< Olguţa Vasilescu, împiedicată să-şi preia mandatul de primar de către cel care a denunţat-o în dosarul "Faţada" - REPORTER24
Connect with us

POLITICĂ

Olguţa Vasilescu, împiedicată să-şi preia mandatul de primar de către cel care a denunţat-o în dosarul “Faţada”

Publicat

în

Pesedista Lia Olguţa Vasilescu nu poate să-şi preia noul mandat de primar al Craiovei din cauza unei contestaţii depuse de către craioveanul care a şi denunţat-o la DNA în dosarul „Faţada”. Deorece petentul a anunţat că este plecat, instanţa a dat termen abia pentru luna viitoare.

Pentru a fi învestiți în funcții, consilierii și primarul trebuie să aibă mandatele validate în instanță.

În privința Liei Olguța Vasilescu, câștigarea alegerilor de către aceasta este contestată în instanţă de Petru Becheru, tânărul care a şi denunţat-o la DNA în dosarul „Faţada”.

„Am formulat apel împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova de validare a mandatului numitei Vasilescu Lia-Olguța, indicând ca adresă de citare sediul DNA-Structura centrală, în lipsa altor informații referitoare la locurile pe unde faraoanca care, la intrarea in Parcul Nicolae Romanescu, și-a pus numele deasupra lui Nicolae Romanescu, obișnuiește să spună bancuri alcoolguțice cu girafe. Prin apelul formulat, am argumentat, așa cum se vede din fotografiile atașate, că majoritatea (65%) a celor care s-au prezentat la vot au votat împotriva Olguței, deci mandatul acordat de judecătorie nu este legitim”, a scris tânărul pe Facebook.

Instanța a respins cererea formulată de către craiovean, dar i-a dat drept de apel.

În data de 27 octombrie s-a înregistrat apelul, dar Becheru a spus, că este „în pelerinaj la diverse biserici” și nu se poate prezenta în instanță, potrivit Ziarul de Craiova.

Instanţa a decis să judece apelul pe data de 2 noiembrie.

Nici la Consiliul Județean Dolj nu a avut loc evenimentul de învestire întrucât s-a făcut o contestație la hotărârea de invalidare a șase mandate de consilier județeni, printre care și a lui Cristian Negulescu, de la PMP Dolj, care a fost exclus din partid.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Iulian Badea, cadidat PSD pentru funcția de deputat: „Reprezint o generație nouă și vreau să demonstrez ce putere avem noi, tinerii”

Publicat

în

Sunt tânăr. Sunt tânăr și candidez la funcția de deputat al Parlamentului României. Mă consider un exponent al noii generații de politicieni și cred că tocmai acesta este atu-ul meu. Sigur că pot fi acuzat de lipsă de experiență, dar cred că noua clasă politică trebuie reclădită și cu ajutorul celor ca mine: aflați la început de drum, încrezători în sine, determinați, onești, muncitori, hotărâți să transforme în realitate visul unei scene politice imaculate.

Norocul meu a fost acela de a mă naște într-o familie în care nu am cunoscut lipsurile, iar accesul la educație și formare profesională au fost asigurate de părinții mei. Ceea ce poate părea un privilegiu ar trebui să fie însă normalitate pentru orice copil și tânăr din această țară. Tocmai pentru că o minoritate îngrijorătoare are parte de un start în viață asemănător cu al meu, vreau să lupt pentru schimbarea acestor realități triste.

Încă de când eram pe băncile școlii, am luat inițiativa atunci când era vorba de interesele mele și ale colegilor mei. Timp de aproape trei ani, pe când eram elev al Colegiului Național „Carol I”, am condus Consiliul Elevilor din funcția de Președinte. În acea perioadă am inițiat și mai multe acțiuni filantropice pe care le-am desfășurat împreună cu colegii mei. Așa am descoperit că lucrurile simple pot aduce o bucurie imensă în ochii celor vitregiți de soartă. Pentru acea vârstă a fost o responsabilitate imensă, dar experiențele trăite atunci, fix în perioada adolescenței, m-au ajutat să înțeleg că singura soluție pentru a schimba ceva în beneficiul majorității este ca măcar o persoană să protesteze și să producă schimbarea. Și asta vreau să fac din scaunul de deputat.

În viață m-am lovit și de nedreptăți. Relaționarea cu cei din jur mi-a arătat cât de multe piedici poate întâmpina un om dacă nu are susținere. Iulian Badea a avut parte de obstacole, uși închise în nas și vorbe grele în viața de zi cu zi, la muncă sau pe stradă. Iulian Badea, fiul lui Pavel Badea, a fost tratat însă cu bunăvoință, uși deschise, privilegii și ajutor. Am aflat pe propria piele cât de grea poate fi viața unui om simplu, iar această mentalitate trebuie și poate să se schimbe. Iar eu voi încerca să o schimb.

„Pentru a se alege praful de lume, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”, este un proverb pe care tatăl meu mi l-a spus mereu și care a ajuns să mă convingă să aleg această cale. Pentru că politicul influențează toate aspectele vieții noastre, m-am hotărât să merg în acel loc în care vocea mea să fie auzită, iar inițiativele mele să schimbe vieți în bine.

M-am înscris într-o cursă strânsă pentru a ocupa o poziție pe lista de candidați a Partidului Social Democrat la Camera Deputaților. În urma votului de încredere pe care l-am primit în cadrul Biroului Executiv Județean  al PSD Dolj am ajuns să ocup cea de-a doua poziție, un loc care mă privilegiază și mă obligă să mă ridic la nivelul așteptărilor pe care colegii de partid le au de la mine. Sunt un om de echipă și vreau să duc la bun sfârșit dezideratele partidului, proiectele inițiate de colegii mei, dar și propriile inițiative legislative.

Reprezint o generație nouă și vreau să demonstrez ce putere avem noi, tinerii. Sunt singurul de pe această listă care s-a născut după 1990, iar copilăria mea în România am trăit-o abia după vârsta de 10 ani. Aceste este motivul pentru care nici numele meu, nici numele părinților mei nu pot fi legate de apelative reprezentative pentru viața politică de dinainte de Revoluție. “Comunist”, ”securist”  sunt termeni care nu au cum să îmi păteze imaginea și cariera pe care vreau să mi-o construiesc.

După 6 decembrie o să îmi reprezint cu respect și responsabilitate toți alegătorii și voi face tot posibilul să îmi îndeplinesc promisiunile și angajamentele luate în această campanie electorală. Voi rămâne fidel principiilor mele și voi lucra sârguincios în slujba celor pe care îi voi reprezenta în Parlamentul României. #Dintretineri, #pentrutineri va rămâne motto-ul meu!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC JFK MEDIA & MORE SRL, cod AEP 11200020. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Iohannis spune că “nu există nicio intenție de lockdown după alegeri “

Publicat

în

Președintele Klaus Iohannis spune că România nu va intra în carantină totală după alegerile parlamentare din 6 decembrie, deoarece măsurile de carantină locală au dat rezultate în localitățile în care numărul de cazuri explodase.

„Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”, a spus președintele într-o conferință de presă, potrivit digi24.ro.

„Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a adăugat el.

„Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor.

Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a spus președintele.

El a prezentat mai multe grafice care arată că în orașele și municipiile în care a fost impusă carantina locală, numărul cazurilor noi a scăzut semnificativ după o săptămână, în medie.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

POLITICĂ

Adrian Chesnoiu, candidat PSD Olt la Camera Deputaţilor: PSD a poziționat întotdeauna agricultura printre domeniile strategice

Publicat

în

Candidatul PSD Olt la Camera Deputaţilor, Adrian Chesnoiu, spune că agricultura românească are nevoie de continuarea Programului de reabilitare a sistemului naţional de irigaţii.

Totodată, social-democratul arată că agricultorii au nevoie de măsuri care să le asigure continuitate.

„Partidul Social Democrat a poziționat întotdeauna agricultura printre domeniile strategice, aceasta fiind cea care ne asigură securitatea alimentară a populației.

Una dintre prioritățile noastre este să continuăm investițiile prin care să dezvoltăm infrastructura de irigații, suport pentru activitatea din fiecare an a fermierilor români. În ultimii ani, mai mult ca oricând, seceta, pentru agricultorii români, a fost în multe zone din țară principalul inamic. Trebuie să asigurăm continuitate și să implementăm soluții pentru a fructifica potențialul  real al României în acest sector, concomitent cu revitalizarea zonelor rurale prin programe de investiții”, a afirmat Adrian Chesnoiu.

Social-democraţii îşi asumă că vor mări suprafeţele irigate la trei milioane de hectare, prin finalizarea reabilitării sistemului naţional de irigaţii.

„Luptăm cu provocările naturii prin: finalizarea Programului de reabilitare a sistemului național de irigații și  mărirea suprafețelor irigate până la 3 milioane hectare. Împreună se poate să continuăm ce am făcut bine! Pe 6 decembrie alegem PSD, pentru modernizarea agriculturii!”, a conchis Chesnoiu.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 43 de minute

Sfârşit crunt pentru un şofer de camion >> A MURIT după ce anvelopa pe care încerca să o schimbe a explodat

ACTUALacum 52 de minute

MACABRU >> A întreţinut relaţii sexuale, într-o gară, cu un bărbat care tocmai decedase

ACTUALacum 2 ore

Restaurarea Casei Căsătoriilor din Craiova, mult prea costisitoare. Proiectul nu a trecut de votul consilierilor

ACTUALacum 3 ore

Descinderi la RAR. Un milion de euro găsiți în găleți, în birourile șefilor

ACTUALacum 3 ore

VIDEO. Locuinţă distrusă de un incendiu, în judeţul Olt

ACTUALacum 3 ore

Descoperire MACABRĂ, într-un apartament din Brezoi

ACTUALacum 4 ore

FOTO. Zeci de proiectile explozive, grenade şi cartuşe, distruse de pompierii olteni

ACTUALacum 4 ore

Primăria Slatina aprinde mai devreme iluminatul de Sărbători

ACTUALacum 4 ore

Pirelli, donaţie către Spitalul Slatina

ACTUALacum 4 ore

Tânăr din Craiova, cercetat penal pentru furt de bunuri și bani dintr-o locuință. A intrat în casa respectivă pe geamul de la bucătărie

ACTUALacum 5 ore

De ce spune preşedintele CJ Olt că nu se va vaccina împotriva COVID-19

TECHacum 5 ore

Importanta camerelor de supraveghere wireless pentru exterior – siguranta la cele mai inalte standarde

ACTUALacum 5 ore

„Rabla pentru electrocasnice” începe în 15 decembrie. Buget de peste 40.000.000 de lei

ACTUALacum 5 ore

Peste 225 de noi cazuri de coronavirus, raportate în județul Dolj

ACTUALacum 5 ore

COVID-19: 9.005 cazuri noi şi 171 decese | Raportul pe judeţe

ACTUALacum 6 ore

Cazuri de Covid în Primăria Craiova. Ședința Consiliului Local mutată în online

ACTUALacum 6 ore

„Noaptea Cercetătorilor” încântă publicul cu știință. Ce au pregătit organizatorii pentru ediția din acest an

ACTUALacum 7 ore

FOTO. O primărie din Olt a amplasat, pe mai multe străzi din oraş, panouri prin care informează că nu administrează crosabilul şi trotuarele, aflate în stare de degradare

ACTUALacum 7 ore

Activitatea Primăriei Craiova se va muta la Centrul Multifuncțional. Firmele din acest sediu trebuie să își găsească alte spații

ANUNȚURIacum 8 ore

Comunicat de presă

ACTUALacum 8 ore

VIDEO. ÎMBULZEALĂ la un supermarket din Alexandria: S-au călcat în picioare pentru o bucată de carne de por

ACTUALacum 8 ore

28 de percheziții la membrii unui grup de contrabandă cu țigări. Șapte polițiști, implicați

ACTUALacum 8 ore

Un bărbat din Brezoi, judeţul Vâlcea, a murit carbonizat în locuinţă

ALRO
ACTUALacum 8 ore

Dosar penal deschis în urma accidentului de muncă de la Alro, în urma căruia un angajat a decedat

ACTUALacum 2 zile

 Ionuţ Cătălin Tudor, dat dispărut de familie după ce plecat la bancă şi nu a mai revenit

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Primăria Caracal face angajări pentru Spitalul Municipal. Ce posturi se caută

ACTUALacum 2 zile

Doi bărbaţi au murit într-o comună din Olt: Unul s-a spânzurat, iar celălalt a făcut infarct

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Ion Doldurea: „Vrem să aflăm de la cetăţeni cum văd ei partea de mobilitate urbană şi, mai ales, partea de strategie privind dezvoltarea municipiului”

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

FOTO. Cel mai lung drum judeţean din Olt, modernizat cu fonduri europene. S-a turnat primul strat de asfalt

ACTUALacum 2 zile

Polițist tăiat cu un cuțit, într-un cartier din Craiova. Intervenise la un scandal provocat de mai multe persoane

ACTUALacum o zi

Poliţiştii din Argeş, percheziţii la locuinţa manelistului Dani Mocanu

ACTUALacum 3 zile

10 autoturisme implicate într-un accident pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Şase persoane au fost rănite

ACTUALacum 3 zile

Fost agent de poliție din Dolj, condamnat definitiv, cu executare, pentru luare de mită

ACTUALacum 20 de ore

VIDEO | IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL: Tânără de 18 ani, bătută cu bestialitate de un adolescent

ACTUALacum o zi

Încă un medic a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Avea 44 de ani

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Primăria Slatina, investiţie pe opt străzi din municipiu. Se intervine la nivelul carosabilului şi trotuarelor

ACTUALacum 2 zile

Agenţia Medicamentului a interzis vânzarea către populaţie a testelor rapide pentru COVID-19

ACTUALacum o zi

DRAMĂ. Trei membri ai unei familii din Gorj, infectaţi cu COVID-19, au murit unul după altul, la câteva zile distanţă

ACTUALacum o zi

Adrian Streinu Cercel: „Cine critică vaccinul să tacă, dacă nu, să-și asume morții”

ACTUALacum 3 zile

Medicul Valeriu Gheorghiță: „Vor fi înființate caravane pentru vaccinarea anti-Covid a persoanelor greu deplasabile”

ACTUALacum 20 de ore

Craiova | Două persoane au murit după ce și-au făcut un consult medical la o clinică privată. Bărbatul a decedat în fața unității, femeia în interiorul unității

ACTUALacum o zi

Poliţiştii din Gorj au tras 16 focuri de armă pentru a opri o maşină în care se afla şi un minor

ACTUALacum o zi

Alexandru Rafila: „Numărul de teste COVID a început să scadă de la o zi la alta. E anormal”

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Primăria Caracal îşi întăreşte departamentul pentru accesarea de fonduri europene. Obiectiv: atragerea a 100 milioane euro, în patru ani

ACTUALacum 20 de ore

FOTO. Tânără bătută cu bestialitate de un adolescent. Agresorul a fost reţinut

ACTUALacum 3 zile

Peste 4.200 cazuri noi de coronavirus şi 130 decese | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum o zi

Un pompier infectat cu COVID-19 a murit la Râmnicu Vâlcea, într-un salon neîncălzit, cerând o pătură

ACTUALacum o zi

Basmul lui Petre Ispirescu, explicat cu limbaj PORNO de o profesoară

ACTUALacum 8 ore

VIDEO. ÎMBULZEALĂ la un supermarket din Alexandria: S-au călcat în picioare pentru o bucată de carne de por

ACTUALacum 20 de ore

VIDEO | IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL: Tânără de 18 ani, bătută cu bestialitate de un adolescent

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Autoturism incendiat pe un câmp din Olt. Proprietarul încă de negăsit

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Un autoturism aflat în mers a luat foc, pe o stradă din Slatina

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. GRAV accident rutier, pe Defileul Jiului: Două maşini implicate, trei victime

ADMINISTRAŢIEacum o săptămână

VIDEO. Cum arată şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, în zona noului pod peste Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. INCENDIU la Terapie Intensivă. 7 oameni AU MURIT

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Profesor filmat când accesa site-uri cu prostituate, în timpul cursului online

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Un şofer băut a doborât un semn de circulaţie în Slatina

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Alex Bodi, reţinut de DIICOT. De ce este acuzat fostul soţ al Biancăi Drăguşanu

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi alte patru judeţe, într-un dosar de proxenetism şi trafic de persoane

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Înmormântare cu manele, la Drăgăneşti-Olt. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Comerciant din Piaţa Zahana din Slatina: “Mergeţi la Bucureşti şi-l luaţi de gât pe cel care a dat această lege!”. Scoşi din Piaţă, oamenii au luat cu asalt Prefectura

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Grav accident rutier, în Teleorman. Căruţă izbită de un autoturism, un bărbat prins sub atelaj

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

#AnalizaDinGrădină, un demers jurnalistic Reporter 24 | Episodul 1

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Iohannis, la şedinţa Guvernului: Toate școlile online. Restricționare circulație noaptea. Închiderea magazinelor dupa 21. Masca obligatorie peste tot în ţară. Târguri și piețe inchise

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Noi imagini de pe şantierul Tronsonului 2 al Drumului Expres. Cum arată podul peste DJ 653

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 2 noiembrie | Invitat – şeful IPJ Olt, Mihai Mihalache

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Patru persoane rănite într-un accident rutier cu două maşini, petrecut noaptea trecută la Slatina. Un bărbat a rămas încarcerat, în urma impactului

POLITICĂacum 4 săptămâni

VIDEO. Primarul din Potcoava a depus jurământul online, fiind izolat la domiciliu după ce a fost confirmat cu COVID-19

ACTUALacum 4 săptămâni

FOTO | Mai multe persoane rănite într-un accident rutier, în Balş

ACTUALacum o lună

VIDEO. Vicele de la Protecţia Consumatorului, chef în pandemie, într-o comună din Gorj. Au participat oameni de afaceri din Olt şi Dolj

ACTUALacum o lună

VIDEO-EXPERIMENT| Poliţist depistat cu alcoolemie, după ce s-a dezinfectat cu spirt

ACTUALacum o lună

Mascaţi au descins în Teleorman, la înmormântarea unui bărbat cu COVID-19

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.