< Consilier local din Dolj, găsit incompatibil de ANI - REPORTER24
Connect with us

POLITICĂ

Consilier local din Dolj, găsit incompatibil de ANI

Publicat

în

Andrei Gurgui,  consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Bîrca, județul Dolj, a fost găsit de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese administrativ.

Potrivit ANI, în perioada 2017 – 2018, în calitate de consilier local, Gurgui a votat în mod favorabil pentru adoptarea unor hotărâri ale Consiliului Local privind aprobarea sau rectificarea bugetului local al Comunei Bîrca, inclusiv a bugetului Liceului Teoretic „Adrian Păunescu” Bîrca, în cadrul căruia a ocupat în aceeași perioadă funcția de membru al Consiliului de Administrație ca reprezentant al Consiliului Profesoral.

Totodată, în calitate de membru al Consiliului de Administrațiea participat și la adoptarea proiectelor de buget și avizarea execuției bugetare la nivelul unității de învățământ.

“Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. b) și art. 77, din Legea nr. 393/2004, precum și cu dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001”, se arată în raportul ANI.

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Cornelia Sulger, candidat PSD Olt la Camera Deputaţilor: PSD are capacitatea de a transforma economia și societatea

Publicat

în

Inginer cu o vastă experiență  în sectorul energetic, președinte interimar al Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Olt și candidat PSD pentru Camera Deputaților, Cornelia Sulger susține Programul de Guvernare 2021-2024.

Cornelia Sulger consideră că PSD are capacitatea de a transforma economia și societatea, pentru a le plasa pe o traiectorie eficientă și durabilă.

„Pentru a pune în practică viziunea noastră, este necesară o regândire a politicilor în materie de aprovizionare cu energie curată, în toate sectoarele economice și industriale. În programul nostru, este abordat riscul de sărăcie energetică, la care sunt expuse gospodăriile care nu își pot permite să plătească pentru serviciile energetice esențiale, menite să le asigure un nivel de trai de bază. Implementarea unor programe eficace, cum ar fi mecanismele de finanțare a gospodăriilor pentru renovarea locuințelor, poate reduce facturile la energie și poate contribui la protecția mediului”, a afirmat candidatul PSD.

După liberalizarea pieței gazelor naturale, urmează, de la 1 ianuarie 2021,  liberalizarea pieței de energie electrică.

„O piață liberalizată prezintă, pe lângă o grijă suplimentară pentru consumatorul vulnerabil și o serie de avantaje, derivate din promovarea concurenței, ca soluție pentru stabilirea prețului și calității activității de furnizare. Un rol important, determinant chiar, cu impact semnificativ asupra gradului de dezvoltare a unei piețe concurențiale funcționale, îl reprezintă informarea și participarea activă a clienților finali. Liberalizarea pieței și dezvoltarea unui cadru legislativ favorabil investițiilor va contribui la asigurarea securității energetice, deoarece permite dezvoltarea unor noi capacități, sporind de asemenea și flexibilitatea sistemului energetic național.  Pe termen lung, o piață concurențială reprezintă un avantaj pentru întreaga piață de energie, iar cu o informare corectă și permanentă a clienților finali, aceasta se va putea consolida în mod competitiv, cu beneficii mai ales pentru clienții finali”, mai arată Cornelia Sulger.

Preşedintele OFSD Olt a vorbit şi despre măsurile propuse de social-democraţi care stimulează generarea de energie regenerabilă, renovarea clădirilor și eficiența energetică a rețelelor de termoficare.

„Avem în program măsuri concrete de îmbunătățirea infrastructurii de transport și a mobilității durabile. Programul integrează cu prioritate obiectivele și direcțiile stabilite prin strategiile specifice în domeniul energetic, respectiv al schimbărilor climatice. Și, nu în ultimul rând, susținem digitalizarea sistemului energetic românesc, ce va contribui la funcționarea în condiții de siguranță a acestuia, prin îmbunătățirea capacității de răspuns la atacurile cibernetice și intensificarea eforturilor în acest sens”, a conchis Cornelia Sulger.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Demisii în cadrul Consiliului Județean Dolj. Patru consilieri au renunțat la mandate

Publicat

în

Patru consilieri județeni din partea PSD+ALDE au renunțat la mandatele câștigate la alegerile locale din 27 septembrie, fiind vorba despre Oana Bică, Cosmin Durle, Ninel Cercel și Adinel Ilinca.

Oana Bică a obținut un post de consilier județean, dar a renunțat la el pentru funcția de consilier personal al lui Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

Cosmin Durle renunțat și el la funcția de consilier CJ Dolj, existând informații potrivit cărora va reveni în funcția de administrator public al județului Dolj, funcție pe care a mai ocupat-o.

Cele patru demisii au fost puncte pe ordinea de zi a unei ședințe a CJ Dolj ce a avut loc, marți, când s-a aprobat și rectificarea bugetară a județului Dolj.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

POLITICĂ

FOTO. Primarul Emil Moţ şi candidaţii PSD Olt la Parlament, întâlnire cu slătinenii din cartierul Steaua

Publicat

în

Primarul Emil Moţ şi candidaţii PSD pentru Parlament au fost prezenţi, luni seara, în zona cartierului Steaua din Slatina, şi le-au prezentat oamenilor măsurile din programul de guvernare al social-democraţilor.

Emil Moţ a declarat că problemele slătinenilor îşi vor găsi rezolvarea, după 6 decembrie, iar viitorii parlamentari PSD Olt şi-au asumat acest lucru.

„În această seară, împreună cu membri importanți ai PSD – senatorul Siminica Mirea, deputatul Marius Iancu, Florin Barbu, Cătălin Grecu și Adrian Chesnoiu – candidați la alegerile parlamentare pe listele pentru Camera Deputaților și Senat, am fost în mijlocul cetățenilor din cartierul Steaua din Slatina. Deschiși și receptivi la problemele ridicate de slătineni, colegii mei au oferit cele mai bune soluții pentru rezolvarea lor, acestea fiind deja integrate în programul de guvernare cu care PSD vine în fața alegătorilor. De-a lungul întregului traseu, derulat pe străzile cartierului, până în zona pieței Steaua, discuțiile s-au purtat în grupuri restrânse, respectându-se măsurile de distanțare impuse de pandemie”, a afirmat edilul.

La rândul său, deputatul Marius Iancu, cel care deschide lista candidaţilor PSD Olt pentru Camera Deputaţilor, a afirmat că echipa de parlamentari olteni va susţine proiectele pentru dezvoltarea Slatinei.

„Echipa de parlamentari a PSD va fi mereu alături de slătineni, vom susține proiectele Slatinei și vom fi o voce puternică în Parlamentul României atunci când va trebui să apărăm interesele orașului nostru. Haideți, să fim și pe 6 decembrie aceeași echipă mare și unită pentru Slatina și pentru întreg județul Olt!”, a afirmat Iancu.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 6 minute

VIDEO. Autoturism incendiat pe un câmp din Olt. Proprietarul încă de negăsit

ACTUALacum 19 minute

Ventilatoare pentru secţiile ATI, achiziţionate la preţuri URIAŞE, stau în depozitele Unifarm. Anchetă DNA

ACTUALacum 32 de minute

Profesor din cadrul Universității din Craiova, între cei mai buni matematicieni ai lumii

POLITICĂacum 32 de minute

Cornelia Sulger, candidat PSD Olt la Camera Deputaţilor: PSD are capacitatea de a transforma economia și societatea

ACTUALacum O oră

Femeie ucisă în mod brutal, pe stradă. Criminalul e încă în libertate

ADMINISTRAŢIEacum O oră

Primăria Caracal îşi întăreşte departamentul pentru accesarea de fonduri europene. Obiectiv: atragerea a 100 milioane euro, în patru ani

ACTUALacum 2 ore

Bebeluş mort în urma complicaţiilor de la COVID-19

ACTUALacum 2 ore

Salariul minim, majorat în funcție de evoluția economiei

ACTUALacum 2 ore

 Ionuţ Cătălin Tudor, dat dispărut de familie după ce plecat la bancă şi nu a mai revenit

ACTUALacum 3 ore

COVID UPDATE | 7.753 cazuri noi şi 196 decese. RAPORTUL din fiecare judeţ

ACTUALacum 3 ore

Bărbat din Teleorman, reţinut după ce şi-a bătut concubina şi a încălcat ordinul de protecţie

ACTUALacum 3 ore

Percheziții într-o comună din județul Dolj la persoane cercetate pentru furturi din locuință

ACTUALacum 3 ore

Bani din bugetul județean pentru echipamente și materiale necesare Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova

ACTUALacum 4 ore

Aproape un milion de doze de vaccin gripal vor ajunge la medicii de familie

ACTUALacum 4 ore

Demisii în cadrul Consiliului Județean Dolj. Patru consilieri au renunțat la mandate

ACTUALacum 5 ore

Situație Covid județul Dolj: 82 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

ECONOMIEacum 5 ore

Alro şi-a extins pe încă trei ani un împrumut de 150 milioane dolari

POLITICĂacum 5 ore

FOTO. Primarul Emil Moţ şi candidaţii PSD Olt la Parlament, întâlnire cu slătinenii din cartierul Steaua

ACTUALacum 6 ore

Un tânăr din Olt, rănit într-un accident rutier, între Cluj şi Sălaj

ACTUALacum 6 ore

Mall-urile anunță restricții de sărbători din cauza pandemiei de coronavirus

POLITICĂacum 6 ore

Şeful PNL Olt, Liviu Voiculescu, are coronavirus

ACTUALacum 6 ore

Agenţia Medicamentului a interzis vânzarea către populaţie a testelor rapide pentru COVID-19

POLITICĂacum 6 ore

Calendarele creştin-ortodoxe distribuite în campanie de Pro România sunt false şi cu greşeli

ADMINISTRAŢIEacum 7 ore

FOTO. Cel mai lung drum judeţean din Olt, modernizat cu fonduri europene. S-a turnat primul strat de asfalt

ACTUALacum 3 zile

Patronul unui lanț de farmacii din Târgu Jiu a sfârșit într-un accident rutier

ACTUALacum 3 zile

A decedat și cel de-al doilea șofer care a fost implicat în accidentul din județul Gorj. Acesta ar fi fost vinovat de producerea tragediei

ACTUALacum 3 zile

Un renumit profesor din Caracal, răpus de Covid. A predat Limba și literatura română la Școala „Gheorghe Magheru”

Fără categorieacum 3 zile

FOTO | Accident cu trei victime între Osica de Sus și Fălcoiu

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Un autoturism aflat în mers a luat foc, pe o stradă din Slatina

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Primăria Caracal face angajări pentru Spitalul Municipal. Ce posturi se caută

ACTUALacum 3 zile

Lia Olguța Vasilescu, replică pentru cei care critică ideea organizării târgului de Crăciun: „Și la Viena se face. Cu aceleași restricții precum cele impuse și de noi la Craiova”

ACTUALacum 3 zile

Două județe din Oltenia, sub avertizare Cod galben de ninsori și vânt puternic

ACTUALacum o zi

10 autoturisme implicate într-un accident pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Şase persoane au fost rănite

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Primăria Slatina, investiţie pe opt străzi din municipiu. Se intervine la nivelul carosabilului şi trotuarelor

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Ion Doldurea: „Vrem să aflăm de la cetăţeni cum văd ei partea de mobilitate urbană şi, mai ales, partea de strategie privind dezvoltarea municipiului”

ACTUALacum o zi

Medicul Valeriu Gheorghiță: „Vor fi înființate caravane pentru vaccinarea anti-Covid a persoanelor greu deplasabile”

ACTUALacum 3 zile

Testele rapide pentru Covid, scoase din farmacii. Ce decizie a fost luată în privința comercializării lor

ACTUALacum 3 zile

CIFRELE ZILEI | 9.685 de cazuri noi de coronavirus și 160 de decese. Situația în fiecare județ

ACTUALacum o zi

Fost agent de poliție din Dolj, condamnat definitiv, cu executare, pentru luare de mită

ACTUALacum 2 zile

Medicul Emilian Imbre: „Atenţie, ATI-ul nu te poate salva! E bine să nu ajungi acolo. Trebuie să ai noroc să beneficiezi de medicaţie şi oxigen”

ACTUALacum 2 zile

BREAKING | 5.837 de cazuri noi de Covid și 131 de decese, în ultimele 24 de ore. Raport pe județe

ACTUALacum 4 zile

Proxenet din Gorj, reţinut pe aeroport de procurorii DIICOT. Voia să fugă în Dubai

ACTUALacum 3 zile

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic mare

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Parcare cu 98 de locuri, pe strada Zmeurei din Slatina. Studiul de fezabilitate aşteaptă aprobarea

ACTUALacum 3 zile

Șeful unui post de Poliție din județul Mehedinți, răpus de coronavirus

ACTUALacum 3 zile

Dosar penal pentru o femeie prinsă în timp ce vindea haine contrafăcute într-o parcare din Slatina

ACTUALacum 2 zile

Eveniment privat cu 20 de persoane, organizat într-o comună din Dolj, întrerupt de Poliție

ACTUALacum 2 zile

Cât va costa o doză din vaccinul anti-Covid

ACTUALacum 6 minute

VIDEO. Autoturism incendiat pe un câmp din Olt. Proprietarul încă de negăsit

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Un autoturism aflat în mers a luat foc, pe o stradă din Slatina

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. GRAV accident rutier, pe Defileul Jiului: Două maşini implicate, trei victime

ADMINISTRAŢIEacum o săptămână

VIDEO. Cum arată şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, în zona noului pod peste Olt

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. INCENDIU la Terapie Intensivă. 7 oameni AU MURIT

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Profesor filmat când accesa site-uri cu prostituate, în timpul cursului online

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Un şofer băut a doborât un semn de circulaţie în Slatina

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Alex Bodi, reţinut de DIICOT. De ce este acuzat fostul soţ al Biancăi Drăguşanu

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi alte patru judeţe, într-un dosar de proxenetism şi trafic de persoane

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Înmormântare cu manele, la Drăgăneşti-Olt. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Comerciant din Piaţa Zahana din Slatina: “Mergeţi la Bucureşti şi-l luaţi de gât pe cel care a dat această lege!”. Scoşi din Piaţă, oamenii au luat cu asalt Prefectura

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Grav accident rutier, în Teleorman. Căruţă izbită de un autoturism, un bărbat prins sub atelaj

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

#AnalizaDinGrădină, un demers jurnalistic Reporter 24 | Episodul 1

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Iohannis, la şedinţa Guvernului: Toate școlile online. Restricționare circulație noaptea. Închiderea magazinelor dupa 21. Masca obligatorie peste tot în ţară. Târguri și piețe inchise

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Noi imagini de pe şantierul Tronsonului 2 al Drumului Expres. Cum arată podul peste DJ 653

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 2 noiembrie | Invitat – şeful IPJ Olt, Mihai Mihalache

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Patru persoane rănite într-un accident rutier cu două maşini, petrecut noaptea trecută la Slatina. Un bărbat a rămas încarcerat, în urma impactului

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Primarul din Potcoava a depus jurământul online, fiind izolat la domiciliu după ce a fost confirmat cu COVID-19

ACTUALacum 4 săptămâni

FOTO | Mai multe persoane rănite într-un accident rutier, în Balş

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Vicele de la Protecţia Consumatorului, chef în pandemie, într-o comună din Gorj. Au participat oameni de afaceri din Olt şi Dolj

ACTUALacum o lună

VIDEO-EXPERIMENT| Poliţist depistat cu alcoolemie, după ce s-a dezinfectat cu spirt

ACTUALacum o lună

Mascaţi au descins în Teleorman, la înmormântarea unui bărbat cu COVID-19

ACTUALacum o lună

VIDEO. Se asfaltează pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Primul strat, în zona Balş

ACTUALacum o lună

VIDEO. INCENDIU devastator, într-o comună din Olt

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.