< Black Friday în pandemie: S-a dat startul celor mai mari reduceri din an - REPORTER24
Connect with us

ECONOMIE

Black Friday în pandemie: S-a dat startul celor mai mari reduceri din an

Publicat

în

Vinerea aceasta sunt anunţate cele mai mari reduceri din an. Va fi însă un Black Friday mai mult online, se aşteaptă comercianţii, pentru că oamenii evită aglomeraţia din magazine.

Ca să mai recupereze din pierderi, unii au furat startul şi au început deja să taie preţurile, relatează stirileprotv.ro.

Imagini cu magazine pline de oameni în Vinerea Reducerilor nu vom mai vedea anul acesta. Acum, comercianţii îşi pun speranţele în vânzările online, care ar urma să crească cu 20%. Reduceri sunt anunţate la toate tipurile de produse, dar unele categorii sunt mai căutate decât până acum.

Florinel Chiș director executiv Asociaţia Română a Magazinelor Online: “Oamenii au renunţat la deplasări, concedii, ieşiri în oraş şi decid să investească mai mult în confort, fie că vorbim de home&deco sau fashion, fie că vorbim de tehnologie necesară pentru munca de acasă, pentru şcoala de acasă.”

Numărul de magazine online integrate într-o platformă de e-commerce a crescut cu 25% de la începutul pandemiei, iar aşteptările pentru Black Friday sunt mari.

Arthur Rădulescu, director general platformă e-commerce: „Pe baza datelor de până acum, aşteptăm creşteri de peste 40% în luna noiembrie”.
Reporter: „Cum se face că, la nivel internaţional, nu sunt aşa de optimişti?”
Arthur Rădulescu: „La noi, cei care cumpărau din online erau într-un procent mult mai mic şi din cauza asta se simte mult mai puternic această trecere către online”.

În depozite, s-au luat măsuri de siguranţă sporite.

Robert Berzea, reprezentantul unei platforme online: “Faţă de Black Friday de anul trecut avem o echipă mult mai mare. Echipele de logistică au un buffer de 10% în depozit, dacă există un caz vor fi izolaţi toţi colegii din jur. Din acest buffer luăm o echipă nouă pentru a-i înlocui pe cei care stau în carantină.”

Laura Țeposu, fondator magazin online: “Am împărţit echipa în două echipe care nu se întâlnesc. Toată lumea lucrează cu mănuşi, lucrează cu măşti. Oricum, o carte durează 2-3 zile până ajunge la destinatar. Este împachetată, nu există şansa să se transmită virusul prin intermediul cărţilor.”

Dacă vânaţi reducerile de vineri, specialiştii vă sfătuiesc să faceţi din timp o listă cu produse, pentru a nu cheltui mai mult decât v-aţi propus şi să comparaţi preţurile pe mai multe platforme.

La final, după ce aţi ales produsele şi le-aţi adăugat în coş, cea mai sigură varianta de plată, recomandată acum şi de autorităţi şi medici, este cea online, cu cardul. De altfel, şi procesatorii de plăţi estimează că anul acesta de Black Friday numărul de tranzacţii cu cardul va fi dublu faţă de anul trecut.

În cazul în care vă răzgândiţi, puteţi face retur în maximum 14 zile. Atenţie, regulă nu se aplică la toate produsele.

Reporter: „Vanzatorul poate refuza returul?”
Ioana Doagă, avocat: „Spre exemplu, la produsele peronalizate, care au fost create de vânzător după specificaţiile tehnice oferite de cumpărător.”
Reporter: „Vorbim doar de bijuterii sau haine create special?” 
Ioana Doagă, avocat: „Dreptul la retragere nu poate fi exercitat în măsura în care vorbim de produse perisabile.”

Cele mai multe magazine au anunţat că vor avea reduceri chiar şi de 80% vineri, dar sunt platforme care au început deja promoţiile.

Print Friendly, PDF & Email

ECONOMIE

Guvernul scumpeşte benzina, motorina şi ţigările. Anunţul Ministerului Finanţelor privind accizele

Publicat

în

Ministerul Finanțelor a publicat miercuri, 2 decembrie, noul nivel al accizelor valabil de la 1 ianuarie 2021. Benzină, motorină și țigările vor fi “campioanele” majorărilor, după ce Guvernul României a decis să crească accizele.

Anul nou vine cu scumpiri, relatează realitatea.net. Vom plăti mai mult pentru benzină și motorină. Asta după ce Ministerul Finanțelor a reactualizat nivelul accizei la carbunați. Majorare va fi de aproximativ 6 bani pe litru încă din prima zi a anului viitor.

În cazul benzinei fără plumb, nivelul accizei va crește cu 53 lei, de la 1.773,46 lei pentru 1.000 de litri, atât cât a fost în 2020 la 1.827,13 lei pentru 1.000 de litri în 2021. Un litru de benzină fără plumb ar urmă să crească în acest context cu aproape 6 bani.

Și prețul benzinei fără plumb și al motorinei vor crește începând cu prima zi a anului viitor. Pentru benzină cu plumb, nivelul accizei crește de la 2.085,97 lei la 1.000 de litri la 2.149,09 lei la 1.000 de litri, iar prețul litrului de benzină cu plumb se scumpește la pompe, conform estimărilor, cu 6 bani.

În ce privește motorină, acciza va crește de la 1.625,37 lei pe 1.000 de litri la 1.674,55 lei pe 1.000 de litri, ceea ce înseamnă că românii vor scoate din buzunare cu 5 bani mai mult pentru un litru.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Împrumuturi de aproape 5 miliarde de lei, programate de Ministerul Finanțelor pentru luna decembrie

Publicat

în

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna decembrie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 de miliarde de lei, din care 500 milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,9 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 585 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni, scrie Agerpres.

Suma, uşor sub cea din octombrie (5,055 miliarde lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, MFP a programat în data de 10 decembrie o emisiune de certificate cu discont în sumă de 500 milioane de lei, cu scadenţa în 13 decembrie 2021.

De asemenea, pe parcursul lunii vor avea loc şapte emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,9 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (585 milioane de lei în total).

Emisiunile vor fi de 700 de milioane de lei (trei emisiuni), 600 milioane de lei (o emisiune), 500 milioane de lei (o emisiune), 400 de milioane de lei (o emisiune) şi 300 de milioane de lei (o emisiune).

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ECONOMIE

Etapele contractării unui credit ipotecar la bancă – Mic Ghid

Publicat

în

Creditul ipotecar este de multe ori calea cea mai rapida prin care oamenii pot sa cumpere un apartament. Este oferit de diverse banci si de foarte multe ori, facilitat de companiile de constructii si de dezvoltatorii imobiliari. Astfel de credite sunt garantate cu proprietatea achizitionata.

Pe scurt, imprumutul cu garantie ipotecara are scopul de a-i oferi persoanei fizice sau juridice posibilitatea de a obtine casa visurilor intr-un timp scurt, dar daca nu se face plata ratelor, proprietatea va fi folosita drept garantie pentru acoperirea valorii creditului si revanduta de creditorul in cauza. Este adevarat ca acest tip de credit are o rata a dobanzii mai mica, dar trebuie luat in calcul ca se poate intinde pe o perioada lunga de timp.

Decizia contractarii unui credit ipotecar la banca trebuie sa fie luata doar dupa ce se analizeaza foarte bine situatia, cand veniturile proprii sau economiile nu acopera investitia dorita dar exista un plan pe 10-20 de ani.

Care sunt etapele contractării unui credit ipotecar?

Primul pas este analizarea mai multor anunturi cu apartamente care sunt conform asteptarilor si nevoilor tale. Un astfel de site, unde se gasesc peste 10000 de anunturi este Imobiliare Romania – imobiliare-romania.ro.

Dupa ce sunt analizate anunturile si cumparatorul isi face o imagine cu privire la bugetul necesar urmeaza etapa contactarii bancii.

La nivel national, cererea pentru credite ipotecare are un nivel destul de scazut, iar printre factorii neaccesarii conditiile stricte de creditare, veniturile salariale mici, nesiguranta privind stabilitatea dobanzii creditului.

Cu toate acestea, bancile incearca sa promoveze si sa ofere solutii viabile cerintelor cetatenilor, iar pentru a intelege procesul contractarii unu credit ipotecar bancile au impartit pasii de obtinere a acestuia astfel:

Evaluarea bonităţii

Prima etapa consta in evaluarea venitului detinut si suma dorita, iar procesul se poate realiza fie din confortul casei prin intermediul platformelor de calcul online, fie la sediul bancii alaturi de un consultant. Agentul bancar va avea in vedere sa comunice toate detaliile imprumutului si suma care poate fi acordata. Veniturile si datoriile reale vor arata pe loc daca imprumutul va avea loc.

Documentele necesare

In general, documentele solicitate de banci cuprind:

  • actul de identitate in original;
  • dovada veniturilor salariale;
  • cererea de credit;
  • acordul de consultare si prelucrare a informatiilor din bazele de date ale Ministerului Finantelor Publice;
  • adeverinta de salariu specifica bancii respective si completata de catre angajator;
  • alte documente la cerere care demonstreaza veniturile avute.

Evaluarea imobilului

La dosarul de credit trebuie atasat un raport de evaluare a proprietatii dorite sau, in conditiile in care nu s-a gasit inca imbolilul dorit, banca poate pune la dispozitie o lista de specialisti in domeniu pentru consiliere.

Recomandarea este sa analizezi anunturile de vanzari apartamente , sa gasesti cateva apartamente pe care ai dori sa le cumpari si sa contactezi vanzatorii pentru a afla daca accepta sa astepte pana cand contractezi creditul.

Imediat dupa evaluarea imobilului se vor pune la dispozitia bancii actele vanzatorului, ca de exemplu, certificatul fiscal, extrasul de carte funciara, certificatul energetic si adeverinta de la asociatia de proprietari. Documentele vor fi trimise la biroul notarial care va incheia contractul de vanzare cumparare.

Raspunsul formal al băncii

Dupa depunera documentelor solicitate, banca va analiza posibilitatea de acordare a unui credit in termen de 30 zile si, daca se confirma, va trimite o oferta de credit. In cazul rambursarii banilor in rate, aspect des intalnit la creditele ipotecare, banca va anexa si un grafic de rambursare a creditului. De asemenea, institutia bancara poate sa utilizeze si un sistem „reminder” personalizat pentru client pentru a-l ajuta sa plateasca la timp.

Acceptarea ofertei

Creditorul are obligatia sa ofere un termen de 7 zile pentru analizarea ofertei finale. In acest moment este necesar sa se realizeaze o citire amanuntita a clauzelor contractului. Daca exista nelamuriri sau texte ambiguu persoana de legatura va fi tot agentul bancar care are obligatia sa explice orice informatii.

In concluzie, un credit ipotecar la banca presupune un grad de respobilitate ridicat si se va acorda pe baza a numeroase conditii impuse de banca contactata. Totusi, daca se reuseste ulterior plata acestuia in avans pe cateva luni, creditul nu mai este perceput precum o greutate lunara, ci ca o solutie temporara.

Un credit ipotecar te va ajuta sa obtii casa mult dorita mai ales daca stai cu chirie sau daca te-ai saturat sa stai periodic si sa analizezi anunturile de inchirieri.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 13 ore

Piețele se redeschid. Care sunt condițiile stabilite

POLITICĂacum 14 ore

Anișoara Stănculescu, candidat PMP Dolj pentru Camera Deputaților: „Voi fi un altfel de parlamentar, dar rămân același om gata să-i ajute pe ceilalți”

ACTUALacum 14 ore

Valoare minimă pentru bursele școlare. Autoritățile locale pot suplimenta sumele

ADMINISTRAŢIEacum 15 ore

Parcări modulare la Slatina. Luna aceasta se semnează contractul de execuţie

POLITICĂacum 15 ore

Candidat Pro România Teleorman, colaborat al fostei Securităţi

ACTUALacum 16 ore

Vaccinarea anti-Covid nu va putea fi făcută în cabinetul medicilor de familie. Explicațiile coordonatorului campaniei

ACTUALacum 16 ore

Peste 8.000 de cazuri noi de coronavirus, raportate. 1.275 persoane, la ATI | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum 16 ore

Primăria Slatina, pregătită să intervină dacă ninge

ACTUALacum 16 ore

Alți trei craioveni reținuți în urma scandalului când un polițist a fost tăiat cu un cuțit

ACTUALacum 17 ore

O femeie în vârstă de aproape 100 de ani s-a vindecat de COVID-19

ACTUALacum 17 ore

Fostul șef UNIFARM, acuzat de corupție într-un nou dosar. Ce au decis procurorii

ACTUALacum 17 ore

Craioveni reținuți pentru contrabandă cu țigări. Au fost prinși de 15 ori comercializând astfel de produse

ACTUALacum 17 ore

Rafila spune că, la jumătatea lunii decembrie, vom avea foarte multe cazuri în spitale şi foarte multe decese, din cauza COVID-19

ACTUALacum 17 ore

„Mâncătorul de femei”| Bărbat suspectat că şi-a ucis toate cele trei foste soţii. Unde s-au petrecut crimele

ACTUALacum 17 ore

Tragedia de la Piatra-Neamţ, aproape să se repete într-un alt spital: Incendiu la o priză, în secţia ATI

ACTUALacum 18 ore

Peste 100 de cazuri noi de COVID-19, raportate în Dolj

ACTUALacum 18 ore

Bărbat din Gorj, reţinut după ce a violat o vecină

POLITICĂacum 18 ore

Preşedintele CJ Olt: Îmi doresc în Parlamentul României oameni puternici decizional, profesioniști

ACTUALacum 18 ore

Prima tranșă de tablete promise de Ministerul Educației a ajuns la elevii doljeni

POLITICĂacum 19 ore

COMENTARIU | Ce va fi duminică

POLITICĂacum 19 ore

Dolj: Echipa PSD, cu siguranță cea mai bună alegere!

ACTUALacum 19 ore

DOLJ | Deschis la buletine în weekendul cu alegeri. Ce program au unitățile din județ

ACTUALacum 20 de ore

Sportivul Marius Rădoi, înmormântat astăzi la Cimitirul Strehareţi

ACTUALacum 2 zile

Trei tineri gorjeni, prinși cu droguri în mașină

ACTUALacum 2 zile

Tenismenul Marius Rădoi, scos din maşină chiar de tatăl său. Sportivul a murit la spital

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Fiul adjunctului IPJ Olt a murit într-un accident rutier. Tenismenul Marius Rădoi a lovit cu maşina un cap de pod

ACTUALacum 2 zile

Imaginile GROAZEI | Cum arată maşina sportivului Marius Rădoi, după impactul care i-a curmat viaţa

ACTUALacum 3 zile

A murit tatăl Luizei Melencu. A fost găsit fără suflare în casă

ACTUALacum 3 zile

Numărul cazurilor noi de COVID-19 scade în apropierea alegerilor: 4.916 infectări, raportate în ultimele 24 de ore şi 135 decese

ACTUALacum 3 zile

VIDEO. Patronul unui Pub din Vâlcea, baricadat în bar după ce a fost prins de jandarmi cu zeci de clienţi în interior

ACTUALacum 3 zile

COVID-19 | Doi medici rezidenţi de la Spitalul Craiova, detaşaţi la Spitalul Slatina. Alţi 30 de studenţi voluntari, spitalele din Olt

ACTUALacum 3 zile

Când ar putea fi finalizate lucrările de asfaltare de la intrarea în Slatina, dinspre Piteşti. Declaraţie oficială

ACTUALacum 3 zile

Olguța Vasilescu, după ce a văzut Târgul de Crăciun de la Iași: „Domnule Orban, dacă îl vopsim pe Moș Crăciun în galben, ne lăsați și pe noi să deschidem căsuțele din centru?”

ACTUALacum 20 de ore

Sportivul Marius Rădoi, înmormântat astăzi la Cimitirul Strehareţi

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Iohannis s-a ridicat şi a plecat din plenul CSM, după ce judecătorii i-au atras atenţia că politizează

Reporter24 TVacum 4 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 30 noiembrie | Invitat – Claudiu Stăncioiu, viceprimar Slatina

ACTUALacum 3 zile

Român înjunghiat de un ungur, într-un abator din Germania

ACTUALacum 2 zile

Crește capacitatea de testare pentru Covid la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Unitatea a mai primit un aparat RT-PCR

SPORTacum 2 zile

Federaţia de Tenis de Masă, mesaj de condoleanţe pentru familia lui Marius Rădoi

ACTUALacum 3 zile

Slatina: Un bărbat care nu purta mască de protecţie pe stradă, arestat după ce a devenit agresiv cu poliţiştii

ACTUALacum 2 zile

Percheziţii DNA la spitale COVID. Suspiciuni de corupţie

ACTUALacum 3 zile

Iulian Badea, cadidat PSD Dolj pentru Camera Deputaților: „Vreau să demonstrez că generația mea este capabilă să schimbe clasa politică”

ECONOMIEacum 2 zile

Guvernul scumpeşte benzina, motorina şi ţigările. Anunţul Ministerului Finanţelor privind accizele

ACTUALacum 3 zile

Olguța Vasilescu, după ce a văzut actul prin care Guvernul alocă fonduri pentru dezvoltare: „ Documentul înseamnă scoaterea Olteniei de pe hartă”

ACTUALacum 3 zile

Percheziții la domiciliile unor persoane din județul Vâlcea bănuite de infracțiuni la regimul silvic

ACTUALacum 2 zile

Gorj: Bărbat bătut cu sălbăticie de un tânăr, la Ţânţăreni

ACTUALacum 4 zile

FOTO: Ziua Naţională, marcată în pandemie, la Slatina

ACTUALacum 3 zile

A murit liderul Clanului Duduianu

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Fiul adjunctului IPJ Olt a murit într-un accident rutier. Tenismenul Marius Rădoi a lovit cu maşina un cap de pod

Reporter24 TVacum 4 zile

Emisiunea “Reporter 24” din 30 noiembrie | Invitat – Claudiu Stăncioiu, viceprimar Slatina

ACTUALacum 4 zile

FOTO&VIDEO. IMAGINI cu accidentul de la Curtişoara, în care o femeie şi-a pierdut viaţa

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Drumul Expres Craiova-Piteşti | Stadiul lucrărilor la noul pod peste Olt

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Bărbat rămas in interiorul unui autoturism cuprins de flăcări, salvat de un jandarm din Vâlcea aflat în timpul liber

ACTUALacum 7 zile

VIDEO. Două maşini implicate într-un accident rutier, în Slatina. O persoană la spital

POLITICĂacum o săptămână

Ancheta Recorder scoate la iveală că asistentul eurodeputatului Marinescu a fost numit POLITIC la şefia SGA Dolj

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. ÎMBULZEALĂ la un supermarket din Alexandria: S-au călcat în picioare pentru o bucată de carne de por

ACTUALacum o săptămână

VIDEO | IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL: Tânără de 18 ani, bătută cu bestialitate de un adolescent

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Autoturism incendiat pe un câmp din Olt. Proprietarul încă de negăsit

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Un autoturism aflat în mers a luat foc, pe o stradă din Slatina

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. GRAV accident rutier, pe Defileul Jiului: Două maşini implicate, trei victime

ADMINISTRAŢIEacum 3 săptămâni

VIDEO. Cum arată şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, în zona noului pod peste Olt

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. INCENDIU la Terapie Intensivă. 7 oameni AU MURIT

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Profesor filmat când accesa site-uri cu prostituate, în timpul cursului online

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO: Un şofer băut a doborât un semn de circulaţie în Slatina

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Alex Bodi, reţinut de DIICOT. De ce este acuzat fostul soţ al Biancăi Drăguşanu

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi alte patru judeţe, într-un dosar de proxenetism şi trafic de persoane

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Înmormântare cu manele, la Drăgăneşti-Olt. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Comerciant din Piaţa Zahana din Slatina: “Mergeţi la Bucureşti şi-l luaţi de gât pe cel care a dat această lege!”. Scoşi din Piaţă, oamenii au luat cu asalt Prefectura

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Grav accident rutier, în Teleorman. Căruţă izbită de un autoturism, un bărbat prins sub atelaj

Reporter24 TVacum 4 săptămâni

#AnalizaDinGrădină, un demers jurnalistic Reporter 24 | Episodul 1

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Iohannis, la şedinţa Guvernului: Toate școlile online. Restricționare circulație noaptea. Închiderea magazinelor dupa 21. Masca obligatorie peste tot în ţară. Târguri și piețe inchise

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Noi imagini de pe şantierul Tronsonului 2 al Drumului Expres. Cum arată podul peste DJ 653

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.