< Lia Olguţa Vasilescu şi-a preluat mandatul de primar al Craiovei. Jurământ în faţa unui judecător - REPORTER24
Connect with us

POLITICĂ

Lia Olguţa Vasilescu şi-a preluat mandatul de primar al Craiovei. Jurământ în faţa unui judecător

Publicat

în

Lia Olguţa Vasilescu a reuşit să-şi preia mandatul de primar al Craiovei, la mai bine de o lună după ce a câştigat alegerile locale.

Potrivit spuselor acesteia, ea a depus jurământul în faţa unui judecător desemnat, în camera preliminară, având în vedere că, vineri, şedinţa de îndată a Consiliului Local Craiova nu s-a putut ţine din lipsă de cvorum.

Astfel, Olguţa Vasilescu a depus jurământul la instanţă pentru ca oraşul să nu rămână fără primar, având în vedere că mandatul lui Mihail Genoiu s-a încheiat deja.

Totodată, secretarul municipiului a anunțat că, având în vedere ca la ședință s-au prezentat doar 9 consilieri, nu se pot vota celelalte puncte de pe ordinea de zi. Consilierii PNL și USR au refuzat să participe la ședință.

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Anișoara Stănculescu, candidat PMP Dolj pentru Camera Deputaților: „Voi fi un altfel de parlamentar, dar rămân același om gata să-i ajute pe ceilalți”

Publicat

în

1. Acum la final de campanie care e cel mai puternic sentiment pe care îl aveți?

Un sentiment combinat de revoltăși de speranță. Revoltă văzând atâtea așteptări ale oamenilor călcate în picioare de vechii politicieni. Speranță  pentru căam găsit peste tot în județ oameni cu inițiativă, idei și proiecte noi gata să prindă contur dacă vom reuși o guvernare a bunului simț public în România, eliberată de tensiuni și conflicte inutile. Am încredere că așa va fi!

 2. Ați bătut tot județul, ați fost se pare cel mai activ candidat de pe scena politicădoljeană. Ce v-au spus doljenii? Ce vor ei de la viitorul parlamentar Anișoara Stănculescu?

Doljenii așteaptă respectarea cuvântului dat, în primul rând. Ați promis subvenții egale pentru fermieri sau apă gratuită pentru activitatea productivăîn agricultură, tineți-vă de cuvânt!

Oamenii așteapta de la mine să fiu cu adevărat un parlamentar de Dolj, nu unul de București! Să fiu prezentă în viața comunităților locale, să iau din agenda reală a oamenilor probleme pe care să le rezolv prin inițiative legislative sau prin impunerea unor măsuri guvernamentale necesare. Eu nu voi face figurație la Casa Poporului!

3. Care vor fi primele trei lucruri pe care le veți face după preluarea mandatului de parlamentar?

Primul lucru, voi deschide cabinete parlamentare în Craiova și în câteva comunități locale: un municipiu, un oraș mic, o comună mare, o comună mică, în zone diferite ale județului astfel încât să fiu la zi cu tot ce se întâmplă acolo jos,  la firul ierbii.

Al doilea lucru: îmi voi căuta colaboratori mai deștepti ca mine pentru a munci cu randament maxim, cu rezultate concreteîn favoarea doljenilor.

Al treilea lucru: voi pune pe masa guvernului un inventar de priorități pentru Dolj din care nu vor lipsi sprijinul pentru HORECA și producătorii agricoli, extinderea racordării la gaze, problema termoficării în Craiova, creșterea competitivității porturilor dunărene, siguranța oamenilor și a bunurilor, asistența sanitară în mediul rural.

 4. Ați cerut în permanențăîn  campanie doljenilor să se mobilizeze și să meargă la vot duminică. De ce e atât de important acest vot?

Pentru că urmează patru ani fără alegeri. Acum decidem cine și cum va conduce România în următorii patru ani. Dacă va câștiga PSD și va forma guvernul vom avea patru ani de război româno-român, așa cum am mai avut și se va alege praful de reformele economice, politice, sociale necesare. Dacă guvernul  va fi unul al dreptei pluraliste, în care componenta conservatoare, creștin-democrata, adică PMP va fi prezentă, atunci va fi o colaborare eficientă între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria. Acest lucru va permite ieșirea rapidă din criza sanitară și o dezvoltare economică puternică în următorii patru ani, una care se va vedea consistent în buzunarele românilor. Dacă ținem cont că și Uniunea Europeană e condusă azi de popularii europeni, cu atât mai mult prezența PMP(partid membru al Partidului Popularilor Europeni) la guvernare va fi una foarte benefică. De aceea e important ca Doljul să aibă parlamentari PMP care pot interveni pe lângă propriul guvern pentru a aduce resurse pentru dezvoltareîn județ.

 5. La ora la care facem acest interviu sunt mulți doljeni nehotărâți, dezamăgiți și de PSD și de PNL. De ce să voteze ei cu PMP?

Pentru că suntem singura voce politică a păturilor populare. Singura formațiune care promovează și interesele satului românesc și pe cele ale comunităților mici. Pentru că e nevoie în Parlament de oameni harnici, echilibrați, pricepuți, cu frică de Dumnezeu și fără probleme de integritate. Pentru că am dovedit că suntem parteneri de bună credință pentru cetățeni, pentru toți cei care au România în suflet și în conștiință. Pentru că familia, credința, demnitatea și unitatea națiunii române de la Dunăre la Nistru, de la Nistru pîn la Tisavor avea un apărător loial.

6. Ce mesaj de final le transmiteți doljenilor?

Să fie cetățeni, să-și exercite duminică dreptul de vot, să nu lase pe alții să decidă în locul lor.

Le doresc tuturor sărbători cu sănătate și dragoste alături de cei dragi. Speranța va renaște curând! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comandat de Partidul Mișcarea Populară – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC JFK MEDIA & MORE SRL, cod AEP 11200012. 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

POLITICĂ

Candidat Pro România Teleorman, colaborat al fostei Securităţi

Publicat

în

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a dezvăluit faptul că un candidat la alegerile parlamentare a fost colaborator al regimului politic comunist.

CNSAS a primit listele cu candidaţi de la toate birourile electorale judeţene cu excepţia celor din Dâmboviţa şi Olt. S-au verificat 6.030 de candidaţi, relatează adevarul.ro.
Până în prezent a fost descoperit un singur candidat care a fost colaborator al fostei Securităţi. Este vorba de Samuel Calotă. El este candidat la Camera Deputaţilor din partea partidului Pro România, judeţul Teleorman.
CNSAS a câştigat procesul definitiv, iar decizia a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 84/ 2012. Samuel Calotă a fost recrutat în anul 1981 cu numele conspirativ „Violeta“.
În casa sa, au fost introduse nouă surse de informare în bune condiţii de conspirativitate, instanţa apreciind că locuinţa a îndeplinit efectiv rolul de casă conspirativă în reţeaua informativă a Securităţii, conform instanţei.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

POLITICĂ

Preşedintele CJ Olt: Îmi doresc în Parlamentul României oameni puternici decizional, profesioniști

Publicat

în

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a vorbit despre aşteptările pe care le are de la alegerile de duminică, atunci când românii îşi vor alege noii reprezentanţi în Parlament.

Preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu vorbeşte despre profilul parlamentarilor social-democraţi.

„Ca președinte al Consiliului Județean îmi doresc în Parlamentul României oameni puternici decizional, profesioniști, oameni care să asigure județului Olt investiții importante, proiecte de anvergură și, cel mai important, siguranța unui trai mai bun!”, a afirmat Oprescu.

El a vorbit şi despre principalele direcţii de acţiune, prevăzute în programul de Guvernare.

„Fundamentele Proiectului PSD sunt: siguranța locurilor de muncă, siguranța unor venituri decente, siguranța pensiilor, siguranța unui învățământ de calitate, siguranța dublării alocațiilor, siguranța continuării programelor performante din agricultură și dezvoltare locală și, mai ales, siguranța comunității care îți oferă responsabilitatea și onoarea de a o reprezenta la cel mai înalt nivel”, a mai spus Marius Oprescu.

Este vitală o colaborare strânsă între cei trimişi în Parlament şi autorităţile din teritoriu, susţine Marius Oprescu, pentru ca problemele comunităţilor locale să-şi găsească soluţii.

„Contează enorm să ai sprijinul unor persoane cu atitudine de la Centru, aproape de procesul legislativ, care să înțeleagă nevoile comunității județene și care să ne permită punerea în aplicare a programului de guvernare locală, pe care l-am promis cetățenilor noștri”, a conchis preşedintele PSD Olt.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 12 ore

Piețele se redeschid. Care sunt condițiile stabilite

POLITICĂacum 13 ore

Anișoara Stănculescu, candidat PMP Dolj pentru Camera Deputaților: „Voi fi un altfel de parlamentar, dar rămân același om gata să-i ajute pe ceilalți”

ACTUALacum 13 ore

Valoare minimă pentru bursele școlare. Autoritățile locale pot suplimenta sumele

ADMINISTRAŢIEacum 14 ore

Parcări modulare la Slatina. Luna aceasta se semnează contractul de execuţie

POLITICĂacum 14 ore

Candidat Pro România Teleorman, colaborat al fostei Securităţi

ACTUALacum 14 ore

Vaccinarea anti-Covid nu va putea fi făcută în cabinetul medicilor de familie. Explicațiile coordonatorului campaniei

ACTUALacum 15 ore

Peste 8.000 de cazuri noi de coronavirus, raportate. 1.275 persoane, la ATI | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum 15 ore

Primăria Slatina, pregătită să intervină dacă ninge

ACTUALacum 15 ore

Alți trei craioveni reținuți în urma scandalului când un polițist a fost tăiat cu un cuțit

ACTUALacum 15 ore

O femeie în vârstă de aproape 100 de ani s-a vindecat de COVID-19

ACTUALacum 16 ore

Fostul șef UNIFARM, acuzat de corupție într-un nou dosar. Ce au decis procurorii

ACTUALacum 16 ore

Craioveni reținuți pentru contrabandă cu țigări. Au fost prinși de 15 ori comercializând astfel de produse

ACTUALacum 16 ore

Rafila spune că, la jumătatea lunii decembrie, vom avea foarte multe cazuri în spitale şi foarte multe decese, din cauza COVID-19

ACTUALacum 16 ore

„Mâncătorul de femei”| Bărbat suspectat că şi-a ucis toate cele trei foste soţii. Unde s-au petrecut crimele

ACTUALacum 16 ore

Tragedia de la Piatra-Neamţ, aproape să se repete într-un alt spital: Incendiu la o priză, în secţia ATI

ACTUALacum 17 ore

Peste 100 de cazuri noi de COVID-19, raportate în Dolj

ACTUALacum 17 ore

Bărbat din Gorj, reţinut după ce a violat o vecină

POLITICĂacum 17 ore

Preşedintele CJ Olt: Îmi doresc în Parlamentul României oameni puternici decizional, profesioniști

ACTUALacum 17 ore

Prima tranșă de tablete promise de Ministerul Educației a ajuns la elevii doljeni

POLITICĂacum 17 ore

COMENTARIU | Ce va fi duminică

POLITICĂacum 18 ore

Dolj: Echipa PSD, cu siguranță cea mai bună alegere!

ACTUALacum 18 ore

DOLJ | Deschis la buletine în weekendul cu alegeri. Ce program au unitățile din județ

ACTUALacum 18 ore

Sportivul Marius Rădoi, înmormântat astăzi la Cimitirul Strehareţi

ACTUALacum o zi

Trei tineri gorjeni, prinși cu droguri în mașină

ACTUALacum 2 zile

Tenismenul Marius Rădoi, scos din maşină chiar de tatăl său. Sportivul a murit la spital

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Fiul adjunctului IPJ Olt a murit într-un accident rutier. Tenismenul Marius Rădoi a lovit cu maşina un cap de pod

ACTUALacum 2 zile

Imaginile GROAZEI | Cum arată maşina sportivului Marius Rădoi, după impactul care i-a curmat viaţa

ACTUALacum 3 zile

A murit tatăl Luizei Melencu. A fost găsit fără suflare în casă

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Patronul unui Pub din Vâlcea, baricadat în bar după ce a fost prins de jandarmi cu zeci de clienţi în interior

ACTUALacum 3 zile

Numărul cazurilor noi de COVID-19 scade în apropierea alegerilor: 4.916 infectări, raportate în ultimele 24 de ore şi 135 decese

ACTUALacum 3 zile

COVID-19 | Doi medici rezidenţi de la Spitalul Craiova, detaşaţi la Spitalul Slatina. Alţi 30 de studenţi voluntari, spitalele din Olt

ACTUALacum 3 zile

Când ar putea fi finalizate lucrările de asfaltare de la intrarea în Slatina, dinspre Piteşti. Declaraţie oficială

ACTUALacum 18 ore

Sportivul Marius Rădoi, înmormântat astăzi la Cimitirul Strehareţi

ACTUALacum 2 zile

Olguța Vasilescu, după ce a văzut Târgul de Crăciun de la Iași: „Domnule Orban, dacă îl vopsim pe Moș Crăciun în galben, ne lăsați și pe noi să deschidem căsuțele din centru?”

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Iohannis s-a ridicat şi a plecat din plenul CSM, după ce judecătorii i-au atras atenţia că politizează

Reporter24 TVacum 4 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 30 noiembrie | Invitat – Claudiu Stăncioiu, viceprimar Slatina

ACTUALacum 3 zile

Român înjunghiat de un ungur, într-un abator din Germania

ACTUALacum 2 zile

Crește capacitatea de testare pentru Covid la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Unitatea a mai primit un aparat RT-PCR

SPORTacum 2 zile

Federaţia de Tenis de Masă, mesaj de condoleanţe pentru familia lui Marius Rădoi

ACTUALacum 3 zile

Slatina: Un bărbat care nu purta mască de protecţie pe stradă, arestat după ce a devenit agresiv cu poliţiştii

ACTUALacum 2 zile

Percheziţii DNA la spitale COVID. Suspiciuni de corupţie

ACTUALacum 3 zile

Iulian Badea, cadidat PSD Dolj pentru Camera Deputaților: „Vreau să demonstrez că generația mea este capabilă să schimbe clasa politică”

ACTUALacum 2 zile

Olguța Vasilescu, după ce a văzut actul prin care Guvernul alocă fonduri pentru dezvoltare: „ Documentul înseamnă scoaterea Olteniei de pe hartă”

ECONOMIEacum 2 zile

Guvernul scumpeşte benzina, motorina şi ţigările. Anunţul Ministerului Finanţelor privind accizele

ACTUALacum 3 zile

Percheziții la domiciliile unor persoane din județul Vâlcea bănuite de infracțiuni la regimul silvic

ACTUALacum 2 zile

Gorj: Bărbat bătut cu sălbăticie de un tânăr, la Ţânţăreni

ACTUALacum 4 zile

FOTO: Ziua Naţională, marcată în pandemie, la Slatina

ACTUALacum 3 zile

A murit liderul Clanului Duduianu

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Fiul adjunctului IPJ Olt a murit într-un accident rutier. Tenismenul Marius Rădoi a lovit cu maşina un cap de pod

Reporter24 TVacum 4 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 30 noiembrie | Invitat – Claudiu Stăncioiu, viceprimar Slatina

ACTUALacum 4 zile

FOTO&VIDEO. IMAGINI cu accidentul de la Curtişoara, în care o femeie şi-a pierdut viaţa

ACTUALacum 4 zile

VIDEO. Drumul Expres Craiova-Piteşti | Stadiul lucrărilor la noul pod peste Olt

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Bărbat rămas in interiorul unui autoturism cuprins de flăcări, salvat de un jandarm din Vâlcea aflat în timpul liber

ACTUALacum 7 zile

VIDEO. Două maşini implicate într-un accident rutier, în Slatina. O persoană la spital

POLITICĂacum o săptămână

Ancheta Recorder scoate la iveală că asistentul eurodeputatului Marinescu a fost numit POLITIC la şefia SGA Dolj

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. ÎMBULZEALĂ la un supermarket din Alexandria: S-au călcat în picioare pentru o bucată de carne de por

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL: Tânără de 18 ani, bătută cu bestialitate de un adolescent

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Autoturism incendiat pe un câmp din Olt. Proprietarul încă de negăsit

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Un autoturism aflat în mers a luat foc, pe o stradă din Slatina

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. GRAV accident rutier, pe Defileul Jiului: Două maşini implicate, trei victime

ADMINISTRAŢIEacum 3 săptămâni

VIDEO. Cum arată şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, în zona noului pod peste Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. INCENDIU la Terapie Intensivă. 7 oameni AU MURIT

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Profesor filmat când accesa site-uri cu prostituate, în timpul cursului online

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO: Un şofer băut a doborât un semn de circulaţie în Slatina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Alex Bodi, reţinut de DIICOT. De ce este acuzat fostul soţ al Biancăi Drăguşanu

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi alte patru judeţe, într-un dosar de proxenetism şi trafic de persoane

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Înmormântare cu manele, la Drăgăneşti-Olt. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Comerciant din Piaţa Zahana din Slatina: “Mergeţi la Bucureşti şi-l luaţi de gât pe cel care a dat această lege!”. Scoşi din Piaţă, oamenii au luat cu asalt Prefectura

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Grav accident rutier, în Teleorman. Căruţă izbită de un autoturism, un bărbat prins sub atelaj

Reporter24 TVacum 4 săptămâni

#AnalizaDinGrădină, un demers jurnalistic Reporter 24 | Episodul 1

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Iohannis, la şedinţa Guvernului: Toate școlile online. Restricționare circulație noaptea. Închiderea magazinelor dupa 21. Masca obligatorie peste tot în ţară. Târguri și piețe inchise

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Noi imagini de pe şantierul Tronsonului 2 al Drumului Expres. Cum arată podul peste DJ 653

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.