< Pirelli: Cauciucuri de iarnă sau pentru toate anotimpurile? Ghidul Utilizatorului - REPORTER24
Connect with us

ECONOMIE

Pirelli: Cauciucuri de iarnă sau pentru toate anotimpurile? Ghidul Utilizatorului

Publicat

în

Cu iarna apropiindu-se în ritm alert, este important să alegem tipul corect de cauciucuri pentru a fi în acord cu legea și pentru a aborda condițiile de condus dificile ce ne așteaptă.

 Ce să faci: alegi un set de cauciucuri pentru toate sezoanele care vor fi de folos tot anul sau treci direct la cauciucurile de iarnă? Aceasta este o întrebare pe care mulți șoferi și-o pun chiar acum mai ales în țări care au legi legate de cauciucurile de iarnă. Nu există un răspuns simplu, dar cheia constă în a înțelege exact când, unde și cum va fi folosită fiecare mașină, împreună cu nivelul de performanță care este de așteptat. Acești factori ilustrează o imagine a fiecărui conducător individual, ceea ce influențează decizia de cumpărare: dat fiind faptul că aceste cauciucuri pentru toate anotimpurile funcționează foarte bine în majoritatea situațiilor, în afara celor mai solicitante unde un cauciuc specific de sezon este esențial pentru performanță. Dar ambele tipuri de cauciucuri au un lucru fundamental în comun și anume că marginea cauciucului trebuie să arate un marcaj “M+S” sau 3PMSF (în funcție de reglementările din fiecare țară) care indică tipul de cauciuc, previne amendarea conducătorilor și garantează siguranța chiar și în timpul iernii.

IARNA PENTRU ȘOFERII DINAMICI

Cauciucurile de iarnă sunt preferabile dacă se conduc mulți kilometri pe timp de iarnă, pentru muncă sau din plăcere, sau dacă performanța maximă este necesară în toate condițiile de iarnă.

Cu temperaturile scăzute ale toamnei și ale iernii sub șapte grade, cauciucurile de vară nu mai sunt capabile să performeze la maxim, și, așadar, cauciucurile de iarnă sunt mai bune pentru șoferii care necesită mai multă performanță. Datorită componentului mai moale, care performează foarte bine chiar și când temperaturile scad sub zero, cauciucurile de iarnă garantează exploatarea rutieră optimă, tracțiune și frânare, chiar și pe suprafețe cu aderență slabă: toate acestea adaugă la o siguranță îmbunătățită și un confort crescut. Proprietățile chimice ale componenților pentru iarnă reduc distanțele de frânare pe suprafețele ude (cu până la 15%) și pe suprafețele cu zăpadă (cu până la 50% în comparație cu un cauciuc de vară). Modelul specific al benzii de rulare îmbunătățește de asemenea performanța, mulțumită blocurilor de rulare proiectate să capteze zăpada și să crească aderența prin frecarea oferită de contactul ‘zăpadă pe zăpadă’ – fără nevoia de lanțuri pentru zăpadă. Canalele largi permit apei să fie dispersată în mod rapid și eficient când plouă, reducând riscul acvaplanării pentru a asigura un condus mai sigur pe timp umed. Cauciucurile de iarnă sunt recunoscute prin marcajele M+S sau M&S și M-S (care semnifică noroi și zăpadă). Acest marcaj este de obicei acompaniat de simbolul 3MPF (care înfățișează un munte și un fulg de zăpadă, inițialele însemnând ‘munte cu trei vârfuri și fulg de zăpadă’). Gândiți-vă la el ca la o marcă pentru cauciucurile de iarnă.

GAMA PIRELLI PENTRU IARNĂ

Pentru șoferii cu mașini puternice, Pirelli oferă gama P Zero Winter: cauciucuri care sunt dezvoltate în colaborare cu producători de mașini în acord cu strategia ‘perfect fit’ a Pirelli care denotă cauciucuri făcute pe măsura mașinilor pe care sunt montate; o caracteristică a P Zero. Mașinile premium de top au disponibile Winter Sottozero 3, cu niveluri mari de performanță, în timp ce Cinturato Winter este pentru șoferii de mașini de oraș, SUV-uri urbane și vehicule crossover. Pentru SUV-urile de ultimă generație și vehiculele crossover cauciucurile Scorpion Winter sunt ideale, pe când cauciucul Carrier Winter este proiectat pentru camionete și camioane ușoare.

ALL SEASON PENTRU ȘOFERII DIN ORAȘ

Dacă mașina este folosită în principal pentru condusul în oraș departe de regiunile muntoase, cu temperaturi cuprinse între -5°C și +23°C și parcurgând mai puțin de 25.000 de kilometri pe an fără nevoia de performanțe sport, cauciucurile all season sunt cea mai bună alegere. Un cauciuc pentru toate anotimpurile este caracterizat de un design și de un model al benzii de rulare care este suficient de echilibrat pentru a funcționa bine la temperaturi joase și înalte, atât pe asfalt ud cât și uscat. Performanța generală este bună, precum și versatilitatea. Este important să ne amintim totuși că acest tip de cauciuc nu va ajunge niciodată la performanța cauciucurilor de vară pe timpul verii sau a cauciucurilor de iarnă pe timpul iernii, dar el reprezintă un compromis excelent în toate situațiile descrise.

 CELE PATRU ANOTIMPURI ALE PIRELLI

Gama all season a companiei Pirelli este una largă, acoperind numeroase tipuri de vehicule. Cinturato All Season Plus este proiectat pentru a întâlni nevoile șoferilor care au cauciucuri cu mărimi între 15 si 20 de inci și care își folosesc mașinile mai ales în oraș. Pentru șoferii de vehicule crossover sau SUV, Pirelli produce cauciucul Scorpion Verde All Season SF, pe când gama pentru toate anotimpurile este completată de cauciucul Carrier All Season, pentru camionete și vehicule comerciale ușoare. Cinturato All Seasons Plus și Scorpion Verde All Season SF sunt de asemenea disponibile cu Seal Inside, care permite conducătorilor să continue drumul chiar și cu o gaură în cauciuc de până la patru milimetri. Scorpion Verde All Season vine în plus cu opțiunea de cauciucuri Self-Supporting Run Flat.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Reprezentanții HoReCa negociază schema de ajutor la Guvern. Suma depășește 500 de milioane de euro

Publicat

în

Patronii de cafenele şi restaurante discută, miercuri, cu premierul Ludovic Orban schema de ajutor pentru supravieţuirea industriei ospitalităţii din România.

Varianta avansată de Executiv prevede acordarea a 20% din pierderile suferite la nivelul cifrei de afaceri din anul curent, prin comparaţie cu anul precedent, însă nu este clar din ce surse vor fi acordaţi aceşti bani, scrie Antena3.

Surse spun că ministrul de Finanţe Florin Cîţu nu ar fi de acord cu această schemă tocmai din cauză că nu sunt bani la buget.

La rândul lor, patronii spun că, doar pentru restaurante, valoarea ajutorului de stat ar urma să ajungă la 350 de milioane de euro.

Dacă se adaugă şi restaurantele din hoteluri, suma depăşeşte 500 de milioane de euro.

În cazul în care părţile vor ajunge, miercuri, la un compromis asupra schemei de ajutor de stat, va trebui notificată Comisia Europeană.

Cel mai probabil, banii pentru salvarea a ceea ce a mai rămas din HoReCa ar urma să fie prevăzuţi în bugetul pe 2021.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Salariul minim, majorat în funcție de evoluția economiei

Publicat

în

Premierul Ludovic Orban a avut, luni, consultări cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social pe tema evoluției salariului minim brut pe țară garantat în plată. Prim-ministrul a transmis partenerilor sociali că salariul minim brut pe țară garantat în plată pentru anul 2021 va fi majorat în funcție de evoluția economiei.

“Suntem adepții unui mecanism de creștere care să se bazeze pe realitățile economice, respectiv rata inflației, creșterea productivității și alți factori economici. Obiectivul nostru este să nu fie afectate locurile de muncă, mai ales în această perioadă în care companiile se confruntă cu dificultăți din cauza crizei sanitare”, a afirmat șeful Executivului, potrivit Realitatea Plus.

Partenerii sociali au subliniat și importanța îmbunătățirii dialogului între structurile patronale și sindicale, precum și a stabilității evoluției salariului minim.

În acest context, premierul Ludovic Orban a propus constituirea unui grup de lucru format din experți ai patronatelor, sindicatelor și Guvernului, care să facă o analiză comparativă privind mecanismele aflate la baza evoluției salariului minim în alte state europene. În urma acestei analize, se va putea stabili în mod obiectiv o forma de creștere predictibilă a salariului minim pentru următorii patru ani”, a arătat prim-ministrul.

La discuțiile în format videoconferință a participat și ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Premierul a vorbit și despre alte programe ale Guvernului.

”Am instituit, pentru prima dată cred, un program de granturi pentru studenți: start-up students. Încercăm să venim în sprijinul tinerilor care au inițiativă. Am emis actul normativ prin care am garantat gratuitatea navetei școlare pentru elevi și am pregătit o serie de măsuri care vor fi prezentate în perioada următoare”, a declarat premierul Ludovic Orban, marți, la consultări cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ECONOMIE

Alro şi-a extins pe încă trei ani un împrumut de 150 milioane dolari

Publicat

în

Alro Slatina a extins până în 2023 două facilități de credit sindicalizate în valoare cumulată de 150 milioane USD, sub coordonarea EximBank.

Linia de credit va susține strategia Alro pe termen lung, axată pe extinderea portofoliului de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare destinate industriilor sofisticate și pe implementarea tehnologiilor de ultimă generație necesare pentru a atinge țintele de neutralitate climatică.

Sindicatul băncilor a inclus Unicredit Bank, OTP Bank România, EximBank, ING Bank Filiala București, Raiffeisen Bank, Intesa Sanpaolo Romania, CEC Bank, Banca Transilvania, Garanti Bank și Banca Internațională pentru Cooperare Economică.

„Anul acesta ne-am confruntat cu o nouă paradigmă economică care a afectat întreaga economie internațională și ne-a obligat să punem în aplicare un program anti-criză rapid și complex, care a demonstrat rezultate foarte bune și ne-a permis să rămânem competitivi pe o piață internațională foarte dură”, a declarat Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

Anul acesta, Alro a implementat un program anti-criză care a obținut rezultate bune și a permis companiei să rămână competitivă pe piețele UE și pe cele internaționale și să păstreze operaționale toate unitățile de producție.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

POLITICĂacum 47 de minute

Dan Barna, şeful USR, a anunţat că are COVID

ACTUALacum 5 ore

Sfârşit crunt pentru un şofer de camion >> A MURIT după ce anvelopa pe care încerca să o schimbe a explodat

ACTUALacum 5 ore

MACABRU >> A întreţinut relaţii sexuale, într-o gară, cu un bărbat care tocmai decedase

ACTUALacum 6 ore

Restaurarea Casei Căsătoriilor din Craiova, mult prea costisitoare. Proiectul nu a trecut de votul consilierilor

ACTUALacum 7 ore

Descinderi la RAR. Un milion de euro găsiți în găleți, în birourile șefilor

ACTUALacum 7 ore

VIDEO. Locuinţă distrusă de un incendiu, în judeţul Olt

ACTUALacum 7 ore

Descoperire MACABRĂ, într-un apartament din Brezoi

ACTUALacum 7 ore

FOTO. Zeci de proiectile explozive, grenade şi cartuşe, distruse de pompierii olteni

ACTUALacum 8 ore

Primăria Slatina aprinde mai devreme iluminatul de Sărbători

ACTUALacum 8 ore

Pirelli, donaţie către Spitalul Slatina

ACTUALacum 8 ore

Tânăr din Craiova, cercetat penal pentru furt de bunuri și bani dintr-o locuință. A intrat în casa respectivă pe geamul de la bucătărie

ACTUALacum 9 ore

De ce spune preşedintele CJ Olt că nu se va vaccina împotriva COVID-19

TECHacum 9 ore

Importanta camerelor de supraveghere wireless pentru exterior – siguranta la cele mai inalte standarde

ACTUALacum 9 ore

„Rabla pentru electrocasnice” începe în 15 decembrie. Buget de peste 40.000.000 de lei

ACTUALacum 9 ore

Peste 225 de noi cazuri de coronavirus, raportate în județul Dolj

ACTUALacum 9 ore

COVID-19: 9.005 cazuri noi şi 171 decese | Raportul pe judeţe

ACTUALacum 10 ore

Cazuri de Covid în Primăria Craiova. Ședința Consiliului Local mutată în online

ACTUALacum 10 ore

„Noaptea Cercetătorilor” încântă publicul cu știință. Ce au pregătit organizatorii pentru ediția din acest an

ACTUALacum 11 ore

FOTO. O primărie din Olt a amplasat, pe mai multe străzi din oraş, panouri prin care informează că nu administrează crosabilul şi trotuarele, aflate în stare de degradare

ACTUALacum 11 ore

Activitatea Primăriei Craiova se va muta la Centrul Multifuncțional. Firmele din acest sediu trebuie să își găsească alte spații

ANUNȚURIacum 12 ore

Comunicat de presă

ACTUALacum 12 ore

VIDEO. ÎMBULZEALĂ la un supermarket din Alexandria: S-au călcat în picioare pentru o bucată de carne de por

ACTUALacum 12 ore

28 de percheziții la membrii unui grup de contrabandă cu țigări. Șapte polițiști, implicați

ACTUALacum 12 ore

Un bărbat din Brezoi, judeţul Vâlcea, a murit carbonizat în locuinţă

ACTUALacum 2 zile

 Ionuţ Cătălin Tudor, dat dispărut de familie după ce plecat la bancă şi nu a mai revenit

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

Primăria Caracal face angajări pentru Spitalul Municipal. Ce posturi se caută

ACTUALacum 2 zile

Doi bărbaţi au murit într-o comună din Olt: Unul s-a spânzurat, iar celălalt a făcut infarct

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Ion Doldurea: „Vrem să aflăm de la cetăţeni cum văd ei partea de mobilitate urbană şi, mai ales, partea de strategie privind dezvoltarea municipiului”

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

FOTO. Cel mai lung drum judeţean din Olt, modernizat cu fonduri europene. S-a turnat primul strat de asfalt

ACTUALacum 3 zile

Polițist tăiat cu un cuțit, într-un cartier din Craiova. Intervenise la un scandal provocat de mai multe persoane

ACTUALacum 2 zile

Poliţiştii din Argeş, percheziţii la locuinţa manelistului Dani Mocanu

ACTUALacum 4 zile

10 autoturisme implicate într-un accident pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Şase persoane au fost rănite

ACTUALacum 3 zile

Fost agent de poliție din Dolj, condamnat definitiv, cu executare, pentru luare de mită

ACTUALacum 24 de ore

VIDEO | IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL: Tânără de 18 ani, bătută cu bestialitate de un adolescent

ACTUALacum 3 zile

Agenţia Medicamentului a interzis vânzarea către populaţie a testelor rapide pentru COVID-19

ACTUALacum o zi

Încă un medic a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Avea 44 de ani

ACTUALacum 24 de ore

Craiova | Două persoane au murit după ce și-au făcut un consult medical la o clinică privată. Bărbatul a decedat în fața unității, femeia în interiorul unității

ACTUALacum 2 zile

DRAMĂ. Trei membri ai unei familii din Gorj, infectaţi cu COVID-19, au murit unul după altul, la câteva zile distanţă

ACTUALacum 2 zile

Adrian Streinu Cercel: „Cine critică vaccinul să tacă, dacă nu, să-și asume morții”

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

Primăria Slatina, investiţie pe opt străzi din municipiu. Se intervine la nivelul carosabilului şi trotuarelor

ACTUALacum 24 de ore

FOTO. Tânără bătută cu bestialitate de un adolescent. Agresorul a fost reţinut

ACTUALacum 4 zile

Medicul Valeriu Gheorghiță: „Vor fi înființate caravane pentru vaccinarea anti-Covid a persoanelor greu deplasabile”

ACTUALacum 2 zile

Poliţiştii din Gorj au tras 16 focuri de armă pentru a opri o maşină în care se afla şi un minor

ACTUALacum 2 zile

Alexandru Rafila: „Numărul de teste COVID a început să scadă de la o zi la alta. E anormal”

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Primăria Caracal îşi întăreşte departamentul pentru accesarea de fonduri europene. Obiectiv: atragerea a 100 milioane euro, în patru ani

ACTUALacum o zi

Un pompier infectat cu COVID-19 a murit la Râmnicu Vâlcea, într-un salon neîncălzit, cerând o pătură

ACTUALacum o zi

Basmul lui Petre Ispirescu, explicat cu limbaj PORNO de o profesoară

ACTUALacum o zi

Angajat Alro Slatina, lovit MORTAL de un tren pe linia industrială a societăţii

ACTUALacum 12 ore

VIDEO. ÎMBULZEALĂ la un supermarket din Alexandria: S-au călcat în picioare pentru o bucată de carne de por

ACTUALacum 24 de ore

VIDEO | IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL: Tânără de 18 ani, bătută cu bestialitate de un adolescent

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Autoturism incendiat pe un câmp din Olt. Proprietarul încă de negăsit

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Un autoturism aflat în mers a luat foc, pe o stradă din Slatina

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. GRAV accident rutier, pe Defileul Jiului: Două maşini implicate, trei victime

ADMINISTRAŢIEacum 2 săptămâni

VIDEO. Cum arată şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, în zona noului pod peste Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. INCENDIU la Terapie Intensivă. 7 oameni AU MURIT

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Profesor filmat când accesa site-uri cu prostituate, în timpul cursului online

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Un şofer băut a doborât un semn de circulaţie în Slatina

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Alex Bodi, reţinut de DIICOT. De ce este acuzat fostul soţ al Biancăi Drăguşanu

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi alte patru judeţe, într-un dosar de proxenetism şi trafic de persoane

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Înmormântare cu manele, la Drăgăneşti-Olt. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Comerciant din Piaţa Zahana din Slatina: “Mergeţi la Bucureşti şi-l luaţi de gât pe cel care a dat această lege!”. Scoşi din Piaţă, oamenii au luat cu asalt Prefectura

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Grav accident rutier, în Teleorman. Căruţă izbită de un autoturism, un bărbat prins sub atelaj

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

#AnalizaDinGrădină, un demers jurnalistic Reporter 24 | Episodul 1

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Iohannis, la şedinţa Guvernului: Toate școlile online. Restricționare circulație noaptea. Închiderea magazinelor dupa 21. Masca obligatorie peste tot în ţară. Târguri și piețe inchise

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Noi imagini de pe şantierul Tronsonului 2 al Drumului Expres. Cum arată podul peste DJ 653

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 2 noiembrie | Invitat – şeful IPJ Olt, Mihai Mihalache

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Patru persoane rănite într-un accident rutier cu două maşini, petrecut noaptea trecută la Slatina. Un bărbat a rămas încarcerat, în urma impactului

POLITICĂacum 4 săptămâni

VIDEO. Primarul din Potcoava a depus jurământul online, fiind izolat la domiciliu după ce a fost confirmat cu COVID-19

ACTUALacum 4 săptămâni

FOTO | Mai multe persoane rănite într-un accident rutier, în Balş

ACTUALacum o lună

VIDEO. Vicele de la Protecţia Consumatorului, chef în pandemie, într-o comună din Gorj. Au participat oameni de afaceri din Olt şi Dolj

ACTUALacum o lună

VIDEO-EXPERIMENT| Poliţist depistat cu alcoolemie, după ce s-a dezinfectat cu spirt

ACTUALacum o lună

Mascaţi au descins în Teleorman, la înmormântarea unui bărbat cu COVID-19

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.