< Tu ce faci de #ErasmusDays? Liceul Tehnologic ,,Petre S Aurelian”, Colegiul Național ,,Radu Greceanu" și Școala Postliceală Slatina prezintă ,,Slatina, Filă de jurnal Erasmus+” - REPORTER24
Connect with us

EDUCAŢIE

Tu ce faci de #ErasmusDays? Liceul Tehnologic ,,Petre S Aurelian”, Colegiul Național ,,Radu Greceanu” și Școala Postliceală Slatina prezintă ,,Slatina, Filă de jurnal Erasmus+”

Publicat

în

Participarea cu succes la alte ediții ale inițiativei #ErasmusDays a dus la continuarea acestei inițiative și pe parcursul acestui an, inițiativă care se adresează nu numai participanților la programul Erasmus+, ci și tuturor celorlalți actori interesați de promovarea valorilor europene și a tematicilor globale de interes: ecologie, solidaritate și incluziune socială, învățare online, etc.

#ErasmusDays 2020 comunică marca Erasmus+ și vorbește despre rezultatele și impactul proiectelor pe parcursul a trei zile: 15, 16 și 17 octombrie 2020 pentru a le face vizibile cetățenilor, comunității, profesioniștilor și factorilor de decizie.

Liceul Tehnologic ,,Petre S Aurelian” s-a alăturat și anul acesta inițiativei și derulează în perioada 15-17 octombrie proiectul Jurnal Erasmus+ pentru a promova valorile europene și tematicile globale de interes și pentru a disemina rezultatele și impactul proiectelor, pentru a le face vizibile cetățenilor, comunității, profesioniștilor și factorilor de decizie.

Astfel, proiectul local ,,Jurnal Erasmus+”, inițiat de Liceul Tehnologic ,,Petre S Aurelian” în parteneriat cu Colegiul Național ,,Radu Greceanu” Slatina și Școala Postliceală Sanitară Slatina și-a propus ca pe lângă diseminarea rezultatelor proiectelor Erasmus+ pe care instituțiile le implementează, să facă cunoscute la nivel local oportunitățile pe care Erasmus+ le oferă. Dat fiind contextul actual cauzat de restricțiile generate de pandemia Covid 19, activitățile din proiect se vor organiza online pe paginile de Facebook ale instituțiilor și pe platforma Padlet.

Pentru promovarea valorilor europene, la nivelul Liceului Tehnologic ,,Petre S. Aurelian” a fost lansat joi, 15 octombrie, concursul intern de fotografie digitală ,,Solidaritatea este piatra de temelie în orice comunitate ”. Elevii liceului se pot înscrie în concurs cu o fotografie realizată în timpul unei acțiuni comunitare, de solidaritate la care au participat. De asemenea, au avut, loc la nivelul Consiliului profesoral și al Consiliului Elevilor, acțiuni de diseminare a activităților din proiectul Erasmus + aflat in derulare ,,Demian Tous Solidaire”, acțiuni de informare în legătură cu noile proiecte Erasmus + care urmează a se derula începând cu acest an școlar: , ,, Euro-competențe pentru servicii comerciale și turistice de calitate”-nr. 2020-1-RO01-KA102-078 700/Acțiunea –cheie 1: KA102, Spune DA Școlii-Nr. de referință: 2020-1-RO01-KA101-079479/Acțiunea –cheie 1: KA101.

La nivelul Colegiul Național ,,Radu Greceanu” Slatina s-au realizat acțiuni de informare a cadrelor didactice, elevilor și părinților în legătură cu activitățile ce urmează a se derula în cadrul Proiectul de parteneriat de schimb interșcolar Erasmus + Ka229-080121_, Ensemble faisons vivre l‘ Europe/ Let‘s make Europe live together”

Activitatea ,,Slatina, Filă de jurnal Erasmus” se desfășoară în mediul online pe toată perioada evenimentului #ErasmusDays” (15-17 octombrie) în parteneriat cu Colegiul Național ,,Radu Greceanu” Slatina și Școala Postliceală Sanitară Slatina. Pe platforma online Padlet participanții la Programul Erasmus+ din municipiul Slatina și actorii interesați de promovarea valorilor europene posteaza Fila de jurnal Erasmus+ a proiectului derulat sau aflat în derulare.

Până în prezent, pe platforma Padlet pot fi urmările materiale și informații despre proiectele Erasmus+ (Padlet https://ro.padlet.com/florinadiaconescu/oe5q7gak83ai86ki):

-Liceul Tehnologic Petre S. Aurelian Slatina, proiectele :Demain Tous Solidaires, 2019-1-FR01-KA229-063111_4, ,, Euro-competențe pentru servicii comerciale și turistice de calitate”-nr. 2020-1-RO01-KA102-078 700/Acțiunea –cheie 1: KA102, Spune DA Școlii-Nr. de referință: 2020-1-RO01-KA101-079479/Acțiunea –cheie 1: KA101, ,, Specializare și antreprenoriat în formarea profesională a viitorilor lucrători în industria de frumusețe” -KA1 VET/nr. 2016-1-RO01-KA102-023278.

-Colegiul Național ,,Radu Greceanu” Slatina, Proiectul de parteneriat de schimb interșcolar Erasmus + Ka229-080121_, Ensemble faisons vivre l‘ Europe/ Let‘s make Europe live together”.

-Scoala Postliceală Sanitară Slatina, proiectele: Mobilități europeane – Poartă de acces pentru piața muncii a asistenților medicali”- nr. 2018-1-RO01-KA102-047833, ,,Stagiu de calitate – Paşaport pentru piaţa muncii”, nr. 2017-1-RO01-KA102-036240.

 

Profesori organizatori de activități
Liceul Tehnologic “Pete S Aurelian”: Diaconescu Florina si Mirescu Mihaela – coordonatori proiecte Erasmus

Colegiul Naţional “Radu Greceanu”: Radu Andreea – coordonator proiect

Școala Postliceală Sanitară: Grigore Ileana

Print Friendly, PDF & Email

EDUCAŢIE

RUŞINOS. Cum au ajuns Guvernul PNL şi ISJ să închidă Centrul de Excelenţă Olt

Publicat

în

Centrul Judeţean de Excelenţă Olt îşi încetează activitatea, la opt ani de la inaugurare, din cauza Guvernului Orban care a transformat aceste unităţi în instituţii conexe ale Inspectoratului Şcolar, iar ISJ Olt nu a fost în stare să asigure finanţare pentru funcţionare.

Directorul Centrului Judeţean de Excelenţă (CJE) Olt, Aurelia Tănase, a declarat că demersurile pe care le-a făcut pentru ca unitatea de învăţământ să continue să existe s-au blocat la ISJ. Ruşinos este că judeţul Olt este singurul din ţară unde această situaţie este întâlnită.

Nu se închide doar centrul din Slatina, cu subunităţile de la Şcoala Gimnazială „Ştefan Protopopescu” şi Colegiul Naţional „Radu Greceanu”. Vor înceta să mai existe şi centrele de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Liceul Teoretic „A.I. Cuza” Corabia, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş şi de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt.

„Angajaţii sunt în preaviz de ieri, iar eu mă întorc la catedră, deşi am contract managerial. Se desfiinţează absolut tot, inclusiv centrele din judeţ. Cei de la inspectorat spun că au făcut demersuri, dar pesemne nu a luat legătura cu ministerul pentru că mi-ar răspuns în scris, nu doar verbal. Doar în judeţul Olt sunt astfel de probleme. Am vorbit cu colegi din alte judeţe şi funcţionează. Este foarte ruşinos. Suntem singurul judeţ din ţară unde munca de opt ani a fost aruncată într-un coş de gunoi. Eu am spus că pot demisiona oricând numai să salvăm unitatea de învățământ… dar se pare că s-a dorit altceva. În 40 ani de activitate, nu am redactat un preaviz pentru angajați,  dar ieri cu puținele puteri fizice, pe care le mai am, a trebuit să fac acest lucru”, a declarat Aurelia Tănase.

Contactat telefonic, inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, a confirmat faptul că problemele au apărut după ce Ministerul Educaţiei a modificat legislaţia, iar centrele de excelenţă au devenit instituţii conexe ale Inspectoratului Şcolar.

Această instituţie trebuie să se ocupe acum şi de normarea angajaţilor centrului. Până acum, a eşuat lamentabil.

„Angajaţii sunt în preaviz, dar noi încercăm să găsim soluţii. Eu sunt optimist. S-a ajuns aici pentru că încă nu am reuşit să găsim finanţare. Personal, mă voi implica astfel încât să avem un rezultat pozitiv. Au trecut de Ministerul Educaţiei. Centrul de Excelenţă, exact cum sunt şi CCD-ul, cluburile sportive sau palatele copiilor, a devenit instituţie conexă a Inspectoratului Şcolar Judeţean. Pentru aceste posturi, ar trebui, ca să găsim soluţia exact acum, să eliberăm nişte posturi din aceste instituţii, posturi pe care ne este imposibil să le eliberăm. Schimbarea s-a făcut de la 1 septembrie”, a afirmat Iacobescu.

Încetarea activităţii Centrului de Excelenţă Olt, în urma politicii dezastruoase a Guvernului PNL, vine la scurtă vreme după ce Primăria Slatina a finalizat construcţia unui sediu pentru unitatea de învăţământ de elită.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Șapte elevi și trei dascăli din județul Dolj, confirmați cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

Publicat

în

Noi cazuri de coronavirus au fost raportate, vineri, în școlile din județul Dolj, fiind vorba atât despre dascăli cât și despre elevi. 

La clasele respective, s-a trecut la predare online.

Conform informării DSP Dolj, situaţia cazurilor pozitive cu Covid, în unităţile şcolare din județul Dolj, în data de 16 octombrie, este următoarea:

ELEVI ŞI STUDENŢI

Nr. crt. Şcoala / Facultatea Nr. cazuri
1 Sc gim Gh. Titeica 1(prelungirea perioadei de predare on line la clasa respectiva)
2. Sc. gim Sf. Dumitru 2 (aceeasi sala de clasa) – (invatamant on line)
3. Colegiul Ec. Ghe. Chitu 1 (nici o masura, nu frecventa colectivitatea)
4. Sc Gimnaziala Sf Gheorghe (24) 1 (nici o masura, nu frecventa colectivitatea)
5. Lic Traian Vuia 1 (invatamant on line pt cls respectiva)
6. Sc gim. Mircea Eliade 1 (invatamant on line pt cls respectiva)

 

CADRE DIDACTICE

Nr. crt. Şcoala / Facultatea Nr. cazuri
1 Colegiul National Carol I 1 (ancheta in curs)
2. Scoala Gim. Celaru 2 (5 cls on line)

 

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești

ACTUAL

Rata de infectare în Caracal a depăşit 3 la mia de locuitori. Toate şcolile din municipiu s-au închis

Publicat

în

În ședința CJSU Olt de astăzi s-a decis suspendarea temporară, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 16.10.2020, a activităţilor didactice care presupun prezenţa „faţă în faţă” din toate unităţile de învăţământ din municipiul Caracal.

În municipiul Caracal, rata de incidenţă a infectărilor cu COVID-19 este de 3,17 la mia de locuitori.

De asemenea, s-a hotărât suspendarea activităților didactice organizate în modalitatea ,,față în fațăˮ în toate unele clase din unități de învățământ din județul Olt, pe o perioadă de 14 zile, acolo unde cursurile vor fi desfăşurate în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei, respectiv:

Clasa a V a B (o grupă), Clasa a VI a A (o grupă), Clasa a VII a C (o grupă), Clasa a X a C (o grupă), Clasa a VIII a A de la LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SLATINA (perioada 13.10.2020 – 26.10.2020);

Clasa a III a A de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „GEORGE POBORAN” SLATINA (perioada 13.10.2020 – 26.10.2020);

Clasa a VI a B de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ȘTEFAN PROTOPOPESCU” SLATINA (perioada 12.10.2020 – 25.10.2020);

Clasa  a VIII a A de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,NICOLAE TITULESCUˮ CARACAL (perioada 04.10.2020-17.10.2020);

Clasa a VI a de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ FĂRCAȘELE (perioada 13.10.2020 -26.10.2020);

Clasa a V a; Clasa a VI a ; Clasa a VII a; Clasa a VIII a de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ VIȘINA NOUĂ (perioada 12.10.2020 – 25.10.2020).

Totodată, s-a hotărât reluarea activităților didactice în modalitatea ,,față în fațăˮ – scenariul 1/scenariul 2 de funcționare, pentru clasele din unitățile de învățământ ce au funcționat în scenariul 3, respectiv:

Clasa  a VII a B de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,NICOLAE IORGAˮ SLATINA;

Clasa  a VII a A ȘCOALA GIMNAZIALĂ IZBICENI;

Clasa  I a de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ SINEȘTI, POTCOAVA;

Clasa a V a, Clasa a VI a, Clasa a VII a, Clasa a VIII a de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ ROTUNDA;

Clasa a V a, Clasa a VI a, Clasa a VII a, Clasa a VIII a de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ STUDINA.

Print Friendly, PDF & Email
Continuă să citești
Publicitate

Toate ştirile pe Facebook

ACTUALacum 24 de minute

Gheorghe Dincă, audiat prin videoconferinţă la Tribunalul Olt. Începe judecata în dosarul crimelor de la Caracal

ACTUALacum 31 de minute

Raed Arafat: „La un moment dat, toate spitalele vor primi pacienți COVID”

ACTUALacum 13 ore

PSD Dolj a definitivat listele candidaților pentru alegerile parlamentare

POLITICĂacum 14 ore

Dat la o parte pentru controversata avocată Laura Vicol, Radu Preda a plecat din PSD Dolj, la PMP

ACTUALacum 17 ore

Motocicletă lovită de mașină, la Craiova. O tânără a ajuns la spital

ACTUALacum 18 ore

În oraşul Novaci din Gorj s-a depăşit rata de infectare cu SARS-COV2 de 3 cazuri la 1.000 de locuitori

ACTUALacum 18 ore

Un nou focar de COVID-19, în judeţul Olt

ACTUALacum 18 ore

Copil filmat în timp ce fumează, la o petrecere, în Craiova. S-a deschis dosar penal

ACTUALacum 18 ore

Oficiul de Cadastru Dolj va sista activitatea cu publicul

POLITICĂacum 19 ore

Olt: Noul Consiliu Judeţean se reuneşte, sâmbătă, pentru prima oară de la alegeri

ACTUALacum 19 ore

O femeie s-a aruncat de la etaj în ziua în care a fost externată din spital, unde fusese tratată de Covid

EDUCAŢIEacum 19 ore

RUŞINOS. Cum au ajuns Guvernul PNL şi ISJ să închidă Centrul de Excelenţă Olt

ACTUALacum 20 de ore

Transport ilegal de material lemnos, depistat într-o comună din Olt. Poliţiştii au confiscat marfa

ACTUALacum 20 de ore

Percheziţii într-un oraş din judeţul Dolj. Pistol deţinut ilegal, ridicat de poliţişti

ACTUALacum 20 de ore

VIDEO. Cifă de beton, răsturnată la una din intrările în Slatina

ACTUALacum 21 de ore

CIFRELE ZILEI privind epidemia de coronavirus. Judeţele cu cea mai mare rată de incidenţă a îmbolnăvirilor

ECONOMIEacum 21 de ore

BNR, emisiune numismatică cu tema “200 de ani de la nașterea lui Alexandru Ioan Cuza”

ACTUALacum 22 de ore

O nouă zi cu peste 100 de cazuri de Covid în judeţul Dolj

ACTUALacum 22 de ore

Cinci maşini implicate într-un accident rutier, la Craiova. Două femei au ajuns la spital

Reporter24 TVacum 22 de ore

Emisiunea “Reporter 24” din 19 octombrie | Invitat – Gheorghe Manicea, primar Osica de Sus

ADMINISTRAŢIEacum 23 de ore

Investiţii de aproape 95 mil. lei, pentru infrastructura de apă şi canal din Slatina

ACTUALacum 23 de ore

Tineri pasionaţi de autoturisme se alătură Iuliei, în lupta cu leucemia

POLITICĂacum 24 de ore

Miercuri se constituie noul Consiliu Local al Municipiului Caracal

ACTUALacum 24 de ore

A fost prelungită perioada de distribuire a măştilor de protecţie, în Craiova

ACTUALacum 3 zile

VIDEO VIRAL | Un şofer din Olt a plecat cu pompa de carburant după el

ACTUALacum 2 zile

Se închid şcolile, restaurantele, cafenelele, cinematografele din Craiova. Masca devine obligatorie

ACTUALacum 4 zile

RAPORT COVID-19 | Număr mare de cazuri de coronavirus, raportat şi sâmbătă. 63 persoane au decedat

ACTUALacum 2 zile

Zeci de noi cazuri de Covid, în judeţul Dolj, în ultimele 24 de ore

ACTUALacum 2 zile

Avertizare Ro-Alert: În judeţul Dolj, rata de infectare a depăşit 1,5 la mia de locuitori

ACTUALacum 3 zile

Focarul de COVID-19 de la Căminul de Bătrâni Slatina a ajuns la 120 de cazuri

ACTUALacum 2 zile

Cadre medicale, internate cu COVID-19 la Spitalul Caracal, îşi ajută colegii în tratarea pacienţilor infectaţi

ACTUALacum 2 zile

Cifrele zilei pentru COVID-19. În ce judeţe s-a depăşit rata de infectare de trei cazuri la mia de locuitori

ACTUALacum 3 zile

RAPORT COVID-19 | 3.920 cazuri, raportate duminică. Care este situaţia în fiecare judeţ

ACTUALacum 2 zile

Orban, soluţie pentru lipsa medicilor: “Să-i angajăm pe toţi care au luat rezidenţiatul”

ACTUALacum 4 zile

FOTO. Accident între o dubiţă şi un autocar cu 30 de persoane, pe DN 7, în Argeş. Mai multe persoane rănite

ACTUALacum 2 zile

Caracal şi Slatina, localităţile din judeţ cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19, la mia de locuitori

ACTUALacum 4 zile

FOTO. IMPACT frontal între două autoturisme, în Dolj

ACTUALacum 2 zile

LISTA actualizată cu şcolile din Olt care au trecut în SCENARIUL ROŞU

ACTUALacum 2 zile

FOTO. Percheziţii la contrabandiştii de ţigări din Dolj. Marfa era vândută chiar în Piaţa Centrală din Craiova

ACTUALacum 2 zile

Măsuri şi în alte patru comune din judeţul Dolj

ACTUALacum 4 zile

Copil de 4 ani rănit, după ce a fost lovit de o mașină în timp ce traversa strada

ACTUALacum 2 zile

Medic cardiolog din Craiova: “Purtaţi mască!”. Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline

ACTUALacum 13 ore

PSD Dolj a definitivat listele candidaților pentru alegerile parlamentare

ACTUALacum 3 zile

Cea mai MARE amendă primită vreodată de un șofer în România. Care sunt motivele

LIFEacum 2 zile

Bucătăria Bunicii din Caracal şi-a deschis porţile

POLITICĂacum 2 zile

Un condamnat cu suspendare şi cu probleme de incompatibilitate deschide lista PNL Teleorman la Camera Deputaţilor

ACTUALacum 3 zile

FOTO. Două autoturisme şi o căruţă, implicate într-un accident rutier, în Dolj

ACTUALacum 2 zile

Şedinţă secretă la primul termen al procesului lui Gheorghe Dincă

ACTUALacum 20 de ore

VIDEO. Cifă de beton, răsturnată la una din intrările în Slatina

Reporter24 TVacum 22 de ore

Emisiunea “Reporter 24” din 19 octombrie | Invitat – Gheorghe Manicea, primar Osica de Sus

ACTUALacum 3 zile

VIDEO VIRAL | Un şofer din Olt a plecat cu pompa de carburant după el

ACTUALacum 5 zile

VIDEO. Un reper al Slatinei, şters de pe faţa pământului. Ce va fi construit în locul fabricii Aluta

Reporter24 TVacum o săptămână

Emisiunea “Reporter 24” din 12 octombrie | Invitat – Florin Ciobanu, preşedinte ATF

ACTUALacum o săptămână

VIDEO. Înmormântare fără distanţare fizică şi cu ignorarea măsurilor anti-COVID. 30 de participanţi, amendaţi de poliţiştii din Craiova

ACTUALacum o săptămână

VIDEO: Romi la furat, pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Filmaţi cu drona

ACTUALacum 2 săptămâni

Accident GRAV, la intrarea în Slatina dinspre Craiova. Cel puţin o persoană a murit

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Imagini de la nunta oprită de mascaţi, la Slatina. Erau aşteptaţi Florin Salam şi Stana Izbaşa

POLITICĂacum 2 săptămâni

LIVE VIDEO. Liderii PSD Olt conferinţă de presă după victoria de la locale

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Locuinţă distrusă într-un incendiu, în judeţul Olt

ACTUALacum 2 săptămâni

VIDEO. Percheziţii în Gorj şi Hunedoara, într-un dosar de evaziune fiscală cu material lemnos. Prejudiciul depăşeşte 300.000 lei

ACTUALacum 2 săptămâni

Accident GRAV la Brezoi, în Vâlcea. Un autocamion s-a răsturnat în râul Lotru, şoferul a murit

Reporter24 TVacum 2 săptămâni

Emisiunea “Reporter 24” din 5 octombrie | Invitat – noul primar din Caracal, Ion Doldurea

ACTUALacum 3 săptămâni

VIDEO. Incendiu VIOLENT de vegetaţie uscată şi stuf, la Piatra-Olt. Au ars zece hectare

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Un primar din Gorj a sărbătorit victoria în alegeri călare pe un cal

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Primarul din Deveselu, mort din cauza COVID-19, reales în funcţie

POLITICĂacum 3 săptămâni

VIDEO. Bătaie în secţia de votare. Un primar din Dolj s-a ales cu dosar penal

POLITICĂacum 3 săptămâni

Unde a votat secretarul general al PSD, Paul Stănescu

POLITICĂacum 4 săptămâni

VIDEO. Lia Olguţa Vasilescu, mesaj important

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Aţi văzut-o? I-a furat unui bărbat din Slatina adidaşii pe care îi avea la uscat

POLITICĂacum 4 săptămâni

FOTO&VIDEO. Preşedintele PNL Caracal, are coronavirus. Acum două zile, a fost campanie prin oraş, fără mască, alături de candidaţii partidului

ACTUALacum 4 săptămâni

VIDEO. Incendiu VIOLENT la un depozit de deşeuri din Craiova

ACTUALacum o lună

VIDEO. Accident provocat de o şoferiţă beată, în Gorj. Trei persoane la spital

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2020 JFK Media&More.