reporter 24” că va deveni reprezentant al Guvernului în teritoriu

ACTUALacum 20 de ore

Aproape jumătate din localităţile din Olt, fără cazuri COVID-19

ACTUALacum 20 de ore

Chef organizat în locuința unui consilier local dintr-o comună din Dolj. Polițiștii au dat amenzi în urma unor poze postate pe Facebook

ANUNȚURIacum 21 de ore

Comunicat de presă

ACTUALacum 22 de ore

Circulație pe un singur sens, după un accident produs într-o localitate din Vâlcea. Două persoane sunt rănite

ACTUALacum 22 de ore

Măsurile de finanțare pentru IMM-uri au fost deblocate

LIFEacum 23 de ore

Trasează calea performanței cu pardoselile din cauciuc reciclat

ACTUALacum 23 de ore

Sediul IML Craiova, care stă să cadă, va fi reabilitat. Investiție de aproximativ 500.000 de euro

ACTUALacum 24 de ore

Coronavirus, date OFICIALE: 1.509 infectări noi şi 50 decese

ACTUALacum o zi

Cum poţi să-ţi recapeţi mai repede permisul de conducere, dacă ţi-a fost suspendat. PRECIZĂRILE poliţiştilor

ACTUALacum o zi

Un șofer a fost reținut, după ce a încercat să mituiască un polițist din județul Dolj

ACTUALacum o zi

DOLJ | A început cea de-a doua etapă de vaccinare în patru centre din județ. 720 de doljeni au fost programați în prima zi

POLITICĂacum o zi

PNL Olt rămâne fără şefia Agenţiei pentru Egalitatea de Şanse. Luminiţa Popescu, înlocuită de o liberală din Vrancea

ACTUALacum o zi

O femeie din Olt, ucisă când se întorcea de la biserică. Ea a fost spulberată de o autoutilitară şi a murit la spital

Reporter24 TVacum o zi

Preşedintele USR Olt, Fănel Bădici, vine la emisiunea “Reporter 24”

ACTUALacum 2 zile

Petrecere organizată într-un restaurant din Slatina, întreruptă de polițiști. Amenzi și pentru administratorul unei terase

ACTUALacum 3 zile

COMENTARIU | Când vaccinarea populației începe pe dibuite

ACTUALacum 4 zile

Județul Olt înscris într-un program de prevenție pentru cancerul colorectal. Ivan: „Vom promova beneficiile proiectului”

ACTUALacum 4 zile

Destinaţie de vacanţă cu plecare de pe Aeroportul Craiova

ACTUALacum 3 zile

Bărbat din Corabia, mort în casa cuprinsă de flăcări

ACTUALacum 3 zile

Câți angajați din învățământ, din județele Olteniei, se vor vaccina împotriva Covid-19

ACTUALacum o zi

Cum poţi să-ţi recapeţi mai repede permisul de conducere, dacă ţi-a fost suspendat. PRECIZĂRILE poliţiştilor

ACTUALacum 4 zile

VIDEO&FOTO. Incendiu de proporţii la un magazin de articole funerare din Slatina

ACTUALacum 20 de ore

Chef organizat în locuința unui consilier local dintr-o comună din Dolj. Polițiștii au dat amenzi în urma unor poze postate pe Facebook

ACTUALacum 4 zile

Un bărbat dintr-o comună din Olt a murit după ce s-a împușcat cu o armă de vânătoare

ACTUALacum 2 zile

Peste 200.000 de persoane din etapa a doua, programate pentru vaccinare

ACTUALacum o zi

Diagnosticat cu leucemie, un adolescent din Craiova are nevoie URGENTĂ de sânge

ACTUALacum 2 zile

Alte 2.156 de cazuri noi de coronavirus și 57 de decese, raportate. Situația din județul tău

ACTUALacum 4 zile

Un bărbat s-a sinucis în Centrul de Arestare Preventivă din cadrul Poliției Vâlcea. Anchetă internă

POLITICĂacum 14 ore

Schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor | Preşedintele USR Olt a confirmat la emisiunea „Reporter 24” că va deveni reprezentant al Guvernului în teritoriu

ACTUALacum 4 zile

CIFRELE ZILEI | 3.353 de cazuri noi de coronavirus și 63 de decese raportate. Situația în fiecare județ

ACTUALacum o zi

FOTO. Primarul Ion Doldurea, printre primele persoane din Caracal imunizate împotriva COVID-19

ACTUALacum o zi

DOLJ | A început cea de-a doua etapă de vaccinare în patru centre din județ. 720 de doljeni au fost programați în prima zi

ACTUALacum 4 zile

GORJ | Cinci femei și un bărbat s-au luat la bătaie din cauza unui teren. O persoană a fost dusă la spital

ACTUALacum 4 zile

Au mai fost identificați alți 15 participanți la logodna dintre minori din județul Dolj. Amenzi în valoare de 75.000 de lei

ACTUALacum 23 de ore

Sediul IML Craiova, care stă să cadă, va fi reabilitat. Investiție de aproximativ 500.000 de euro

LIFEacum 3 ore

FILMELE ALINEI | Lupin, de la carte la film. Ce urmează în partea a doua?

ACTUALacum 6 zile

VIDEO | Incendiu izbucnit într-o gospodărie dintr-o comună din județul Olt

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Bătrân căzut pe holul unui spital şi cerând ajutor în timp ce spune că se află de trei ore în această situaţie | IMAGINI postate pe Facebook

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. O şoferiţă a intrat cu maşina într-un magazin

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Locuinţă cuprinsă de incendiu, într-o comună din Olt. Doi bătrâni la spital cu arsuri

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Trafic blocat pe Valea Oltului, din cauza căderii de pietre de pe versanţi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Inundaţii în Gorj din cauza codului ROŞU de precipitaţii. A fost emis mesaj RO-Alert

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Zeci de turişti, blocaţi în frig şi fără curent electric, în zona Vârfului Roman din Vâlcea. Jandarmii şi poliţiştii i-au evacuat

LIFEacum 2 săptămâni

FILMELE ALINEI | Dracula Untold (2014) – Transformarea

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Imagini cu momentul răpirii tinerei din localitatea doljeană Catane

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Fetiță în vârstă de 5 ani, preluată de elicopterul SMURD în urma unui accident rutier ce a avut loc la Oboga

ACTUALacum 3 săptămâni

Peste 350 de olteni vor să se angajeze la Poliţie din sursă externă. Pe ce posturi candidează

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Cutremur de proporţii în Croaţia. Capitala Zagreb, puternic afectată

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Soţul băut şi un prieten de pahar, căraţi în portbagaj de o şoferiţă. Femeia a fost amendată de poliţişti

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 28 decembrie | Invitat – Radu Voinea, antreprenor

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO | Dolj: Un şofer băut a lovit un stâlp de electricitate şi un bărbat aflat pe marginea drumului. Pietonul a decedat

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Locuinţă distrusă de un incendiu, în Seara de Crăciun, la Negreni

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO: Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns în România

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Un autobuz cu pasageri la bord, cuprins de un incendiu, pe o stradă din Slatina

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Bicicletă furată din scara unui bloc din Slatina

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Bătaie generală în parcare unui supermarket din Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Un copil a fost rănit

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO | Cum arată maşinile implicate în accidentul dintre Slatina şi Valea Mare. O persoană a murit

LIFEacum 4 săptămâni

FILMELE ALINEI | “The Queen’s Gambit” – Sex & Drugs & Alcohol

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Sute de kilograme de materiale pirotehnice, confiscate în Gorj, în urma unor percheziţii

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.