< VIDEO. Cum arată şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, în zona noului pod peste Olt - REPORTER24
Connect with us

ADMINISTRAŢIE

VIDEO. Cum arată şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, în zona noului pod peste Olt

Publicat

în

Noi imagini video cu şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti au fost publicate, recent, cu evoluţia lucrărilor în zona noului pod peste râul Olt şi balta Milcov.

În zonă, constructorul a relocat mai mulţi stâlpi de înaltă şi medie tensiune. Pe acest tronson lucrează Asocierea SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL.

Proiectul “Drum Expres Craiova-Pitești” prevede construirea până la sfârșitul anului 2023 a 121,185 km de drum expres ( 2X2), 10 intersecții rutiere, 75 de poduri și pasaje, 25 de intersecții, 15 poduri/pasaje la noduri rutiere/ drumuri de legătură, 8,85 drumuri de legătură.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

construirea a 121,185 km de drum expres;

crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe

ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

Valoarea totală a  proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Primăria Caracal îşi întăreşte departamentul pentru accesarea de fonduri europene. Obiectiv: atragerea a 100 milioane euro, în patru ani

Publicat

în

Municipalitatea caracaleană şi-a propus să atragă fonduri europene în valoare de 100 de milioane, în următorii patru ani, iar pentru acest obiectiv primarul Ion Doldurea a dat undă verde pentru întărirea acestui compartiment din Primărie.

Ion Doldurea a declrat că a început selectarea personalului din Primăria Caracal pentru a activa în Compartimentul Fonduri Europene.

„Când am mers la Primărie, am spus tuturor că Serviciul de fonduri europene este cel mai important. Mai mult, am primit o asigurare că dacă vor veni aici oamenii pe care şi-i doreşte Dan Toma, şeful compartimentului, vom atrage 100 de milioane de euro, în următorii patru ani, fonduri europenene pentru Caracal. M-am bucurat, îi dau tot concursul, pe cine vrea din Primărie să ia, o să ia. De fapt, a început această selectare. Sperăm într-un compartiment foarte puternic”, a declarat edilul.

El a adăugat că fondurile europene reprezintă o şansă pentru ca micile localităţi să se dezvolte.

„Numai pe fonduri europene putem să ne bazăm. Taxele şi impozitele înseamnă 20 de milioane de euro, din care funcţionarea ne ia foarte mult. Ne rămân foarte puţini bani pentru investiţii, iar a treia sursă, care n-a fost valorificată cum trebuie, este patrimoniul pe care primăria îl are şi care trebuie valorificat prin concesionare, nu prin vânzare. Pentru că aduce bani. Orice sursă care aduce bani este una binevenită”, a declarat Ion Doldurea.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Bani din bugetul județean pentru echipamente și materiale necesare Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova

Publicat

în

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova a primit, din bugetul județului Dolj, suma de 423.000 de lei pentru procurarea unor materiale și echipamente destinate gestionării cazurilor de pacienți confirmați sau suspectați de infectare cu noul coronavirus.

Pentru a se face transferul sumei de bani a fost organizată o ședință extraordinară, marți, la CJ Dolj.

Lista echipamentelor și materialelor pentru achiziționarea cărora Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a solicitat finanțare de la Consiliul Județean Dolj cuprinde tuburi cu oxigen, lămpi cu lumină ultravioletă pentru dezinfectare și decontaminare, dar și tâmplărie PVC pentru reconfigurarea spațiilor și crearea unor circuite sigure din punct de vedere epidemiologic sau scaune destinate dotării zonelor de așteptare pentru pacienți.

„Am decis să organizăm o ședință de îndată a CJ Dolj, întrucât avem o solicitare venită din partea Spitalului Județean pentru susținerea financiară în vederea achiziționării unor echipamente și materiale, necesare în contextul luptei împotriva COVID-19. SCJU Craiova trece prin momente dificile, întrucât, în această perioadă grea pentru toată lumea, este suprasolicitat și aglomerat pe anumite secții. De aceea, apreciez că este bine să-i ajutăm din puținul nostru, iar suma necesară, de peste 420.000 de lei, o alocăm în urma unei rectificări bugetare. Din cauza actualului context epidemiologic, două dintre instituțiile CJ Dolj – Muzeul Olteniei Craiova și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, au înregistrat economii, nemaiputând să-și desfășoare activitățile curente și, astfel, calendarul cultural a fost dat peste cap”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

SCJU Craiova a fost desemnat, prin ordin al ministrului Sănătății, spital suport pentru pacienții pozitivi sau suspectați de infectare cu SARS-CoV-2 într-o serie de specialități cu profil unic la nivelul județului Dolj, printre care Anestezie și terapie intensivă, Cardiologie pentru infarct miocardic acut, Neurochirurgie sau Radioterapie.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ADMINISTRAŢIE

FOTO. Cel mai lung drum judeţean din Olt, modernizat cu fonduri europene. S-a turnat primul strat de asfalt

Publicat

în

Primul strat de asfalt a fost turnat pe drumul judeţean DJ 546, pe raza comunei Coteana, proiectul de modernizare fiind finanţat cu fonduri europene.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că este vorba despre cel mai important proiect de infrastructură din judeţ, DJ 546 fiind drumul judeţean care leagă teritoriul de la sud la nord.

“Principala promisiune din Programul de Guvernare Locală, care vizează infrastructura rutieră, devine astăzi o certitudine. Primul strat de asfalt, pe o lungime de 6 km, a fost turnat, luni, în Coteana, iar implementarea celui mai important proiect de infrastructură rutieră, din județul Olt, prinde contur”, a afirmat Oprescu.

128 de milioane lei au fost accesați, printr-un proiect fonduri europene, pentru modernizarea DJ 546, Dăneasa (intersecție DN6) – Slatina (intersecție DN65) – Verguleasa (intersecție DN67B), pe o lungime de 58,367 km, care va traversa localitățile: Dăneasa, Drăgănești-Olt, Mărunței, Coteana, Brebeni, Valea Mare, Slatina, Curtișoara, Teslui şi Verguleasa.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 12 minute

VIDEO. Autoturism incendiat pe un câmp din Olt. Proprietarul încă de negăsit

ACTUALacum 25 de minute

Ventilatoare pentru secţiile ATI, achiziţionate la preţuri URIAŞE, stau în depozitele Unifarm. Anchetă DNA

ACTUALacum 38 de minute

Profesor din cadrul Universității din Craiova, între cei mai buni matematicieni ai lumii

POLITICĂacum 38 de minute

Cornelia Sulger, candidat PSD Olt la Camera Deputaţilor: PSD are capacitatea de a transforma economia și societatea

ACTUALacum O oră

Femeie ucisă în mod brutal, pe stradă. Criminalul e încă în libertate

ADMINISTRAŢIEacum O oră

Primăria Caracal îşi întăreşte departamentul pentru accesarea de fonduri europene. Obiectiv: atragerea a 100 milioane euro, în patru ani

ACTUALacum 2 ore

Bebeluş mort în urma complicaţiilor de la COVID-19

ACTUALacum 2 ore

Salariul minim, majorat în funcție de evoluția economiei

ACTUALacum 3 ore

 Ionuţ Cătălin Tudor, dat dispărut de familie după ce plecat la bancă şi nu a mai revenit

ACTUALacum 3 ore

COVID UPDATE | 7.753 cazuri noi şi 196 decese. RAPORTUL din fiecare judeţ

ACTUALacum 3 ore

Bărbat din Teleorman, reţinut după ce şi-a bătut concubina şi a încălcat ordinul de protecţie

ACTUALacum 3 ore

Percheziții într-o comună din județul Dolj la persoane cercetate pentru furturi din locuință

ACTUALacum 3 ore

Bani din bugetul județean pentru echipamente și materiale necesare Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova

ACTUALacum 4 ore

Aproape un milion de doze de vaccin gripal vor ajunge la medicii de familie

ACTUALacum 4 ore

Demisii în cadrul Consiliului Județean Dolj. Patru consilieri au renunțat la mandate

ACTUALacum 5 ore

Situație Covid județul Dolj: 82 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

ECONOMIEacum 5 ore

Alro şi-a extins pe încă trei ani un împrumut de 150 milioane dolari

POLITICĂacum 5 ore

FOTO. Primarul Emil Moţ şi candidaţii PSD Olt la Parlament, întâlnire cu slătinenii din cartierul Steaua

ACTUALacum 6 ore

Un tânăr din Olt, rănit într-un accident rutier, între Cluj şi Sălaj

ACTUALacum 6 ore

Mall-urile anunță restricții de sărbători din cauza pandemiei de coronavirus

POLITICĂacum 6 ore

Şeful PNL Olt, Liviu Voiculescu, are coronavirus

ACTUALacum 6 ore

Agenţia Medicamentului a interzis vânzarea către populaţie a testelor rapide pentru COVID-19

POLITICĂacum 6 ore

Calendarele creştin-ortodoxe distribuite în campanie de Pro România sunt false şi cu greşeli

ADMINISTRAŢIEacum 7 ore

FOTO. Cel mai lung drum judeţean din Olt, modernizat cu fonduri europene. S-a turnat primul strat de asfalt

ACTUALacum 3 zile

Patronul unui lanț de farmacii din Târgu Jiu a sfârșit într-un accident rutier

ACTUALacum 3 zile

A decedat și cel de-al doilea șofer care a fost implicat în accidentul din județul Gorj. Acesta ar fi fost vinovat de producerea tragediei

ACTUALacum 3 zile

Un renumit profesor din Caracal, răpus de Covid. A predat Limba și literatura română la Școala „Gheorghe Magheru”

Fără categorieacum 3 zile

FOTO | Accident cu trei victime între Osica de Sus și Fălcoiu

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Un autoturism aflat în mers a luat foc, pe o stradă din Slatina

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Primăria Caracal face angajări pentru Spitalul Municipal. Ce posturi se caută

ACTUALacum 3 zile

Lia Olguța Vasilescu, replică pentru cei care critică ideea organizării târgului de Crăciun: „Și la Viena se face. Cu aceleași restricții precum cele impuse și de noi la Craiova”

ACTUALacum 3 zile

Două județe din Oltenia, sub avertizare Cod galben de ninsori și vânt puternic

ACTUALacum o zi

10 autoturisme implicate într-un accident pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Şase persoane au fost rănite

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Primăria Slatina, investiţie pe opt străzi din municipiu. Se intervine la nivelul carosabilului şi trotuarelor

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Ion Doldurea: „Vrem să aflăm de la cetăţeni cum văd ei partea de mobilitate urbană şi, mai ales, partea de strategie privind dezvoltarea municipiului”

ACTUALacum 3 zile

Testele rapide pentru Covid, scoase din farmacii. Ce decizie a fost luată în privința comercializării lor

ACTUALacum o zi

Medicul Valeriu Gheorghiță: „Vor fi înființate caravane pentru vaccinarea anti-Covid a persoanelor greu deplasabile”

ACTUALacum 3 zile

CIFRELE ZILEI | 9.685 de cazuri noi de coronavirus și 160 de decese. Situația în fiecare județ

ACTUALacum o zi

Fost agent de poliție din Dolj, condamnat definitiv, cu executare, pentru luare de mită

ACTUALacum 2 zile

Medicul Emilian Imbre: „Atenţie, ATI-ul nu te poate salva! E bine să nu ajungi acolo. Trebuie să ai noroc să beneficiezi de medicaţie şi oxigen”

ACTUALacum 2 zile

BREAKING | 5.837 de cazuri noi de Covid și 131 de decese, în ultimele 24 de ore. Raport pe județe

ACTUALacum 4 zile

Proxenet din Gorj, reţinut pe aeroport de procurorii DIICOT. Voia să fugă în Dubai

ADMINISTRAŢIEacum o zi

Parcare cu 98 de locuri, pe strada Zmeurei din Slatina. Studiul de fezabilitate aşteaptă aprobarea

ACTUALacum 3 zile

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic mare

ACTUALacum 3 zile

Șeful unui post de Poliție din județul Mehedinți, răpus de coronavirus

ACTUALacum 3 zile

Dosar penal pentru o femeie prinsă în timp ce vindea haine contrafăcute într-o parcare din Slatina

ACTUALacum 2 zile

Eveniment privat cu 20 de persoane, organizat într-o comună din Dolj, întrerupt de Poliție

ACTUALacum 2 zile

Cât va costa o doză din vaccinul anti-Covid

ACTUALacum 12 minute

VIDEO. Autoturism incendiat pe un câmp din Olt. Proprietarul încă de negăsit

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Un autoturism aflat în mers a luat foc, pe o stradă din Slatina

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. GRAV accident rutier, pe Defileul Jiului: Două maşini implicate, trei victime

ADMINISTRAŢIEacum o săptămână

VIDEO. Cum arată şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, în zona noului pod peste Olt

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. INCENDIU la Terapie Intensivă. 7 oameni AU MURIT

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Profesor filmat când accesa site-uri cu prostituate, în timpul cursului online

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Un şofer băut a doborât un semn de circulaţie în Slatina

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Alex Bodi, reţinut de DIICOT. De ce este acuzat fostul soţ al Biancăi Drăguşanu

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi alte patru judeţe, într-un dosar de proxenetism şi trafic de persoane

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Înmormântare cu manele, la Drăgăneşti-Olt. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Comerciant din Piaţa Zahana din Slatina: “Mergeţi la Bucureşti şi-l luaţi de gât pe cel care a dat această lege!”. Scoşi din Piaţă, oamenii au luat cu asalt Prefectura

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Grav accident rutier, în Teleorman. Căruţă izbită de un autoturism, un bărbat prins sub atelaj

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

#AnalizaDinGrădină, un demers jurnalistic Reporter 24 | Episodul 1

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Iohannis, la şedinţa Guvernului: Toate școlile online. Restricționare circulație noaptea. Închiderea magazinelor dupa 21. Masca obligatorie peste tot în ţară. Târguri și piețe inchise

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Noi imagini de pe şantierul Tronsonului 2 al Drumului Expres. Cum arată podul peste DJ 653

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 2 noiembrie | Invitat – şeful IPJ Olt, Mihai Mihalache

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Patru persoane rănite într-un accident rutier cu două maşini, petrecut noaptea trecută la Slatina. Un bărbat a rămas încarcerat, în urma impactului

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Primarul din Potcoava a depus jurământul online, fiind izolat la domiciliu după ce a fost confirmat cu COVID-19

ACTUALacum 4 săptămâni

FOTO | Mai multe persoane rănite într-un accident rutier, în Balş

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Vicele de la Protecţia Consumatorului, chef în pandemie, într-o comună din Gorj. Au participat oameni de afaceri din Olt şi Dolj

ACTUALacum o lună

VIDEO-EXPERIMENT| Poliţist depistat cu alcoolemie, după ce s-a dezinfectat cu spirt

ACTUALacum o lună

Mascaţi au descins în Teleorman, la înmormântarea unui bărbat cu COVID-19

ACTUALacum o lună

VIDEO. Se asfaltează pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Primul strat, în zona Balş

ACTUALacum o lună

VIDEO. INCENDIU devastator, într-o comună din Olt

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.