< Emil Moţ a vorbit despre proiectele din noul mandat de primar al Slatinei - REPORTER24
Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Emil Moţ a vorbit despre proiectele din noul mandat de primar al Slatinei

Publicat

în

Primarul Slatinei Emil Moţ a declarat, după depunerea jurământului pentru al doilea mandat de edil, că urmează patru ani de muncă, la fel ca în mandatul pe care l-a încheiat.

Emil Moţ a arătat că foarte multe dintre proiectele începute în primul mandat de primar se vor concretiza, în următorii patru ani.

„Eu și președintele Consiliul Județean, Marius Oprescu, vă promitem tuturor că vom face atât pentru Slatina, cât și pentru județul Olt, cele mai bune lucruri. Vom continua să investim în Slatina, să investim în județ, vom continua să ducem acest oraș exact acolo unde-i este locul lui, un oraș european. Ați văzut, la Slatina, de un an, am început cele mai mari proiecte, 14 proiecte pe fonduri europene, este o muncă pe care noi, la Primăria Slatina, am făcut-o de trei ani și care din momentul acesta începe să se concretizeze. Adică și slătinenii vor vedea în teren ce am făcut noi trei ani de zile”, a declarat Emil Moţ.

Şi în noul mandat al primarului Emil Moţ, atragerea de fonduri europene va fi o componentă importantă.

„Vreau să vă spun că avem multe proiecte în lucru, multe lucruri pe care noi le vom face în următorii ani și principala direcție va fi atragerea de noi fonduri europene, între anii 2021-2027, vorbim de alte fonduri europene pentru Slatina. Sper să avem un mandat liniștit domnule președinte, în care noi să ne facem treaba exact cum ne-am făcut-o în ultimii patru ani de zile, ne-o vom face și în continuare, în următorii patru ani. Vreau să le mulțumesc încă odată slătinenilor pentru că ne-au votat și pentru că ne-au arătat că noi am făcut treabă pentru toți ai noștri din municipiul Slatina”, a conchis Moţ.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Restaurarea Casei Căsătoriilor din Craiova, mult prea costisitoare. Proiectul nu a trecut de votul consilierilor

Publicat

în

Consilierii municipali craioveni au respins, joi, proiectul potrivit căruia investiția privind restaurarea Casei Căsătoriilor din Craiova, evaluată inițial la aproximativ 11 milioane de lei,costă acum aproximativ 16,9 milioane de lei. 

Au fost 19 voturi împotrivă și 12 pentru și inclusiv edilul urbei, Lia Olguța Vasilescu, a spus că i se pare mare acest salt financiar.

Totodată, acesteia nu i se pare o idee bună nici transformarea clădirii într-un muzeu, dar consideră că aceasta era singura varianată ca administrația să pună mâna pe banii europeni.

”Și mie mi se pare, într-adevăr, diferența foarte mare. Nu contest ce spune doamna Trif( reprezentantului firmei Getrix care a întocmit documentația), că asta s-ar putea să fie suma reală, dar este clar că s-a pornit prost proiectul de la început și nu numai vizavi de suma respectivă, ci din faptul că noi pierdem, de fapt, o clădire. Ceea ce era Casa Căsătoriilor se va transforma într-un muzeu. Nici nu pot să dau vina pe colegii noștri, pentru că la vremea respectivă au găsit o singură sursă de finanțare. Adică era deschisă axă doar pentru muzee și au vrut să profite de bani ca să poată reabilita această clădire monument. CL va trebui, totuși, să-și asume faptul că s-a făcut până acum o ivestiție de 130.000 pe studiul de fezabilitate. Încercăm să nu pierdem această sumă, pentru că îl aruncăm la gunoi, și o să încercăm să găsim altă axă cu ADR pe finanțare europeană ca să putem măcar să o avem în continuare pentru ceea ce era ea folosită în ultimii, ani, de Casă a Căsătoriilor, și nu de muzeru care nu e necesar în această perioadă”, a declarat primarul Craiovei.

La ședința de joi a participat și managerul firmei SC GETRIX SA Craiova, cea care a întocmit documentația, oferind explicații pentru creșterile înregistrate în privința cheltuielilor (din anul 2017 până în prezent au avut loc creșteri salariale, cu utilitățile, cu manopera, cu materialele de construcție). Astfel, potrivit noilor calcule, suma necesară acum este de 16,9 milioane de lei, nu 11,1 milioane lei cât a fost inițial.

Contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile privind reabilitarea și transformarea în muzeu a Casei Rusănescu din Craiova a fost semnat de către primarul Mihail Genoiu în luna decembrie 2018.

Conform proiectului inițial, urmau a fi efectuate lucrări de restaurare, consolidare și dotare a clădirii. După finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare, în cadrul monumentului istoric urma a fi amenajat Muzeul Personalităților Craiovene.

Casa Rusănescu sau Casa Căsătoriilor, cum mai este cunoscută în rândul craiovenilor, este situată în zona centrală a orașului, pe Bulevardul Știrbei Vodă, fiind o clădire de patrimoniu de interes local care apare în lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii. Această clădire monument istoric a aparținut boierului craiovean Ștefan D. Rusănescu și datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, fiind un reper arhitectural și stilistic semnificativ pentru arhitectura Municipiului Craiova.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Cazuri de Covid în Primăria Craiova. Ședința Consiliului Local mutată în online

Publicat

în

Ședința ordinară a Consiliului Local Craiova s-a ținut online, joi, din cauza existenței în instituție a unor cazuri de coronavirus. 

Purtătorul de cuvânt al instituției, Marina Andronache, a explicat că la o astfel de ședință în sală sunt prezenți nu doar consilieri locali, ci și directori ai unităților subordonate sau șefi de servicii, lucru ce ar fi complicat situația în privința numărului de persoane participante.

„Referitor la motivul pentru care sedinta se ține online – este din cauza aparitiei de cazuri COVID în primărie. Asa cum stiti, la o sedinta a consiliului local trebuie sa fie prezenti, in afara de consilierii locali, si directorii, sefii de serviciu din primarie care au legatura cu subiectele de pe ordinea de zi. Din start, ar fi fost mult mai multe persoane prezente în sala mare, față de ședința de constituire, de exemplu”, a explicat Andronache.

În ceea ce privește modul de organizare al ședinței, fie tehnologia, fie lipsa de concentrare a unora dintre consilieri sau replicile acide adresate periodic au făcut ca lucrurile să se desfășoare mai greoi comparativ cu felul în care decurge întrunirea în format fizic.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

FOTO. O primărie din Olt a amplasat, pe mai multe străzi din oraş, panouri prin care informează că nu administrează crosabilul şi trotuarele, aflate în stare de degradare

Publicat

în

Primăria Corabia din judeţul Olt a amplasat pe mai multe străzi din oraş panouri informative prin care informează că aceste străzi sunt parte integrantă a unor drumul naţional şi, prin urmare, sunt administrate de Compania de Drumuri şi nu de administraţia locală. Pe panouri sunt trecute şi numerele de contact ale instituţiei din subordinea Ministerului Transporturilor.

Este vorba despre străzile Carpați, Dumitru Buzdun şi Traian, care sunt parte a drumului naţional DN 54. Reprezentanţii aduc la cunoştinţă că, în conformitate cu Ordonanța de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, art.1 ( pct. 3), fac parte integrantă din drum, trotuarele și plantațiile (arborii) din zona drumului.

Iar, în conformitate cu art. 21 al aceleiaşi ordonanţe, Ministerul Transporturilor este administratorul drumurilor de interes național, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Reprezentanţii Primăriei Corabia spun că au înaintat o solicitare către această instituție, pentru a interveni de urgență asupra DN 54 –  străzile Carpați, Dumitru Buzdun şi Traian pentru a asigura o deplasare în siguranță atât a autovehiculelor, cât și a pietonilor. O solicitare a fost înaintată și Serviciului Circulație al Poliției orașului Corabia pentru a se asigura respectarea siguranței circulației, pe acest tronson de drum.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean, a declarat că administraţia locală derulează un proiect cu fonduri europene care vizează reabilitarea tuturor străzilor şi trotuarelor degradate din oraş, cu excepţia celor trei străzi, pe care nu le are în administrare. Reprezentanţii primăriei speră ca şi compania din subordinea Ministerului Transporturilor să aducă infrastructura rutieră la acelaşi nivel ca restul oraşului.

„Am dorit să informăm cetățenii orașului Corabia că aceste străzi fac parte din DN 54 și DN 54 A, deci nu sunt administrate de Primăria Corabia. Avem un proiect important prin POR, semnat în anul 2019, care ne permite să reparăm trotuarele din oraș, aflate într-o stare accentuată de degradare, și din păcate trotuarele aflate pe străzile care aparțin de drumurile naționale nu am putut să le integrăm in proiect. Cetățenii trebuie să fie informați deoarece ne-au făcut sesizări cu privire la starea proastă a trotuarelor și a șoselei de pe DN 54 și DN 54 A. Am informat și noi mai departe autoritățile competente să repare aceste străzi și sperăm să se rezolve cât mai repede această situație deoarece, după cum vedeți, starea acestor drumuri și trotuare este foarte proastă”, a declarat Dan Oltean.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 21 de minute

Viceprimar din Olt, infectat cu COVID-19, mort la spital după mai multe zile de comă

ACTUALacum 34 de minute

Accident rutier pe Valea Oltului cu un camion şi o maşină implicate. O persoană încarcerată

POLITICĂacum 2 ore

Dan Barna, şeful USR, a anunţat că are COVID

ACTUALacum 6 ore

Sfârşit crunt pentru un şofer de camion >> A MURIT după ce anvelopa pe care încerca să o schimbe a explodat

ACTUALacum 6 ore

MACABRU >> A întreţinut relaţii sexuale, într-o gară, cu un bărbat care tocmai decedase

ACTUALacum 7 ore

Restaurarea Casei Căsătoriilor din Craiova, mult prea costisitoare. Proiectul nu a trecut de votul consilierilor

ACTUALacum 8 ore

Descinderi la RAR. Un milion de euro găsiți în găleți, în birourile șefilor

ACTUALacum 8 ore

VIDEO. Locuinţă distrusă de un incendiu, în judeţul Olt

ACTUALacum 8 ore

Descoperire MACABRĂ, într-un apartament din Brezoi

ACTUALacum 9 ore

FOTO. Zeci de proiectile explozive, grenade şi cartuşe, distruse de pompierii olteni

ACTUALacum 9 ore

Primăria Slatina aprinde mai devreme iluminatul de Sărbători

ACTUALacum 9 ore

Pirelli, donaţie către Spitalul Slatina

ACTUALacum 9 ore

Tânăr din Craiova, cercetat penal pentru furt de bunuri și bani dintr-o locuință. A intrat în casa respectivă pe geamul de la bucătărie

ACTUALacum 10 ore

De ce spune preşedintele CJ Olt că nu se va vaccina împotriva COVID-19

TECHacum 10 ore

Importanta camerelor de supraveghere wireless pentru exterior – siguranta la cele mai inalte standarde

ACTUALacum 10 ore

„Rabla pentru electrocasnice” începe în 15 decembrie. Buget de peste 40.000.000 de lei

ACTUALacum 10 ore

Peste 225 de noi cazuri de coronavirus, raportate în județul Dolj

ACTUALacum 10 ore

COVID-19: 9.005 cazuri noi şi 171 decese | Raportul pe judeţe

ACTUALacum 11 ore

Cazuri de Covid în Primăria Craiova. Ședința Consiliului Local mutată în online

ACTUALacum 11 ore

„Noaptea Cercetătorilor” încântă publicul cu știință. Ce au pregătit organizatorii pentru ediția din acest an

ACTUALacum 12 ore

FOTO. O primărie din Olt a amplasat, pe mai multe străzi din oraş, panouri prin care informează că nu administrează crosabilul şi trotuarele, aflate în stare de degradare

ACTUALacum 12 ore

Activitatea Primăriei Craiova se va muta la Centrul Multifuncțional. Firmele din acest sediu trebuie să își găsească alte spații

ANUNȚURIacum 13 ore

Comunicat de presă

ACTUALacum 13 ore

VIDEO. ÎMBULZEALĂ la un supermarket din Alexandria: S-au călcat în picioare pentru o bucată de carne de por

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

Primăria Caracal face angajări pentru Spitalul Municipal. Ce posturi se caută

ACTUALacum 2 zile

 Ionuţ Cătălin Tudor, dat dispărut de familie după ce plecat la bancă şi nu a mai revenit

ACTUALacum 2 zile

Doi bărbaţi au murit într-o comună din Olt: Unul s-a spânzurat, iar celălalt a făcut infarct

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Ion Doldurea: „Vrem să aflăm de la cetăţeni cum văd ei partea de mobilitate urbană şi, mai ales, partea de strategie privind dezvoltarea municipiului”

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

FOTO. Cel mai lung drum judeţean din Olt, modernizat cu fonduri europene. S-a turnat primul strat de asfalt

ACTUALacum 2 zile

Poliţiştii din Argeş, percheziţii la locuinţa manelistului Dani Mocanu

ACTUALacum 3 zile

Polițist tăiat cu un cuțit, într-un cartier din Craiova. Intervenise la un scandal provocat de mai multe persoane

ACTUALacum 4 zile

10 autoturisme implicate într-un accident pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Şase persoane au fost rănite

ACTUALacum o zi

VIDEO | IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL: Tânără de 18 ani, bătută cu bestialitate de un adolescent

ACTUALacum 3 zile

Fost agent de poliție din Dolj, condamnat definitiv, cu executare, pentru luare de mită

ACTUALacum o zi

Încă un medic a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Avea 44 de ani

ACTUALacum o zi

Craiova | Două persoane au murit după ce și-au făcut un consult medical la o clinică privată. Bărbatul a decedat în fața unității, femeia în interiorul unității

ACTUALacum 4 zile

Medicul Valeriu Gheorghiță: „Vor fi înființate caravane pentru vaccinarea anti-Covid a persoanelor greu deplasabile”

ACTUALacum 3 zile

Agenţia Medicamentului a interzis vânzarea către populaţie a testelor rapide pentru COVID-19

ACTUALacum 2 zile

DRAMĂ. Trei membri ai unei familii din Gorj, infectaţi cu COVID-19, au murit unul după altul, la câteva zile distanţă

ACTUALacum 2 zile

Adrian Streinu Cercel: „Cine critică vaccinul să tacă, dacă nu, să-și asume morții”

ACTUALacum o zi

FOTO. Tânără bătută cu bestialitate de un adolescent. Agresorul a fost reţinut

ADMINISTRAŢIEacum 4 zile

Primăria Slatina, investiţie pe opt străzi din municipiu. Se intervine la nivelul carosabilului şi trotuarelor

ACTUALacum 2 zile

Alexandru Rafila: „Numărul de teste COVID a început să scadă de la o zi la alta. E anormal”

ACTUALacum o zi

Un pompier infectat cu COVID-19 a murit la Râmnicu Vâlcea, într-un salon neîncălzit, cerând o pătură

ACTUALacum 2 zile

Poliţiştii din Gorj au tras 16 focuri de armă pentru a opri o maşină în care se afla şi un minor

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Primăria Caracal îşi întăreşte departamentul pentru accesarea de fonduri europene. Obiectiv: atragerea a 100 milioane euro, în patru ani

ACTUALacum o zi

Angajat Alro Slatina, lovit MORTAL de un tren pe linia industrială a societăţii

ACTUALacum o zi

Basmul lui Petre Ispirescu, explicat cu limbaj PORNO de o profesoară

ACTUALacum 13 ore

VIDEO. ÎMBULZEALĂ la un supermarket din Alexandria: S-au călcat în picioare pentru o bucată de carne de por

ACTUALacum o zi

VIDEO | IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL: Tânără de 18 ani, bătută cu bestialitate de un adolescent

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Autoturism incendiat pe un câmp din Olt. Proprietarul încă de negăsit

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Un autoturism aflat în mers a luat foc, pe o stradă din Slatina

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. GRAV accident rutier, pe Defileul Jiului: Două maşini implicate, trei victime

ADMINISTRAŢIEacum 2 săptămâni

VIDEO. Cum arată şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, în zona noului pod peste Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. INCENDIU la Terapie Intensivă. 7 oameni AU MURIT

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Profesor filmat când accesa site-uri cu prostituate, în timpul cursului online

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Un şofer băut a doborât un semn de circulaţie în Slatina

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Alex Bodi, reţinut de DIICOT. De ce este acuzat fostul soţ al Biancăi Drăguşanu

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi alte patru judeţe, într-un dosar de proxenetism şi trafic de persoane

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Înmormântare cu manele, la Drăgăneşti-Olt. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Comerciant din Piaţa Zahana din Slatina: “Mergeţi la Bucureşti şi-l luaţi de gât pe cel care a dat această lege!”. Scoşi din Piaţă, oamenii au luat cu asalt Prefectura

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Grav accident rutier, în Teleorman. Căruţă izbită de un autoturism, un bărbat prins sub atelaj

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

#AnalizaDinGrădină, un demers jurnalistic Reporter 24 | Episodul 1

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Iohannis, la şedinţa Guvernului: Toate școlile online. Restricționare circulație noaptea. Închiderea magazinelor dupa 21. Masca obligatorie peste tot în ţară. Târguri și piețe inchise

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Noi imagini de pe şantierul Tronsonului 2 al Drumului Expres. Cum arată podul peste DJ 653

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 2 noiembrie | Invitat – şeful IPJ Olt, Mihai Mihalache

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Patru persoane rănite într-un accident rutier cu două maşini, petrecut noaptea trecută la Slatina. Un bărbat a rămas încarcerat, în urma impactului

POLITICĂacum 4 săptămâni

VIDEO. Primarul din Potcoava a depus jurământul online, fiind izolat la domiciliu după ce a fost confirmat cu COVID-19

ACTUALacum 4 săptămâni

FOTO | Mai multe persoane rănite într-un accident rutier, în Balş

ACTUALacum o lună

VIDEO. Vicele de la Protecţia Consumatorului, chef în pandemie, într-o comună din Gorj. Au participat oameni de afaceri din Olt şi Dolj

ACTUALacum o lună

VIDEO-EXPERIMENT| Poliţist depistat cu alcoolemie, după ce s-a dezinfectat cu spirt

ACTUALacum o lună

Mascaţi au descins în Teleorman, la înmormântarea unui bărbat cu COVID-19

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.