< Cătălin Rotea a vorbit despre primele măsuri pe care le ia ca primar al Balşului - REPORTER24
Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Cătălin Rotea a vorbit despre primele măsuri pe care le ia ca primar al Balşului

Publicat

în

Noul primar al oraşului Balş, Cătălin Rotea, a trecut în revistă cele mai importante proiecte pe care vrea să le implementeze, după ce a preluat oficial conducerea administraţiei publice de pe Olteţ.

Crearea de locuri de muncă şi reabilitarea infrastructurii sunt doar două direcţii de acţiune.

„Sunt foarte multe lucruri pe care urmează să le implementăm, într-un timp foarte scurt, pentru că oraşul Balş a stat într-o stare de lâncezeală, în ultimii 12 ani. Trebuie create locuri de muncă, trebuie pusă la punct infrastructura. Fiecare locuinţă din Balş trebuie să fie racordată la canalizare, apă, gaze, curent electric. Iluminatul public trebuie extins, trebuie create locuri de joacă pentru copii. Este o listă întreagă pe care le-am propus şi pe care le-am discutat în campania electorală şi pe care oamenii le-au agreat. Rămâne să le punem în practică”, a afirmat Cătălin Rotea, după depunerea jurământului de primar.

Noul edil a mai declarat că oraşul Balş trebuie să profite cu adevărat de poziţionarea geografică dintre polii de dezvoltare Slatina şi Craiova.

„Eu mă bucur că astăzi, o zi specială pentru mine, pentru că este şi ziua în care m-am căsătorit, acum doi ani, îmi îndeplinesc un vis care începea acum patru ani şi jumătate, tot pe scările acestei primării, tot alături de domnul preşedinte Marius Oprescu. Spuneam atunci că mi-aş dori ca biroul meu să fie foarte aproape de locul în care m-am născut, adică tot aici la etajul unu, pentru că în 1984, aici era Spitalul Orăşenesc. Îmi propun ca acest oraş să fie cu adevărat un oraş european, la standarde europene, pentru că suntem situaţi între Craiova şi Slatina, între doi poli industriali foarte importanţi şi este important ca acest oraş să se dezvolte aşa cum trebuie”, a conchis Rotea.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Restaurarea Casei Căsătoriilor din Craiova, mult prea costisitoare. Proiectul nu a trecut de votul consilierilor

Publicat

în

Consilierii municipali craioveni au respins, joi, proiectul potrivit căruia investiția privind restaurarea Casei Căsătoriilor din Craiova, evaluată inițial la aproximativ 11 milioane de lei,costă acum aproximativ 16,9 milioane de lei. 

Au fost 19 voturi împotrivă și 12 pentru și inclusiv edilul urbei, Lia Olguța Vasilescu, a spus că i se pare mare acest salt financiar.

Totodată, acesteia nu i se pare o idee bună nici transformarea clădirii într-un muzeu, dar consideră că aceasta era singura varianată ca administrația să pună mâna pe banii europeni.

”Și mie mi se pare, într-adevăr, diferența foarte mare. Nu contest ce spune doamna Trif( reprezentantului firmei Getrix care a întocmit documentația), că asta s-ar putea să fie suma reală, dar este clar că s-a pornit prost proiectul de la început și nu numai vizavi de suma respectivă, ci din faptul că noi pierdem, de fapt, o clădire. Ceea ce era Casa Căsătoriilor se va transforma într-un muzeu. Nici nu pot să dau vina pe colegii noștri, pentru că la vremea respectivă au găsit o singură sursă de finanțare. Adică era deschisă axă doar pentru muzee și au vrut să profite de bani ca să poată reabilita această clădire monument. CL va trebui, totuși, să-și asume faptul că s-a făcut până acum o ivestiție de 130.000 pe studiul de fezabilitate. Încercăm să nu pierdem această sumă, pentru că îl aruncăm la gunoi, și o să încercăm să găsim altă axă cu ADR pe finanțare europeană ca să putem măcar să o avem în continuare pentru ceea ce era ea folosită în ultimii, ani, de Casă a Căsătoriilor, și nu de muzeru care nu e necesar în această perioadă”, a declarat primarul Craiovei.

La ședința de joi a participat și managerul firmei SC GETRIX SA Craiova, cea care a întocmit documentația, oferind explicații pentru creșterile înregistrate în privința cheltuielilor (din anul 2017 până în prezent au avut loc creșteri salariale, cu utilitățile, cu manopera, cu materialele de construcție). Astfel, potrivit noilor calcule, suma necesară acum este de 16,9 milioane de lei, nu 11,1 milioane lei cât a fost inițial.

Contractul de finanțare din fonduri europene nerambursabile privind reabilitarea și transformarea în muzeu a Casei Rusănescu din Craiova a fost semnat de către primarul Mihail Genoiu în luna decembrie 2018.

Conform proiectului inițial, urmau a fi efectuate lucrări de restaurare, consolidare și dotare a clădirii. După finalizarea lucrărilor de consolidare și restaurare, în cadrul monumentului istoric urma a fi amenajat Muzeul Personalităților Craiovene.

Casa Rusănescu sau Casa Căsătoriilor, cum mai este cunoscută în rândul craiovenilor, este situată în zona centrală a orașului, pe Bulevardul Știrbei Vodă, fiind o clădire de patrimoniu de interes local care apare în lista monumentelor istorice a Ministerului Culturii. Această clădire monument istoric a aparținut boierului craiovean Ștefan D. Rusănescu și datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, fiind un reper arhitectural și stilistic semnificativ pentru arhitectura Municipiului Craiova.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Cazuri de Covid în Primăria Craiova. Ședința Consiliului Local mutată în online

Publicat

în

Ședința ordinară a Consiliului Local Craiova s-a ținut online, joi, din cauza existenței în instituție a unor cazuri de coronavirus. 

Purtătorul de cuvânt al instituției, Marina Andronache, a explicat că la o astfel de ședință în sală sunt prezenți nu doar consilieri locali, ci și directori ai unităților subordonate sau șefi de servicii, lucru ce ar fi complicat situația în privința numărului de persoane participante.

„Referitor la motivul pentru care sedinta se ține online – este din cauza aparitiei de cazuri COVID în primărie. Asa cum stiti, la o sedinta a consiliului local trebuie sa fie prezenti, in afara de consilierii locali, si directorii, sefii de serviciu din primarie care au legatura cu subiectele de pe ordinea de zi. Din start, ar fi fost mult mai multe persoane prezente în sala mare, față de ședința de constituire, de exemplu”, a explicat Andronache.

În ceea ce privește modul de organizare al ședinței, fie tehnologia, fie lipsa de concentrare a unora dintre consilieri sau replicile acide adresate periodic au făcut ca lucrurile să se desfășoare mai greoi comparativ cu felul în care decurge întrunirea în format fizic.

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

FOTO. O primărie din Olt a amplasat, pe mai multe străzi din oraş, panouri prin care informează că nu administrează crosabilul şi trotuarele, aflate în stare de degradare

Publicat

în

Primăria Corabia din judeţul Olt a amplasat pe mai multe străzi din oraş panouri informative prin care informează că aceste străzi sunt parte integrantă a unor drumul naţional şi, prin urmare, sunt administrate de Compania de Drumuri şi nu de administraţia locală. Pe panouri sunt trecute şi numerele de contact ale instituţiei din subordinea Ministerului Transporturilor.

Este vorba despre străzile Carpați, Dumitru Buzdun şi Traian, care sunt parte a drumului naţional DN 54. Reprezentanţii aduc la cunoştinţă că, în conformitate cu Ordonanța de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, art.1 ( pct. 3), fac parte integrantă din drum, trotuarele și plantațiile (arborii) din zona drumului.

Iar, în conformitate cu art. 21 al aceleiaşi ordonanţe, Ministerul Transporturilor este administratorul drumurilor de interes național, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Reprezentanţii Primăriei Corabia spun că au înaintat o solicitare către această instituție, pentru a interveni de urgență asupra DN 54 –  străzile Carpați, Dumitru Buzdun şi Traian pentru a asigura o deplasare în siguranță atât a autovehiculelor, cât și a pietonilor. O solicitare a fost înaintată și Serviciului Circulație al Poliției orașului Corabia pentru a se asigura respectarea siguranței circulației, pe acest tronson de drum.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean, a declarat că administraţia locală derulează un proiect cu fonduri europene care vizează reabilitarea tuturor străzilor şi trotuarelor degradate din oraş, cu excepţia celor trei străzi, pe care nu le are în administrare. Reprezentanţii primăriei speră ca şi compania din subordinea Ministerului Transporturilor să aducă infrastructura rutieră la acelaşi nivel ca restul oraşului.

„Am dorit să informăm cetățenii orașului Corabia că aceste străzi fac parte din DN 54 și DN 54 A, deci nu sunt administrate de Primăria Corabia. Avem un proiect important prin POR, semnat în anul 2019, care ne permite să reparăm trotuarele din oraș, aflate într-o stare accentuată de degradare, și din păcate trotuarele aflate pe străzile care aparțin de drumurile naționale nu am putut să le integrăm in proiect. Cetățenii trebuie să fie informați deoarece ne-au făcut sesizări cu privire la starea proastă a trotuarelor și a șoselei de pe DN 54 și DN 54 A. Am informat și noi mai departe autoritățile competente să repare aceste străzi și sperăm să se rezolve cât mai repede această situație deoarece, după cum vedeți, starea acestor drumuri și trotuare este foarte proastă”, a declarat Dan Oltean.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 3 ore

Sfârşit crunt pentru un şofer de camion >> A MURIT după ce anvelopa pe care încerca să o schimbe a explodat

ACTUALacum 3 ore

MACABRU >> A întreţinut relaţii sexuale, într-o gară, cu un bărbat care tocmai decedase

ACTUALacum 5 ore

Restaurarea Casei Căsătoriilor din Craiova, mult prea costisitoare. Proiectul nu a trecut de votul consilierilor

ACTUALacum 5 ore

Descinderi la RAR. Un milion de euro găsiți în găleți, în birourile șefilor

ACTUALacum 6 ore

VIDEO. Locuinţă distrusă de un incendiu, în judeţul Olt

ACTUALacum 6 ore

Descoperire MACABRĂ, într-un apartament din Brezoi

ACTUALacum 6 ore

FOTO. Zeci de proiectile explozive, grenade şi cartuşe, distruse de pompierii olteni

ACTUALacum 6 ore

Primăria Slatina aprinde mai devreme iluminatul de Sărbători

ACTUALacum 7 ore

Pirelli, donaţie către Spitalul Slatina

ACTUALacum 7 ore

Tânăr din Craiova, cercetat penal pentru furt de bunuri și bani dintr-o locuință. A intrat în casa respectivă pe geamul de la bucătărie

ACTUALacum 7 ore

De ce spune preşedintele CJ Olt că nu se va vaccina împotriva COVID-19

TECHacum 7 ore

Importanta camerelor de supraveghere wireless pentru exterior – siguranta la cele mai inalte standarde

ACTUALacum 7 ore

„Rabla pentru electrocasnice” începe în 15 decembrie. Buget de peste 40.000.000 de lei

ACTUALacum 7 ore

Peste 225 de noi cazuri de coronavirus, raportate în județul Dolj

ACTUALacum 8 ore

COVID-19: 9.005 cazuri noi şi 171 decese | Raportul pe judeţe

ACTUALacum 8 ore

Cazuri de Covid în Primăria Craiova. Ședința Consiliului Local mutată în online

ACTUALacum 9 ore

„Noaptea Cercetătorilor” încântă publicul cu știință. Ce au pregătit organizatorii pentru ediția din acest an

ACTUALacum 10 ore

FOTO. O primărie din Olt a amplasat, pe mai multe străzi din oraş, panouri prin care informează că nu administrează crosabilul şi trotuarele, aflate în stare de degradare

ACTUALacum 10 ore

Activitatea Primăriei Craiova se va muta la Centrul Multifuncțional. Firmele din acest sediu trebuie să își găsească alte spații

ANUNȚURIacum 10 ore

Comunicat de presă

ACTUALacum 10 ore

VIDEO. ÎMBULZEALĂ la un supermarket din Alexandria: S-au călcat în picioare pentru o bucată de carne de por

ACTUALacum 10 ore

28 de percheziții la membrii unui grup de contrabandă cu țigări. Șapte polițiști, implicați

ACTUALacum 10 ore

Un bărbat din Brezoi, judeţul Vâlcea, a murit carbonizat în locuinţă

ALRO
ACTUALacum 11 ore

Dosar penal deschis în urma accidentului de muncă de la Alro, în urma căruia un angajat a decedat

ACTUALacum 2 zile

 Ionuţ Cătălin Tudor, dat dispărut de familie după ce plecat la bancă şi nu a mai revenit

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Primăria Caracal face angajări pentru Spitalul Municipal. Ce posturi se caută

ACTUALacum 2 zile

Doi bărbaţi au murit într-o comună din Olt: Unul s-a spânzurat, iar celălalt a făcut infarct

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Ion Doldurea: „Vrem să aflăm de la cetăţeni cum văd ei partea de mobilitate urbană şi, mai ales, partea de strategie privind dezvoltarea municipiului”

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

FOTO. Cel mai lung drum judeţean din Olt, modernizat cu fonduri europene. S-a turnat primul strat de asfalt

ACTUALacum 2 zile

Polițist tăiat cu un cuțit, într-un cartier din Craiova. Intervenise la un scandal provocat de mai multe persoane

ACTUALacum o zi

Poliţiştii din Argeş, percheziţii la locuinţa manelistului Dani Mocanu

ACTUALacum 4 zile

10 autoturisme implicate într-un accident pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Şase persoane au fost rănite

ACTUALacum 3 zile

Fost agent de poliție din Dolj, condamnat definitiv, cu executare, pentru luare de mită

ACTUALacum 22 de ore

VIDEO | IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL: Tânără de 18 ani, bătută cu bestialitate de un adolescent

ACTUALacum 2 zile

Agenţia Medicamentului a interzis vânzarea către populaţie a testelor rapide pentru COVID-19

ACTUALacum 3 zile

Medicul Valeriu Gheorghiță: „Vor fi înființate caravane pentru vaccinarea anti-Covid a persoanelor greu deplasabile”

ACTUALacum o zi

DRAMĂ. Trei membri ai unei familii din Gorj, infectaţi cu COVID-19, au murit unul după altul, la câteva zile distanţă

ACTUALacum o zi

Încă un medic a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Avea 44 de ani

ADMINISTRAŢIEacum 3 zile

Primăria Slatina, investiţie pe opt străzi din municipiu. Se intervine la nivelul carosabilului şi trotuarelor

ACTUALacum 22 de ore

Craiova | Două persoane au murit după ce și-au făcut un consult medical la o clinică privată. Bărbatul a decedat în fața unității, femeia în interiorul unității

ACTUALacum o zi

Adrian Streinu Cercel: „Cine critică vaccinul să tacă, dacă nu, să-și asume morții”

ACTUALacum o zi

Poliţiştii din Gorj au tras 16 focuri de armă pentru a opri o maşină în care se afla şi un minor

ACTUALacum 22 de ore

FOTO. Tânără bătută cu bestialitate de un adolescent. Agresorul a fost reţinut

ACTUALacum o zi

Alexandru Rafila: „Numărul de teste COVID a început să scadă de la o zi la alta. E anormal”

ADMINISTRAŢIEacum 2 zile

Primăria Caracal îşi întăreşte departamentul pentru accesarea de fonduri europene. Obiectiv: atragerea a 100 milioane euro, în patru ani

ACTUALacum o zi

Un pompier infectat cu COVID-19 a murit la Râmnicu Vâlcea, într-un salon neîncălzit, cerând o pătură

ACTUALacum 3 zile

Peste 4.200 cazuri noi de coronavirus şi 130 decese | RAPORT pe judeţe

ACTUALacum o zi

Basmul lui Petre Ispirescu, explicat cu limbaj PORNO de o profesoară

ACTUALacum 10 ore

VIDEO. ÎMBULZEALĂ la un supermarket din Alexandria: S-au călcat în picioare pentru o bucată de carne de por

ACTUALacum 22 de ore

VIDEO | IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL: Tânără de 18 ani, bătută cu bestialitate de un adolescent

ACTUALacum 2 zile

VIDEO. Autoturism incendiat pe un câmp din Olt. Proprietarul încă de negăsit

ACTUALacum 6 zile

VIDEO. Un autoturism aflat în mers a luat foc, pe o stradă din Slatina

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. GRAV accident rutier, pe Defileul Jiului: Două maşini implicate, trei victime

ADMINISTRAŢIEacum o săptămână

VIDEO. Cum arată şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti, în zona noului pod peste Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. INCENDIU la Terapie Intensivă. 7 oameni AU MURIT

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Profesor filmat când accesa site-uri cu prostituate, în timpul cursului online

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO: Un şofer băut a doborât un semn de circulaţie în Slatina

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Alex Bodi, reţinut de DIICOT. De ce este acuzat fostul soţ al Biancăi Drăguşanu

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea şi alte patru judeţe, într-un dosar de proxenetism şi trafic de persoane

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Înmormântare cu manele, la Drăgăneşti-Olt. Poliţiştii au aplicat amenzi

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Comerciant din Piaţa Zahana din Slatina: “Mergeţi la Bucureşti şi-l luaţi de gât pe cel care a dat această lege!”. Scoşi din Piaţă, oamenii au luat cu asalt Prefectura

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Grav accident rutier, în Teleorman. Căruţă izbită de un autoturism, un bărbat prins sub atelaj

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

#AnalizaDinGrădină, un demers jurnalistic Reporter 24 | Episodul 1

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Iohannis, la şedinţa Guvernului: Toate școlile online. Restricționare circulație noaptea. Închiderea magazinelor dupa 21. Masca obligatorie peste tot în ţară. Târguri și piețe inchise

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Noi imagini de pe şantierul Tronsonului 2 al Drumului Expres. Cum arată podul peste DJ 653

Reporter24 TVacum 3 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 2 noiembrie | Invitat – şeful IPJ Olt, Mihai Mihalache

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Patru persoane rănite într-un accident rutier cu două maşini, petrecut noaptea trecută la Slatina. Un bărbat a rămas încarcerat, în urma impactului

POLITICĂacum 4 săptămâni

VIDEO. Primarul din Potcoava a depus jurământul online, fiind izolat la domiciliu după ce a fost confirmat cu COVID-19

ACTUALacum 4 săptămâni

FOTO | Mai multe persoane rănite într-un accident rutier, în Balş

ACTUALacum o lună

VIDEO. Vicele de la Protecţia Consumatorului, chef în pandemie, într-o comună din Gorj. Au participat oameni de afaceri din Olt şi Dolj

ACTUALacum o lună

VIDEO-EXPERIMENT| Poliţist depistat cu alcoolemie, după ce s-a dezinfectat cu spirt

ACTUALacum o lună

Mascaţi au descins în Teleorman, la înmormântarea unui bărbat cu COVID-19

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.